Menu Vind Restaurant
* zaterdag 30 september 2017 *

Achter de schermen - september

Susan Aretz – Lifestyle

behindthescenes

Het is een van de leukste maanden van het jaar wat mij betreft. Niet alleen kwam  deze maand dan eíndelijk mijn tweede boek uit, het is ook de maand van mijn verjaardag, van appels plukken met mijn gezin. Van onverwachte perspresentaties, tripjes naar een tof eiland én van heel veel lekker eten.

Ik neem je mee achter de schermen van een van de tofste maanden tot nu. Met heel veel foto's ook!

Bio 10daagse en lunchen bij RIJKS

RIJKS rondleiding_behindthescenes

In september is er ieder jaar de Bio 10daagse en in dat kader kregen we een korte rondleiding door het Rijksmuseum, onder bezielende leiding van food historica Lizet Kruyff. Zij vertelde ons over de oorsprong van biologisch eten aan de hand van een aantal schilderijen.

RIJKS lunch_behindthescenes

Na afloop mochten we aanschuiven bij chef Joris Bijdendijk, in restaurant RIJKS. Op & top genieten. Joris zie je binnenkort met een nieuw interview terug in de interviewreeks In de keuken met...

RIJKS bio10daagse

Collistar x Illy

Je verwacht het misschien niet meteen, ik en een beauty event. Toch bleek de samenwerking tussen koffiemerk Illy en het Italiaanse make-up merk Collistar een goede gelegenheid om met die laatste eens kennis te maken. En dat is me buitengewoon goed bevallen! Want Colistar is een unieke samenwerking aangegaan voor een hele bijzondere make-uplijn die is geïnspireerd op die heerlijke Italiaanse koffie.

Collistar_okt

De oogschaduw, die je ook hierboven ziet, is inmiddels mijn favoriete oogschaduw. En ik ben inmiddels ook helemaal weg van hun knalrode lippenstift. Dat was even wennen, als je eigenlijk nooit lippenstift op hebt maar inmiddels zit 'ie standaard in mijn tas.

Collistar make up Susan

Zo zie je maar hoe toevallige ontmoetingen zo maar leuke gevolgen kunnen hebben. Oh ja, de collectie met Illy is vanaf nu verkrijgbaar. Meer info via de site van Collistar.

Proefpost - La Morena

Drie tips wil ik jullie meegeven deze maand, naar aanleiding van pakketjes die ik kreeg toegestuurd. La Morena, Mexicaanse producten. Zonder gekke toevoegingen. De lekkerste kant & klare tortilla's tot nu toe - een recept ermee volgt binnenkort! - kortom lekker en gemak uit de supermarkt. O.a. verkrijgbaar bij Albert Heijn.

La Morena proefpost

Orangina is back!

Maar ook, heel ouderwets, Orangina. Ken jij het nog? Het deuntje kan ik zo weer voor je zingen. Het is er, gelukkig, ook in een Zero variant. Duurder dan gewone sinas, maar wel echt veel lekkerder. Vind ik dan hé...

Orangina proefpost

Albert Heijn Delicata chocola

En tot slot, chocola. Wie houdt er niet van? Jullie in ieder geval, zo bleek wel na de winactie die ik op Facebook deed met deze doos Chocolate Happiness van Albert Heijn. Meer dan 350!! reacties. Maar ja, chocola hé ;-) Hoe dan ook, je kunt nu ook zelf je slag slaan bij Albert Heijn, want het Delicata chocoladeschap is drastisch vernieuwd. Yum!

AH chocola proefpost

Texel Culinair

Nog zo'n onverwacht genoegen. Texel! Wat een heerlijk eiland. Dat mocht ik ontdekken tijdens een persreis ter gelegenheid van Texel Culinair. Genoten heb ik. Van de natuur, de mensen en bovenal van het heerlijke eten op Texel.

Susan Texel_behindthescenes

En niet alleen het eten daar, ook het eten dat ik daarna mee naar huis nam. Ik ben nog steeds aan het bedenken wanneer ik terug kan, want Texel smaakt absoluut naar meer. Meer over Texel lees je ook hier.

Boekpresentatie Wat lunchen we vandaag?

En dan was het eindelijk zo ver; de boekpresentatie van mijn tweede boek Wat lunchen we vandaag? Wat heb ik daar naar uitgekeken. En wat vond ik het spannend. Zo'n tweede boek is toch echt spannender. Maar het was te gek! Het eerste exemplaar werd in ontvangst genomen door Jochem Myjer, die op zijn eigen unieke wijze daarna vertelde over zijn eigen culinair opvoeding, of mishandeling zoals hij het noemt ;-)

Het was een heerlijke middag met pers, zakelijke relaties, vrienden en mijn (schoon)ouders waar ik nog dagen van na heb genoten. Alle foto's van die middag vind je hier, inclusief het filmpje dat is gemaakt.

Boekpresentatie Hartige Bakboek van Rutger van den Broek

Maar ik ben niet de enige die een boek presenteerde. Dat deed Rutger ook. De allereerste winnaar van Heel Holland Bakt overhandigde in Keizer Culinair Janny van der Heijden, jurylid van Heel Holland Bakt, het eerste exemplaar van zijn hartige bakboek. En er was volop lekkers te proeven. Inmiddels vind je de review van het boek én een recept eruit al op Smulpaapje.

Family time

September is voor ons ook een maand van verjaardagen. Mijn moeder vierde, samen met kinderen en kleinkinderen, haar 70e verjaardag in Dierenpark Amersfoort. We gingen, zoals we ieder jaar doen, appels plukken van de adoptie appelboom van onze dochter in de Olmenhorst. Uiteraard werd met die appels ook een appeltaart gebakken. Ook dat is traditie!

Meike_Olmenhorst Olmenhorst appeltaart

Jarig!

September is ook mijn verjaardagsmaand. En hoewel we dat deze zomer al met een goed feest hadden gevierd ging 'ie toch niet helemaal onopgemerkt voorbij. Er was ontbijt op bed, een mooie tekening en mijn lief had macarons uit Parijs meegebracht.

verjaardag behindthescenes

's Avonds met z'n drietjes uit eten. Onze dochter mocht kiezen waar we gingen eten en dat werd haar favoriet Just Meet in Leiden. Dat ze er haar eigen toetje altijd mee mag maken kan er maar zo mee te maken hebben...

Just Meet verjaardag

Aruba in Amsterdam

Waar denk jij aan bij de Arubaanse keuken? Ik had vooraf oprecht geen idee wat ik kon verwachten. Hoe te gek dan om 5 gangen lang verrast te worden. Met waanzinnige smaken en gerechten, verzorgd door chef Urvin Croes van restaurant White Modern Cuisine op Aruba.

Aruba diner_behindthescenes

Als ik de rest van mijn leven alleen nog zijn vis taco's mag eten ben ik een gelukkig mens. Wat een fijne eerste kennismaking!

AH Najaarstrends

We krijgen een heel bijzonder kijkje in de keuken bij Albert Heijn, aan het eind van de maand. We kijken letterlijk mee in de koffiebranderij, hoe de nieuwe Perla wordt gebrand. Leren dat Perla staat voor het Spaanse parel en dat in iedere batch koffiebonen meerdere parelvormige koffiebonen kunnen zitten. We ontdekken ook de 30!!! nieuwe smaken chocola die Albert Heijn het afgelopen jaar heeft ontwikkeld (en waar jullie ook zo dol op zijn ;-) )

Perla_AH

Een hele leerzame en vooral leuke mensen. Tof om een bedrijf waar ik wekelijks mijn boodschappen doe op deze manier beter te leren kennen. Mooi ook om de passie en het enthousiasme bij de medewerkers te zien!

Alex invites

En dan was er tot slot nog de perslunch bij Hoofdstad Brasserie. Het is inmiddels geen geheim meer dat ik hou van de keuken van chef Alex Haupt. Deze editie nodigde Alex uit executive chef Dale Osborne en Head Chef Pip Sandrey van restaurant Aqua Shard in London. Wat een ervaring weer!

Alexinvites_september

Dit lam met aubergine, yoghurtdip en baby carrots was echt geweldig! Maar ook zonder deze speciale gasten is Hoofdstad Brasserie een bezoekje waard.

Wat staat er op het programma in oktober?

Ook in oktober staat er weer een heleboel leuks op het programma. We gaan filmpjes opnemen voor 5uur Live, van RTL4 én ik kom in de uitzending bij Koffietijd, hoe tof! Maar ik duik ook weer In de keuken met... een aantal hele leuke mensen.

Ik word zelf geïnterviewd voor een nog te verschijnen boek, ook heul gaaf. En we gaan aan de slag met een aantal nieuwe projecten. Kortom, ik hoef me niet te vervelen. Je leest er volgende maand natuurlijk meer over!

Wil je in de tussentijd niks missen, volg Smulpaapje en/of mij dan op Facebook, Twitter en/of Instagram

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier