Menu Vind Restaurant
Flammkuchen met spruitjes & peer

Flammkuchen met spruitjes & peer

Een Flammkuchen is een Elzasser uitvinding, die normaliter met spekjes, ui en crème fraiche wordt gegeten. Een soort simpele pizza zou je kunnen zeggen, maar laat het ze maar niet horen. In het Frans heet ‘ie trouwens een tarte flambee.

Geïnspireerd door vriendinnetje Roos, bij wie ik ze regelmatig zelfgemaakt voorbij zag komen, maakte ik een herfstige variant. Met het lievelingsspruitjesgerecht van onze dochter als uitgangspunt. Het resultaat viel dik in de smaak viel. Het maken waard dus!

Lees meer »

Bloemkoolshoarma met geroosterde kikkererwten

Bloemkoolshoarma met geroosterde kikkererwten

Dat je van oesterzwammen geweldige vegetarische shoarma kunt maken proefde ik eerder al in Bardak, een Tel Aviv style restaurant in Amsterdam. Maar diezelfde ‘truc’ kun je ook uithalen met bloemkool.

De kruiden meng je zelf en in een half uurtje heb je een goedgevulde pitta, met extra bite door geroosterde kikkererwten. Durf je het aan?

Lees meer »

Speculaas eierkoeken

Speculaas eierkoeken

In een periode waarin je al behoorlijk wat zoetigheid eet is een luchtige maar toch super smakelijk tussendoortje volgens mij wel welkom. Samen met mijn dochter maakten we deze speculaas eierkoeken.

Die maak je in minder dan 10 minuten en gaan ook nog eens minder dan 10 minuten de oven in. Super leuk dus om in de aanloop naar pakjesavond een keer samen te maken!

Lees meer »

Mosterdpreisoep

Mosterdpreisoep

Najaar & soep, het is een top combinatie. Zeker als je een soep maakt waar eigenlijk alleen nog maar brood bij hoeft en je bent klaar.

Deze mosterdsoep is op basis van prei gemaakt en daarna lekker voorzien van een romig accent. Hoe pittig qua mosterd je ‘m maakt bepaal je natuurlijk zelf. Maar deze versie is 100% kidsproof.

Lees meer »

Rozijnenbolletjes uit 't Verrukkelijke kinderbakboek

Rozijnenbolletjes uit 't Verrukkelijke kinderbakboek

Bakken met kinderen vind ik één van de leukste dingen om te doen. En gelukkig biedt het kinderbakboek van Rutger van den Broek daarvoor volop inspiratie. Daarnaast zijn de recepten kinderlijk eenvoudig, maar het resultaat echt groots en lekker.

Deze rozijnenbolletjes bakte ik voor het zondagochtendontbijt. Gelukkig had ik tijdig genoeg gelezen dat je de dag ervoor al met de voorbereiding moet beginnen. Maar daarna is het kinderspel. Kijk maar!

Lees meer »

Kookboeken om te koken met en voor kinderen

Kookboeken om te koken met en voor kinderen

Het is zo’n feest om te zien als kinderen het leuk vinden om mee te helpen met koken, dan wel genieten van wat je op tafel zet. Naast dat ik daar zelf natuurlijk al bijna 8 jaar groot voorvechter van ben, heb ik ook een flink aantal culinaire collega’s op dat gebied.

Francesca Kookt, Koken met Karin, Brenda Kookt en Rutger Bakt kwamen in een zelfde periode allemaal met een boek gericht op kinderen. Op één of  twee uitzonderingen na…

Lees meer »

Vis van de maand: Wijting uit de oven

Vis van de maand: Wijting uit de oven

Samenwerking - Als je van lekkerbekjes houdt, dan hou je ook van wijting. Want de meeste van die gefrituurde visjes worden gemaakt van wijting. Deze vis is familie van de kabeljauw, maar stukken betaalbaarder. Gek eigenlijk dat we die dan weer meer eten. Onbekend maakt dan toch onbemind.

Maar daar brengen we deze maand verandering in, want we bereiden de wijting in de oven, met lekker wat groente. Je zult zien hoe iedereen daarvan smult!

Lees meer »

Behind the scenes – oktober

Behind the scenes – oktober

In een maand waarvan al bijna een week al afvalt wegens herfstvakantie is het altijd even schipperen met tijd tussen werk, lange to do lijsten maar ook quality time met mijn gezin.

Want na de feestelijke weken van vorige maand stond deze maand in het teken van PR voor het boek, werk voor opdrachtgevers maar was er ook een onverwachte verrassing. Kijk je mee achter de schermen bij de afgelopen maand Smulpaapje?

Lees meer »

Hartig lunchtrommelhapje met spinazie

Hartig lunchtrommelhapje met spinazie

Ook al is er een nieuw boek dat gaat over borrelen, dagelijks ben ik nog bezig met mijn vorige boek Wat lunchen we vandaag? Want die lunchtrommel wil ik, ook nu ze in groep 6 zit, nog steeds lekker en gevarieerd vullen (ook al maakt ze tegenwoordig het grootste deel van de tijd haar eigen trommel).

Leuk dus dat ik door haar gevraagd werd of ik hartige bladerdeegflapjes wilde maken. Die had haar Italiaanse vriendinnetje namelijk mee in haar trommel. Dus werd het recept opgevraagd, iets aangepast en eet ze ze iedere keer weer met smaak op én krijgt ze alvast wat extra groente binnen. Winning!

Lees meer »

Kinderboekentip: Bedtijdverhalen voor Rebelse Meisjes

Kinderboekentip: Bedtijdverhalen voor Rebelse Meisjes

Ieder jaar tijdens de Kinderboekenweek mag onze dochter een boek uitzoeken. Ze is gelukkig dol op lezen, dus het is vaak eerder lastig kiezen welke ze wil dan dat we haar moeten dwingen een boek uit te kiezen. Dit jaar deden we het echter anders. Want het is logisch dat je op deze leeftijd kiest voor wat lekker weg leest. Dus kreeg ze dit jaar niet één, maar twee boeken.

Alleen... dat tweede boek koos ik voor haar. Educatief, maar op een speelse manier. Een boek dat bol staat van de mooie verhalen over bijzondere vrouwen. De Bedtijdverhalen voor Rebelse meisjes was het boek dat ze van ons kreeg. En wel hierom...

Lees meer »