Menu Vind Restaurant
De 5 leukste spelletjes voor op vakantie

De 5 leukste spelletjes voor op vakantie

Natuurlijk zorg je, als je op vakantie gaat, dat er genoeg lekkers is voor onderweg en straks ook weer voor thuis. Maar het is ook de tijd dat we zelf heel veel spelletjes spelen. En omdat wij vast niet de enige zijn dacht ik, laat ik eens onze favoriete spelletjes voor op vakantie op een rijtje zetten.

En dan niet spelletjes waar je auto meteen al vol van zit (zoals Risk, hoe gaaf we dat ook vinden) Maar kleine, handzame spelletjes om mee te nemen op vakantie en die ook nog prima in je koffer passen als je met het vliegtuig gaat. Dit zijn onze favorieten!

Lees meer »

Rueda wijn en vis van de BBQ

Rueda wijn en vis van de BBQ

Samenwerking - Om de (aanstaande) zomervakantie te vieren vind ik dat alle ouders wel een lekker glas Spaanse Rueda wijn hebben verdiend. Om dat (aanstaande) vakantiegevoel nog verder te verhogen bedacht ik voor bij die frisse en fruitige wijn een heerlijk zomers recept.

Want vis en wijn is al een match made in heaven. Vis van de barbecue in combinatie met Rueda wijn is zo mogelijk nóg lekkerder. Dus slinger die barbecue maar aan, leg de wijn vast koud, de zomer kan nu écht beginnen!

Lees meer »

Frozen yogurt met chocola

Frozen yogurt met chocola

De zomer vraagt om ijs! Maar omdat we niet allemaal een ijsmachine hebben is het ook fijn als je iets verfrissends kunt maken zonder dat je die nodig hebt. Hallo frozen yogurt!

Want zonder ijsmachine maak je toch een heerlijk verwenijsje. Ik geef jullie nu een variant met chocola. Binnenkort volgt er nog een gezondere optie. Maar genieten ga je sowieso!

Lees meer »

Top 5  zelfgemaakt ijs

Top 5 zelfgemaakt ijs

IJsjes horen, wat het weer ook doet, hoe dan ook bij de zomer. En of je nou een ijsmachine hebt of niet er zijn meerdere manieren om zelfgemaakt ijs te kunnen maken en eten.

In deze top 5 verschillende soorten ijsjes, op verschillende manieren gemaakt. Maar stuk voor stuk heerlijk voor een warme, zomerse dag!

Lees meer »

Vakantie in eigen land - Limburg

Vakantie in eigen land - Limburg

Door mijn operatie en bijbehorende herstel zijn onze vakantieplannen dit jaar wat anders dan anders. We blijven in eigen land. Heerlijk vind ik het. Na al een weekje op Texel in juni, gaan we deze zomer twee andere provincies ontdekken.

Eerst een aantal dagen Overijssel, de provincie waar ik ben opgegroeid. En daarna zakken we af naar Zuid Limburg, de provincie waar mijn ouders vandaan komen. In Limburg was ik dit jaar eerder en ik vertel je vandaag waarom we daar naar terug gaan en waar we heen gaan!

Lees meer »

Vis van de maand juli – Spaghetti Marinara

Vis van de maand juli – Spaghetti Marinara

Samenwerking - Fruits de mer, ook wel vruchten van de zee. Ze zijn deze maand de vis van de maand en daar word ik om meerdere redenen blij van. Allereerst omdat het mogelijk mijn allerliefste manier van vis eten is, als ik in een restaurant ben. Alles wat lekker is op een schaal. Van oesters, tot kreeft. Van scheermesjes tot garnalen. Hoe verser hoe beter!

Maar je kunt ze ook thuis eten. Een zeevruchtenpasta maakte ik er mee. Oh jongens, die ís me toch lekker! Kies zelf welke vis en schelp-/schaaldieren je door de saus doet, maar beloof me dat je 'm gaat proberen. Daar ga je echt geen spijt van krijgen.

Lees meer »

No bake kiwi cheesecake (traktatie)

No bake kiwi cheesecake (traktatie)

Samenwerking - Omdat ik ook dit jaar weer ambassadeur ben voor Zespri kiwi (zó leuk!) ben ik weer aan de slag gegaan met lekkere, frisse kiwirecepten. Dit recept werd meteen de traktatie voor onze, nu 9 jarige, dochter (net als vorig jaar, toen ze dit kiwitaartje trakteerde).

Het is mijn variant van een no bake cheesecake geworden, maar dan met een paar verrassende én gezonde ingrediënten. Benieuwd of jullie kunnen raden welke….

Lees meer »

Behind the scenes - juni

Behind the scenes - juni

Deze maand stond, naast werken, ook in het teken van family time én gezondheidstoestanden. Wat kan het leven toch ook soms te gek zijn en tegelijkertijd ook vreselijk tegenzitten. Niets menselijks is ons vreemd zullen we maar zeggen…

Laten we in ieder geval hopen dat de zomer wat rustiger en relaxter wordt, want daar ben ik na de eerste zes maanden van dit jaar wel aan toe. Kijk je mee?

Lees meer »

Ei-aspergesalade uit Salade van Janneke Philippi

Ei-aspergesalade uit Salade van Janneke Philippi

De eenvoud van dit recept uit het boek Salade van Janneke Philippi maakt ‘m zo te gek. Of je de salade nu bij de lunch serveert, op een brunchtafel of lekker op een crackertje bij de borrel, hij kan altijd.

Ik maakte de salade met groene asperges, maar als ze (nog) in het seizoen zijn moet je het ook zeker een keer met witte asperges proberen. Yum!

Lees meer »

Review Salade van Janneke Philippi

Review Salade van Janneke Philippi

Als je, zoals ik, al jaren abonnee bent van het tijdschrift Delicious dan zie je met grote regelmaat de recepten van Janneke Philippi voorbij komen. Maar Janneke doet veel meer dan dat. Naast werk in opdracht schrijft ze ook boeken. Práchtige boeken, die door haar echtgenoot worden gefotografeerd en vormgegeven.

Salade is haar/hun nieuwste boek en de titel doet het boek eigenlijk geen eer aan. Want in het boek vind je meer dan waar je bij het woord salade aan denkt. Kijk maar!

Lees meer »