Menu Vind Restaurant
Bloemkool & kokos dahl

Bloemkool & kokos dahl

Indiaas eten hoeft niet heel moeilijk te zijn. Je hoeft er ook echt niet alle kruidenpasta’s zelf voor te maken. Een schepje currypasta, wat groenten, linzen en kokosmelk zijn al een mooi begin voor een heerlijke kom Indiaas comfortfood.

Deze dahl staat ook nog eens in een half uurtje op tafel, is mild van smaak en zit lekker vol met groente. Wat meer wil je voor een makkelijke maar toch spannende doordeweekse maaltijd? Probeer maar!

Lees meer »

Sinaasappelkip met geroosterde aardappeltjes en groente

Sinaasappelkip met geroosterde aardappeltjes en groente

Ik hou er van, om al mijn eten op één bakplaat te leggen en dan een half uur later aan tafel te kunnen. Ideaal voor als je even je handen vrij wilt om iets anders te doen.

Op deze bakplaat gaat gemarineerde kip, aardappeltjes en een lekkere lading verschillende groente. Varieer met wat je in huis hebt en/of wat in het seizoen is. Dit is zoals ik ‘m maakte.

Lees meer »

Spicy Mac & Cheese

Spicy Mac & Cheese

In een Amerikaans tijdschrift las ik verschillende recepten voor Mac & Cheese – pasta met romige kaassaus, puur comfortfood. Kijkend naar wat ik in mijn eigen koelkast had improviseerde ik een versie daarop met merquez worstjes.

Dus denk kaas, denk knapperige topping én mild pittige worstjes er door. Als dat geen lege borden oplevert?! Probeer maar!

Lees meer »

Mad Hatters brunch in Bluespoon Amsterdam

Mad Hatters brunch in Bluespoon Amsterdam

Soms ga je ergens met nul verwachtingen heen en kom je thuis met het gevoel dat je de afgelopen vijf jaar iets enorm tofs hebt gemist en hoe het kan dat je dat nooit geweten hebt. Dat was wat me gebeurde nadat ik op een zondagmiddag brunchte bij Bluespoon, in het Andaz hotel in Amsterdam.

Alice in Wonderland, in hartje Amsterdam. Vanaf het moment dat je binnenloopt tot en met het moment dat je met de breedste glimlach denkbaar weer naar huis gaat. Ik vertel je gauw meer!

Lees meer »

Stamppot spruitjes met krokante tofu

Stamppot spruitjes met krokante tofu

Het voorlopig laatste spruitjesrecept van deze winter. Ik ben de tel kwijt hoe vaak we spruitjes hebben gegeten dit jaar. Als het aan onze dochter ligt eten we ze iedere week. Liefst haar favoriet, pasta spruitjes. Maar als er maar spruitjes aan te pas kwamen was het al goed.

Om het af te leren dus nog één nieuw recept, of eigenlijk een variatie op een eerder gemaakt stamppot recept. Dit keer niet met spekjes, maar met krokante tofublokjes. Die geven net weer even een andere smaak aan dit oerhollandse stamppotje.

Lees meer »

Hartige taart met witlof, peer & gorgonzola

Hartige taart met witlof, peer & gorgonzola

Ik maakte deze hartige taart als makkelijke maaltijd voor het eten ’s avonds, maar eigenlijk is ‘ie multifunctioneel. Hij kan namelijk ook heerlijk bij de borrel worden geserveerd, of met een beetje salade erbij als lichte lunch.

Hij combineert het zoete van de peer, met gekarameliseerde witlof en het beetje pit van de blauwe kaas. Een feestje voor je smaakpapillen en zodanig in balans dat ook de kleine Smulpaapjes ervan zullen genieten.

Lees meer »

Geroosterde venkel zoete aardappelsoep met sinaasappel

Geroosterde venkel zoete aardappelsoep met sinaasappel

Drie soorten groente in één heerlijk crémige soep, dat is deze venkel zoete aardappelsoep waar ook nog winterwortel in zit. Niet alleen een prachtige oranje kleur, maar ook een lekkerdere, romige smaak krijg je na een half uurtje roosteren in de oven.

De frisse noot in de soep is door de toevoeging van sinaasappel. Stukje brood erbij en klaar ben je eigenlijk al. Eet smakelijk!

Lees meer »

Nationale week zonder vlees 2019

Nationale week zonder vlees 2019

Vorig jaar was de eerste Nationale week zonder Vlees aanleiding voor onze dochter om daarna maandenlang vegetarisch te willen eten. En hoewel we inmiddels niet meer 100% vegetarisch eten, is regelmatig eten zonder vlees zo gewoon voor ons dat het extra tof is dat ik dit jaar een van de ambassadeurs ben voor de tweede Week zonder vlees.

En die gaat maandag 11 maart van start. Met een grootschalige landelijke campagne.  Hoe tof dat initiatiefnemer, de hippe Vegetariër, dit gewoon weer voor elkaar krijgt. Maar wat houdt het precies in?

Lees meer »

Saag Paneer uit The Curry Guy easy

Saag Paneer uit The Curry Guy easy

Het is een van mijn favoriete Indiase vegetarische gerechten. Romige spinazie met een Indiase kaas erin, die je lekker op smaak brengt. Als je nog nooit Indiaas gekookt hebt is dit een prachtig instapgerecht om mee te beginnen.

Om het nóg makkelijker te maken koos ik voor bladspinazie uit de diepvries. En paneer is tegenwoordig bij steeds meer supermarkten te koop. Dus niets zou je meer tegen moeten om dit op tafel te zetten. Eet smakelijk!

Lees meer »

Het Briljante boek vol dingen om buiten/binnen te doen

Het Briljante boek vol dingen om buiten/binnen te doen

Wie herkent het niet, kinderen die binnen hangen omdat het slecht weer is en verzuchten “maar maaaaaaaam, ik verveel me!” Of die op een prachtige dag niet meer weten wat ze buiten nog kunnen doen en dus maar achter een scherm kruipen.

Verveling is voorgoed verleden tijd met Het Briljante boek vol dingen om buiten te doen. Of kies voor de binnenvariant. Geschreven door Andy Seed. En in Nederland uitgegeven door Kluitman. Wij probeerden beide boeken uit!

Lees meer »