Menu Vind Restaurant
Wentelteefjes

Wentelteefjes

Verwenontbijtjes, ik houd er van. Vaak op zondag, maar liefst op een dag waarop je het niet verwacht. Gewoon omdat het kan. Een mooie manier ook om oud brood op te maken én om je kinderen aan het werk te zetten. Want wentelteefjes maken is echt kinderlijk eenvoudig.

De ingrediënten die je er voor nodig hebt heeft ook bijna iedereen wel in huis, dus niets houdt je meer tegen. Kom, we gaan de keuken in!

Lees meer »

Pasta met Hollandse garnalen & courgette

Pasta met Hollandse garnalen & courgette

Als je de deur niet uit kunt, om wat voor een reden dan ook, dan kun je met dit makkelijke pastarecept vanaf nu gewoon thuis uit eten. Want zo makkelijk als het is om te maken, zo waanzinnig lekker is het resultaat.

Wil je je kinderen iets leren over al het lekkers dat er uit de Noordzee komt, pel dan samen de Hollandse garnalen met ze. En ja, tussendoor proeven mag natuurlijk. Maar niet de schilletjes weggooien hé, daar heb ik nog een ander lekker recept voor!

Lees meer »

Butter Chicken uit De wereld thuis

Butter Chicken uit De wereld thuis

Als je mijn review van De Wereld thuis van Mascha Lammes en Ronald Giphart gelezen hebt (die vind je hier) dan weet je dat ik nogal fan was van de curry die ik bij hen thuis proefde. Butter Chicken curry om precies te zijn.

Een milde curry met kip, die echt voor alle Smulpaapjes (groot én klein!) een feestje is om te eten. Want hemeltje wat is ‘ie lekker. Maak maar een dubbele hoeveelheid en vries ‘m in. Doe maar gewoon

Lees meer »

De wereld thuis van Mascha Lammes & Ronald Giphart

De wereld thuis van Mascha Lammes & Ronald Giphart

De titel van het boek was nooit actueler dan nu, vol in de Coronacrisis die de hele wereld treft. Gelukkig is het boek stukken optimistischer dan de stand van de wereld en biedt het misschien juist nu wel heel veel inspiratie om thuis op reis te gaan.

Want je gaat culinair op reis met Mascha Lammes en Ronald Giphart. En hoe smakelijk dat is mochten we onlangs zelfs bij hun thuis, aan de keukentafel ontdekken.

Lees meer »

Carrotcake met rozijnen & krokante amandel

Carrotcake met rozijnen & krokante amandel

Het blijft een van de prettigste manieren om even je gedachten stil te zetten, een cake bakken. En omdat ik de dag ervoor Thaise pompoensoep had gemaakt had ik nog wortel over. Dus werd het een carrotcake.

Aangevuld met rozijnen en bovenop, in plaats van glazuur, lekker een laag krokant amandelschaafsel. Improvisatie in tijden van Corona bleek nog nooit zo lekker.

Lees meer »

Versgebakken eierkoeken

Versgebakken eierkoeken

Eierkoek is een gezonde variant voor het dagelijkse tussendoortje. Te koop in alle supermarkten en vaak ook bij de bakker. En hoewel die prima zijn is er toch niks lekkerder dan vers gemaakt en zo uit de oven. En laten ze nu ook nog eens super snel klaar zijn, wat wil je nog meer?

Onze dochter is er dol op en ik durf te wedden dat jouw kinderen dat ook zullen zijn! Maak ze zeker ook een keer samen, want het recept kinderlijk eenvoudig!

Lees meer »

Mexicaanse tacobootjes

Mexicaanse tacobootjes

Soms zit de helft van het lekker eten ook in de manier waarop je je eten presenteert. Deze tacobootjes zijn niet alleen heel lekker gevuld, ze eten ook honderd keer makkelijker dan tacoschelpen. Laat iedereen zijn favoriete topping voor erop kiezen voor extra pret.

Kortom, met dit recept heb je én het plezier van samen lekker eten én je zit in een kwartier aan tafel. Zo makkelijk kan het soms zijn.

Lees meer »

Nacho bites met chiligarnalen

Nacho bites met chiligarnalen

Een van de favoriete borrelhapjes van onze dochter uit mijn boek Borreltijd is toch wel deze. Een über easy borrelhapje ook, maar wel eentje waar je van blijft eten. Romige & frisse avocado, de crunch van de nacho en dan als laatste de bite van de chiligarnaal. Yum!

Maak deze hapjes niet te lang van tevoren klaar, want dan wordt de nacho zacht. En voor de chili garnalen gebruikte ik een cheat optie, voor extra gemak!

Lees meer »

Spinaziesoep (Monstersoep)

Spinaziesoep (Monstersoep)

Monstersoep, zo noemde onze dochter deze soep toen ik 'm jaren geleden voor het eerst voor haar maakte. Hoe je deze soep ook noemt, dat ie barstensvol goeds zit weet je het moment dat je ziet hoe weinig ingrediënten er anders dan spinazie in zitten.

Zo makkelijk is groentesoep maken namelijk. Groente, bouillon en een paar smaakmakers. Dat is het! Kom op, we gaan de keuken in.

Lees meer »

Gevulde spinazie-omelet

Gevulde spinazie-omelet

Dit is een recept voor de lunch waar ik persoonlijk ook heel blij van word. Want soms heb je gewoon geen zin in brood, maar wil je wel iets voedzaams eten. Dan is dit jouw recept!

Houd je niet van zalm, vul 'm dan eens met plakjes gerookte kipfilet, verkruimelde feta of gewoon lekker met kruidenkaas. Alles is mogelijk! En dit is zó'n makkelijk recept dat 'ie ook prima door of samen met kinderen gemaakt kan worden!

Lees meer »