Menu Vind Restaurant
Review Tosti & Toast van Fern Green

Review Tosti & Toast van Fern Green

Een heel boek vol met suggesties, recepten en ideeën voor een van onze favoriete lunchgerechten, de tosti. Met dit boek ben je vanaf nu in tosti heaven, want de “gewone” ham/kaastosti kent nog zo veel meer varianten en smaakcombinaties.

Heb je zin in hartig, zoet, wil je een snelle lunch tussendoor of maak je er een hele maaltijd van. Met Tosti & Toast heb je vanaf nu genoeg inspiratie

Lees meer »

Review Het Hartige Bakboek van Rutger van den Broek

Review Het Hartige Bakboek van Rutger van den Broek

Ga er maar aan staan, je wint de allereerste editie van Heel Holland Bakt maar zoveel jaar na dato ben je nog steeds, dag in dag uit, bezig met bakken. Rutger maakte niet alleen een aantal zeer succesvolle bakboeken, maar startte ook zijn eigen bakblog Rutger Bakt.

Waren zijn afgelopen boeken vooral gericht op zoete recepten, in zijn nieuwe boek vind je uitsluitend – de titel van het boek verraadt het al – hartige recepten terug. En dat doet hij geweldig!

Lees meer »

Recepten uit Barcelona (review)

Recepten uit Barcelona (review)

Na Basque het kookboek specifiek uit Baskenland, dat vorig jaar door Good Cook in het Nederlands op de markt werd gebracht, is er dit jaar ‘Recepten uit Barcelona’. Opnieuw een op Spaans eten gericht boek, maar dan specifiek voor de stad Barcelona.

En daar komt een hoop lekkers vandaan kan ik je uit persoonlijke ervaring vertellen. Uitermate nieuwsgierig was ik dan ook naar dit kookboek.

Lees meer »

Slím zonder pakjes & zakjes van Karin Luiten (review)

Slím zonder pakjes & zakjes van Karin Luiten (review)

Ik ben fan van Koken met Karin, al jaren voor ik haar tot collega mocht bestempelen. Die adoratie is alleen maar groter geworden door haar nieuwste, 12e!!!, kookboek; Slim zonder zakjes & pakjes.

Je zou denken dat ze het thema, koken zonder pakjes of zakjes, inmiddels volledig zou hebben behandeld. Niets is minder waar!

Lees meer »

Food fotografie met de Huawei P10plus

Food fotografie met de Huawei P10plus

Want wie belt er tegenwoordig nog? En pas als je mobiel kapot valt (dank je wel echtgenoot 😉) merk je pas hoe onthand je bent en altijd terugvalt op het overal en altijd kunnen fotograferen.

Maar ga maar eens op zoek naar een vervanger, in het overvolle aanbod van mobieltjes. De redding kwam toen ik de vraag kreeg of ik de nieuwste Huawei P10plus wilde uitproberen. En dan blijkt dus dat je verliefd kunt worden op apparatuur….

Lees meer »

Groente! van Niven Kunz – review

Groente! van Niven Kunz – review

Al eerder heeft Niven Kunz, sterrenchef van gelijknamig restaurant Niven in Rijswijk, willen laten zien hoe veelzijdig groente thuis te gebruiken zijn. In zijn eerste boek Niven 80/20 deed hij dat, naar eigen zeggen, te weinig gericht op de thuiskok.

Met dit nieuwe boek is daar rekening mee gehouden en heeft hij een boek willen maken waar iedere hobbykok mee aan de slag kan. Dat ben ik natuurlijk gaan testen!

Lees meer »

Oogst van Marleen van Es – review

Oogst van Marleen van Es – review

Eten en koken met de seizoen is de ondertitel van het tweede boek van Marleen. Na ‘Eten uit de Volkstuin' nam ze de tijd om haar tweede boek te maken.

En wat kan ik meer zeggen dan dat dit een jaloersmakend mooi én lekker boek is. En een meer dan waardige opvolger van haar eerste!

Lees meer »

Super Heroes van Menno de Koning (review)

Super Heroes van Menno de Koning (review)

Dit is niet een standaard of braaf bakboek van een van de oude winnaars van Heel Holland Bakt. Nee. Super Heroes, van Menno de Koning, roept je vanaf de boekenplank toe met een over the top, waanzinnig gave cover!

Dit is het boek zoals Menno het wilde maken. In zijn eigen stijl, en met een mix aan zoete en hartige recepten. En daar kun je niet anders dan ‘over the moon’ blij van worden!

Lees meer »

Pindakaas kookboek – review

Pindakaas kookboek – review

Een kookboek gericht op één ingrediënt is vaak best tricky, want hoeveel recepten kun je maken als slechts één ingrediënt de hoofdrol speelt. Nou, als het om pindakaas gaat dus heel veel meer dan je in eerste instantie zou denken.

Want wie het boek ‘Pindakaas’ van Marije Sietsema & Saskia Lelieveld openslaat, moet al gauw het water langs de mond wegvegen. Want jeetje, wat een heerlijks staat er in!

Lees meer »

Review - de kracht van kruiden van Peter Lute

Review - de kracht van kruiden van Peter Lute

Voor Smulpaapje mocht ik het mooie boek De kracht van kruiden reviewen. Dit boek van chefkok Peter Lute  is denk ik het meest volledige en complete boek over kruiden dat ik ooit heb gezien. Het boek begint met Kruidenpaspoortjes. Hierin staan per kruid de wetenswaardigheden, smaak en geur, culinair gebruik, indicaties en contra-indicaties opgesomd. Als de bloemen van het kruid ook eetbaar zijn, worden ook die beschreven.

In het tweede deel van het boek wordt uitgelegd hoe je het beste kunt werken met kruiden en specerijen. In deel drie staan diverse basisbereidingen van vlees en vis en in deel vier komen ten slotte de recepten aan bod. De eerste drie delen van het boek zijn daarmee wat meer naslagwerk en studiemateriaal, maar ook uiterst leerzaam.

Lees meer »