Menu Vind Restaurant
Koken met kleur van Joke Boon (review)

Koken met kleur van Joke Boon (review)

De cover schittert je tegemoet en geeft je meteen een indruk van wat je van het nieuwe boek van Joke Boon mag verwachten. Na een heel kookboek vol bonengerecht is de focus nu verschoven van het type ingrediënt naar de kleur van de ingrediënten.

Dat levert, je verwacht het niet, een heel kleurrijk boek op. Maar ook een boek met hele afwisselende gerechten.

Lees meer »

Magimix Spiral expert (review)

Magimix Spiral expert (review)

Ik had het al eens eerder geprobeerd, een spiraalsnijder. Een handmatige, van Microplane. En hoewel dat op zich goed kan, blijkt dat er een nóg handigere (en snellere) manier is om van groente spaghetti te maken. Namelijk met de spiral expert van Magimix.

Ik mocht 'm uitproberen en werd niet alleen blij van de snelheid, maar zeker ook van het resultaat. Groentespaghetti die je echt in seconden klaar hebt. Ideaal!

Lees meer »

Smokey Goodness 3 – Het Bigger Better BBQ boek

Smokey Goodness 3 – Het Bigger Better BBQ boek

Na deel I (het Ultieme BBQ boek) en deel II (het Next Level BBQ boek) is er nu het Bigger Better BBQ boek van Jord Althuizen, oftewel Smokey Goodness.

Voor dit boek reisde Jord af naar Zuid-Afrika, waar hij zich liet inspireren door de Braai cultuur en de mogelijkheden die dat biedt in ons eigen kikkerlandje.

Lees meer »

Review the Curry Guy – Dan Toombs

Review the Curry Guy – Dan Toombs

Sommige boeken blijven ongepland langer liggen dan je van plan was. Het eerste boek van Dan Toombs, ook wel The Curry Guy genoemd was dat lot beschoren. En dat ligt niet aan het boek kan ik je vertellen. Want die had ik met veel enthousiasme aangevraagd.

Want in dit boek vind je meer dan 100 recepten voor authentieke Indiase gerechten. En daar zijn we dol op! Waarom ‘ie dan toch even bleef liggen? Ik vertel het je!

Lees meer »

Lunchen bij Brasserie Ambassade

Lunchen bij Brasserie Ambassade

Aan de Herengracht in Amsterdam, pal naast het Ambassade hotel, ligt de bijbehorende brasserie. Een plek waar je met gemak al tig keer aan voorbij bent gelopen of gefietst. Ik wil je met klem verzoeken de volgende keer af te stappen, niet door te lopen maar – rond lunchtijd – naar binnen te gaan en je in de watten te laten leggen.

Ik mocht op uitnodiging ervaren hoe bevlogen het personeel is, hoe creatief de keuken is en hoe heerlijk je, omringd door de prachtigste kunst en met uitzicht op de grachten, je een paar uur in Frankrijk waant. En dat geluk wil ik, op meerdere manieren, met je delen.

Lees meer »

Zes seizoenen van Joshua McFadden

Zes seizoenen van Joshua McFadden

Ik denk dat iedere ouder wel iets herkent in de verzuchting “welke groente eten we vandaag en hoe maak ik die in hemelsnaam eens anders klaar dan anders?” want kinderen en groente, het is en blijft een ingewikkelde relatie.

En dan is daar een boek van 400 pagina’s met alleen maar lekkere groenterecepten. 225 (!!!) maar liefst. De een nog makkelijker dan de ander, maar lekker vooral. Heel erg lekker!

Lees meer »

Vet van Bas Robben - review

Vet van Bas Robben - review

Het lijkt deze week wel de week van Bas Robben op Smulpaapje. Want niet alleen verscheen gisteren - na Zuur - zijn tweede boek Vet. Ik interviewde Bas ook voor In de keuken met... én mag een recept uit zijn nieuwe boek delen. En over dat nieuwe boek wil ik het even met jullie hebben.

Want vet heeft natuurlijk een enorm slechte reputatie. Calorierijk, zwaar, vettig, noem maar op. Maar vet is ook smaakmaker, wordt gebruikt voor verschillende kooktechnieken én is een belangrijk ingrediënt voor menig recept. Zodanig dat Bas er een heel boek over schreef.

Lees meer »

Koken met Karamel - review

Koken met Karamel - review

De potjes karamel van Caramelz kende ik al een tijdje. Op mening foodmarkt kon je Constan tegenkomen, met zijn arsenaal aan huisgemaakte, fantástische potjes caramel in iedere smaak denkbaar. Mening potje is met ons meegegaan en vooral in no time opgegaan. Mmmm!

Nu hoef je niet persé meer zijn kraam op te zoeken, maar kun je ook thuis aan de slag om zelf karamel te maken volgens zijn befaamde recept. En dat blijkt eenvoudiger dan gedacht.

Lees meer »

Review Pastabijbel – Roberta Pagnier

Review Pastabijbel – Roberta Pagnier

Na mijn teleurstellende ervaring met Eataly reageerde Roberta Pagnier via mijn Instagram dat ze haar eigen pastabijbel (natuurlijk) wél van harte kon aanbevelen. Dat was een gevalletje ‘challenge accepted’, dat snap je.

En ook meteen een schot in de roos. Want al bij het eerste doorbladeren liep het water me in de mond. Met recht een pastabijbel te noemen. Wat een feest!

Lees meer »

Feast van Sabrina Ghayour – review

Feast van Sabrina Ghayour – review

Het derde boek inmiddels van Sabrina Ghayour. Na Persiana (die ik nog steeds een keer moet inkijken) en Sirocco (waar ik heel blij van werd) is er nu het boek Feast. Vol met Midden-Oosterse recepten voor feestelijke momenten. En dat zijn er nogal wat!

Want of je nu voor een feestelijk ontbijt iets zoekt, voor het weekend, de zomer, vegetarisch of een snel feestje. Het staat er allemaal in. En nog veel meer!

Lees meer »