Menu Vind Restaurant
Magimix Gelato expert ijsmachine - review

Magimix Gelato expert ijsmachine - review

Wil je de ijsmachine van Magimix testen werd me gevraagd. Dat is een beetje als vragen of ik van eten houd.. Ja, natuurlijk wil ik dat! Want als íets me lekker lijkt is het wel thuisgemaakt (room)ijs. En omdat de échte zomer nog moet beginnen is nu het beste moment.

Want het is best een investering, zo’n ijsmachine. En is het dat wel waard? Is het ijs dat je er mee maakt net zo lekker als bij de ijssalon. En hoeveel moeite kost dat nou, zelf ijs maken. Ik onderzocht en testte het uitvoerig voor je!

Lees meer »

Simple Smart BBQ van Julius Jaspers

Simple Smart BBQ van Julius Jaspers

Als je al een BBQbijbel hebt geschreven, en meerdere BBQ boeken op je naam hebt staan denk je dat je er wel bent. Want wat is er dan nog niet verteld. Dat was precies het sentiment van chef Julius Jaspers. En toch is er een nieuw BBQ boek van zijn hand en in de intro vertelt hij precies waarom.

Een boek vol basisrecepten. Niet te veel poespas. Simpele recepten,, maar dan wel van de hand van een chefkok. En dan blijkt dat er best nóg een BBQ boek in de kast kan…

Lees meer »

Weekendbrunch bij Wyers in Amsterdam

Weekendbrunch bij Wyers in Amsterdam

Als je vanaf het station in Amsterdam richting het centrum loopt probeer je over het algemeen het meest toeristische deel van Amsterdam te vermijden. De Nieuwendijk is in eigenlijk niet waar je als eerste naar toe wilt. Maar op die regel heb ik nu een hele goede uitzondering voor je, want op de hoek van de Nieuwendijk en de Oudezijds Voorburgwal zit restaurant Wyers.

En hoewel de buitenkant anders doet vermoeden, wil je binnen toch écht graag gaan eten. Helemaal in het weekend, want op zaterdag en zondag is er de Weekendbrunch. Voor groot en klein een feestje om te zijn!

Lees meer »

Review: Kleine Taartjes van Petit Gateau

Review: Kleine Taartjes van Petit Gateau

De allereerste keer dat ik een taartje van Petit Gateau proefde staat me nog levendig bij. Het was tijdens een workshop van Mepal, waarbij we niet alleen zelf taartjes leerde maken maar ook van de taartjes van Meike Schaling mochten snoepen. Zó lekker!

Nu, meerdere jaren daarna, heb ik de taartjes al heel wat keren gekocht en mocht ik wederom taartjes komen bakken bij Meike. Dit keer ter ere van het uitkomen van haar eerste boek, Kleine Taartjes. Ik vertel je er graag meer over!

Lees meer »

Het Bananenboek  van Kim Waninge (review)

Het Bananenboek van Kim Waninge (review)

Uitgever Loopvis heeft er inmiddels bijna patent op, mono kookboeken. Eén thema, zoals Pindakaas, Havermout of in dit geval bananen, en daarom heen een super tof en gevarieerd kookboek.

Het Bananenboek van Kim Waninge – zij schreef eerder samen Gezondigen – heeft recepten die allemaal banaan bevatten. Dat kan saai worden, want hoeveel kun je met banaan doen?, maar het wordt het niet. En er is meer mee mogelijk dan je denkt!

Lees meer »

River Cafe 30 – review

River Cafe 30 – review

Tweeëntwintig jaar geleden verscheen het eerste kookboek, Het River Cafe kookboek genaamd. Bedoeld om de eigen chefs van het restaurant handvatten te geven voor de gerechten die geserveerd werden.

Ter gelegenheid van de 30e verjaardag van het restaurant worden de eerste recepten in een nieuw jasje gestoken en zijn er 30 nieuwe recepten te vinden in dit jubileumboek. Alle recepten in het boek zijn Italiaans en dat levert een hoop lekkers op!

Lees meer »

Eet.Leef.Reis van Donal Skehan (review)

Eet.Leef.Reis van Donal Skehan (review)

Ik geef het maar meteen toe, ik ben al jaren fan van deze jonge Ierse kookboekauteur. Donal Skehan was onlangs in Nederland, ter promotie van zijn 2e Nederlandse boek (hij schreef er overigens al zeven!) Eet Leef Reis. Ik mocht hem ontmoeten en interviewen en mijn bewondering voor hem is alleen maar nog meer gegroeid, maar daarover lees je meer in mijn interview met hem.

Het boek dus, na Vers, de 2e Nederlandse vertaling die nu beschikbaar is. Het boek gaat verder waar Vers ophield.

Lees meer »

Limonade van The holy kauw company (review)

Limonade van The holy kauw company (review)

Ik word altijd blij van de foto’s op Instagram van dit heerlijke koppel. Ze maken de mooiste gerechten, hun catering is jaloersmakend en nu is er ook nog eens een boek vol met limonaderecepten voor volwassenen.

Limonade bevat alleen maar recepten en tips voor drankjes zonder alcohol. En het is een boek om in alle opzichten heel blij van te worden!

Lees meer »

TLV van Jigal Krant (review)

TLV van Jigal Krant (review)

Uit het niets lijkt het wel alsof de keuken van Tel Aviv ineens mega populair is. Na het succes van Ottolenghi ook niet heel raar, maar Jigal Krant - auteur van het nieuwe kookboek TLV - geeft aan dat de gerechten die worden bereid in Tel Aviv toch wel echt heel anders zijn dan die van Ottolenghi.

Afgelopen maand mochten we dat al zelf ervaren tijdens een workshop met hem, ter ere van het verschijnen van zijn boek. Maar jij kunt er thuis ook de keuken mee/voor in, want TLV ligt nu in de boekhandel.

Lees meer »

Koken met kleur van Joke Boon (review)

Koken met kleur van Joke Boon (review)

De cover schittert je tegemoet en geeft je meteen een indruk van wat je van het nieuwe boek van Joke Boon mag verwachten. Na een heel kookboek vol bonengerecht is de focus nu verschoven van het type ingrediënt naar de kleur van de ingrediënten.

Dat levert, je verwacht het niet, een heel kleurrijk boek op. Maar ook een boek met hele afwisselende gerechten.

Lees meer »