Menu Vind Restaurant
Koken met Karamel - review

Koken met Karamel - review

De potjes karamel van Caramelz kende ik al een tijdje. Op mening foodmarkt kon je Constan tegenkomen, met zijn arsenaal aan huisgemaakte, fantástische potjes caramel in iedere smaak denkbaar. Mening potje is met ons meegegaan en vooral in no time opgegaan. Mmmm!

Nu hoef je niet persé meer zijn kraam op te zoeken, maar kun je ook thuis aan de slag om zelf karamel te maken volgens zijn befaamde recept. En dat blijkt eenvoudiger dan gedacht.

Lees meer »

Review Pastabijbel – Roberta Pagnier

Review Pastabijbel – Roberta Pagnier

Na mijn teleurstellende ervaring met Eataly reageerde Roberta Pagnier via mijn Instagram dat ze haar eigen pastabijbel (natuurlijk) wél van harte kon aanbevelen. Dat was een gevalletje ‘challenge accepted’, dat snap je.

En ook meteen een schot in de roos. Want al bij het eerste doorbladeren liep het water me in de mond. Met recht een pastabijbel te noemen. Wat een feest!

Lees meer »

Feast van Sabrina Ghayour – review

Feast van Sabrina Ghayour – review

Het derde boek inmiddels van Sabrina Ghayour. Na Persiana (die ik nog steeds een keer moet inkijken) en Sirocco (waar ik heel blij van werd) is er nu het boek Feast. Vol met Midden-Oosterse recepten voor feestelijke momenten. En dat zijn er nogal wat!

Want of je nu voor een feestelijk ontbijt iets zoekt, voor het weekend, de zomer, vegetarisch of een snel feestje. Het staat er allemaal in. En nog veel meer!

Lees meer »

Review Amsterdam Kookboek van Laura de Grave

Review Amsterdam Kookboek van Laura de Grave

“Als ik een andere stad bezoek, ben ik altijd op zoek naar typische gerechten van die stad en adressen waar ik dat kan eten. Met dit boek kun je dat in Amsterdam.” Zo opent het Amsterdam kookboek, dat Laura de Grave schreef.

Laura liep bij verschillende adresjes naar binnen met de brutale vraag of ze er een dagje mocht komen werken, in ruil voor een mooi verhaal. Zo stoer als je dat al voor je 30e durft te doen. En nog stoerder als je die verhalen én recepten vervolgens bundelt tot een geweldig boek. Het Amsterdam kookboek.

Lees meer »

Bij mij aan tafel van Nigella Lawson – review

Bij mij aan tafel van Nigella Lawson – review

Ver voordat eten mijn werk werd en ver voordat ik geen plek meer in mijn kast had voor de vele, vele kookboeken die ik inmiddels heb staan, stonden er al boeken van Nigella Lawson in. Samen met Nigel Slater en Jamie Oliver, is zij voor mij onderdeel van de Engelse holy trinity aan culinaire voorbeelden (los van Delia Smith, die weinigen in Nederland kennen)

Acht boeken stonden er al in de kast en recent werd daar Bij mij aan tafel (in het Engels, At my table) aan toegevoegd. Na een kortstondig superfood avontuur keert Nigella terug naar haar roots. Het geluk van thuiskoken, zoals de ondertitel van het boek luidt.

Lees meer »

Magimix 4200 XL keukenmachine – review

Magimix 4200 XL keukenmachine – review

Hoewel ik niet (meer) in Sinterklaas en/of de Kerstman geloof kan het nooit kwaad om eind van het jaar een verlanglijstje op te stellen. Want terwijl mijn keuken redelijk gevuld is met apparatuur (en her en der een verdwaald keukenlijk) stond een goede keukenmachine erg hoog op mijn wishlist,aangezien mijn vorige het loodje legde.

Dan is het erg fijn als je gevraagd wordt door Magimix om hun paradepaardje gedegen te testen. Dus niet een weekje uitproberen, maar echt maanden mee aan de slag. Of dat beviel? Ik vertel het je!

Lees meer »

Eataly – eigentijds Italiaans koken (review)

Eataly – eigentijds Italiaans koken (review)

Sommige boeken daar schrijf je de review zó van. Anderen daart duurt het eeuwig bij. Dit is er zo eentje in de categorie Anderen.. want ik vind het lastig om een review te schrijven als ik niet instant enthousiast ben over een boek.

Als geen ander weet ik hoeveel tijd en liefde er gaat in het maken van een boek. Het voelt bijna als verraad om dan van andermans boek te denken, dit boek doet niks met me… Toch vind ik ook dat ik een plicht naar jullie heb om te vertellen waarom. Bij deze

 

Lees meer »

Joris Bijdendijk - Een keuken voor de lage landen (review)

Joris Bijdendijk - Een keuken voor de lage landen (review)

Wat maakt of een nieuw kookboek er eentje is waarvan ik jullie wil toeschreeuwen KOOP DIT! Voor mij is dat of ik alles laat vallen en vervolgens twee uur, op zondag op de bank ga zitten lezen. Daarna accuut deze review schrijf en eigenlijk liefst meteen de keuken in zou willen.

Dat is wat het allereerste boek van chef Joris Bijdendijk met me deed. Het is maar goed dat de buren niet wisten dat dit in het pakje zat dat ze voor me hadden aangenomen, want anders had ik ‘m mogelijk nooit teruggezien. Kom, ik vertel je er meer over!

Lees meer »

Home sweet home Xmas van Yvette van Boven - Review

Home sweet home Xmas van Yvette van Boven - Review

Home sweet home Xmas verschijnt slechts luttele tijd na haar boek Home sweet Home. Gemaakt uit noodzaak, omdat Yvette meer feestelijke recepten in haar repertoire had dan paste in het eerder genoemde boek.

Yvette houdt van koken voor de feestdagen en dus bundelde ze al haar feestelijke recepten in dit Kerstboek. Dat is eigenlijk ook meteen het probleem dat ik met dit boek heb…

Lees meer »

Review Van haver tot gort van Ingrid Hofstra

Review Van haver tot gort van Ingrid Hofstra

Toen ik de eerste keer hoorde dat Ingrid dit boek ging maken heb ik volgens mij een beetje gek gekeken. Want waarom zou je een boek maken met alleen maar “pap-recepten”. Maar zoals wel vaker moet ik dingen eerst zien, om daarna volledig overtuigd te zijn. Zo ook met dit boek.

Ingrid is een van de meest begenadigd fotografen van dit moment. Ze is ook een van de meest bescheiden mensen, die je er bijna aan moet herinneren hoe getalenteerd ze is. En dan is er haar eerste boek, Van haver tot gort. Wauw!

Lees meer »