Menu Vind Restaurant
Bij mij aan tafel van Nigella Lawson – review

Bij mij aan tafel van Nigella Lawson – review

Ver voordat eten mijn werk werd en ver voordat ik geen plek meer in mijn kast had voor de vele, vele kookboeken die ik inmiddels heb staan, stonden er al boeken van Nigella Lawson in. Samen met Nigel Slater en Jamie Oliver, is zij voor mij onderdeel van de Engelse holy trinity aan culinaire voorbeelden (los van Delia Smith, die weinigen in Nederland kennen)

Acht boeken stonden er al in de kast en recent werd daar Bij mij aan tafel (in het Engels, At my table) aan toegevoegd. Na een kortstondig superfood avontuur keert Nigella terug naar haar roots. Het geluk van thuiskoken, zoals de ondertitel van het boek luidt.

Lees meer »

Magimix 4200 XL keukenmachine – review

Magimix 4200 XL keukenmachine – review

Hoewel ik niet (meer) in Sinterklaas en/of de Kerstman geloof kan het nooit kwaad om eind van het jaar een verlanglijstje op te stellen. Want terwijl mijn keuken redelijk gevuld is met apparatuur (en her en der een verdwaald keukenlijk) stond een goede keukenmachine erg hoog op mijn wishlist,aangezien mijn vorige het loodje legde.

Dan is het erg fijn als je gevraagd wordt door Magimix om hun paradepaardje gedegen te testen. Dus niet een weekje uitproberen, maar echt maanden mee aan de slag. Of dat beviel? Ik vertel het je!

Lees meer »

Eataly – eigentijds Italiaans koken (review)

Eataly – eigentijds Italiaans koken (review)

Sommige boeken daar schrijf je de review zó van. Anderen daart duurt het eeuwig bij. Dit is er zo eentje in de categorie Anderen.. want ik vind het lastig om een review te schrijven als ik niet instant enthousiast ben over een boek.

Als geen ander weet ik hoeveel tijd en liefde er gaat in het maken van een boek. Het voelt bijna als verraad om dan van andermans boek te denken, dit boek doet niks met me… Toch vind ik ook dat ik een plicht naar jullie heb om te vertellen waarom. Bij deze

 

Lees meer »

Joris Bijdendijk - Een keuken voor de lage landen (review)

Joris Bijdendijk - Een keuken voor de lage landen (review)

Wat maakt of een nieuw kookboek er eentje is waarvan ik jullie wil toeschreeuwen KOOP DIT! Voor mij is dat of ik alles laat vallen en vervolgens twee uur, op zondag op de bank ga zitten lezen. Daarna accuut deze review schrijf en eigenlijk liefst meteen de keuken in zou willen.

Dat is wat het allereerste boek van chef Joris Bijdendijk met me deed. Het is maar goed dat de buren niet wisten dat dit in het pakje zat dat ze voor me hadden aangenomen, want anders had ik ‘m mogelijk nooit teruggezien. Kom, ik vertel je er meer over!

Lees meer »

Home sweet home Xmas van Yvette van Boven - Review

Home sweet home Xmas van Yvette van Boven - Review

Home sweet home Xmas verschijnt slechts luttele tijd na haar boek Home sweet Home. Gemaakt uit noodzaak, omdat Yvette meer feestelijke recepten in haar repertoire had dan paste in het eerder genoemde boek.

Yvette houdt van koken voor de feestdagen en dus bundelde ze al haar feestelijke recepten in dit Kerstboek. Dat is eigenlijk ook meteen het probleem dat ik met dit boek heb…

Lees meer »

Review Van haver tot gort van Ingrid Hofstra

Review Van haver tot gort van Ingrid Hofstra

Toen ik de eerste keer hoorde dat Ingrid dit boek ging maken heb ik volgens mij een beetje gek gekeken. Want waarom zou je een boek maken met alleen maar “pap-recepten”. Maar zoals wel vaker moet ik dingen eerst zien, om daarna volledig overtuigd te zijn. Zo ook met dit boek.

Ingrid is een van de meest begenadigd fotografen van dit moment. Ze is ook een van de meest bescheiden mensen, die je er bijna aan moet herinneren hoe getalenteerd ze is. En dan is er haar eerste boek, Van haver tot gort. Wauw!

Lees meer »

Review – 5 Ingredienten van Jamie Oliver

Review – 5 Ingredienten van Jamie Oliver

Het tempo waarmee Jamie Oliver nieuwe boeken op de markt brengt maakte dat ik wat skeptisch was toen zijn nieuwste boek op de mat viel. Na Superfoods en Family Super Foods dit keer niet een boek dat focust op wat je in je mond stopt, maar op minimale ingrediënten zonder dat je qua smaak te kort komt.

Als ik het boek doorblader valt mijn mond open van verbazing. Hoe is het mogelijk dat mister Oliver wéér zo’n tof boek gemaakt heeft. Aangenaam verrast ben ik dus… Maar er is een maar….

Lees meer »

Het Laura’s Bakery Bakboek – review

Het Laura’s Bakery Bakboek – review

Na haar eerste boek – Het Basisbakboek - kon je er donder op zeggen dat er een volgende zou komen. Want als je de basis onder de knie hebt kun je verder.

Dus is er nu het tweede boek van Larua Kieft, het Laura’s Bakery bakboek, vernoemd naar haar blog, dat je een stap verder neemt in de wereld van bakken.

Lees meer »

Review - Home Sweet Home van Yvette van Boven

Review - Home Sweet Home van Yvette van Boven

Ik zal proberen me in te houden, want na één over the top review van een boek van Yvette van Boven is het nu natuurlijk tijd voor een iets meer gebalanceerde recensie van haar nieuwste boek, Home sweet Home.

In Home sweet home neemt Yvette van Boven je mee terug naar haar jeugd. Naar Ierland, waar ze opgroeide met haar (Nederlandse) ouders en waar haar culinaire roots liggen.

Lees meer »

Review Tosti & Toast van Fern Green

Review Tosti & Toast van Fern Green

Een heel boek vol met suggesties, recepten en ideeën voor een van onze favoriete lunchgerechten, de tosti. Met dit boek ben je vanaf nu in tosti heaven, want de “gewone” ham/kaastosti kent nog zo veel meer varianten en smaakcombinaties.

Heb je zin in hartig, zoet, wil je een snelle lunch tussendoor of maak je er een hele maaltijd van. Met Tosti & Toast heb je vanaf nu genoeg inspiratie

Lees meer »