Menu Vind Restaurant
In de keuken met... Yvette van Boven

In de keuken met... Yvette van Boven

De aller, állereerste keer dat ik Yvette van Boven ontmoette was toen ze haar boek Home Made Winter kwam signeren in een boekwinkel in Leiden. Het zal ergens 2011 geweest zijn, want ik weet dat mijn dochter iets ouder dan een half jaar was.

Daarna kruisten onze paden regelmatiger. Yvette schreef nog veel meer boeken, die allemaal even succesvol werden en begon met televisie. Het werd dan ook hoog tijd om eens samen met haar de keuken (en Marie!) in de te duiken.

Lees meer »

In de keuken met... Joris Bijdendijk

In de keuken met... Joris Bijdendijk

Ik stel je graag voor aan Joris Bijdendijk. Chef van restaurant RIJKS, meesterkok en vader van 2 jonge kinderen. Een druk bezet man, die net zijn eerste kookboek uitbracht en ten tijde van dit interview in de afrondende fase daarvan zat.

Dus kreeg ik een half uur om hem het hemd (koksbuis) van het lijf te vragen. Over zijn eigen culinaire achtergrond, koken thuis en tomaten van 8 euro per stuk...

Lees meer »

In de keuken met… Karin Luiten

In de keuken met… Karin Luiten

Koken met Karin, zo kennen de meeste mensen haar. Kookboekauteur, culinair journalist voor Trouw en de onvolprezen Koningin van het koken zonder pakjes & zakjes. Dat is Karin Luiten en ik dook met haar haar Amsterdamse keuken in.

Wat kookt deze “Lady in Red” thuis, eet ze écht nooit uit zakjes & pakjes en waar kun je haar wakker voor maken?

Lees meer »

In de keuken met... tourchef Bob Rijsbergen

In de keuken met... tourchef Bob Rijsbergen

Wat eten foodprofessionals thuis, een kijkje achter de schermen. Dat is wat ik met deze interviewreeks wil laten zien. Maar hoe kook je als je in het theater kookt? Welke beperkingen en/of mogelijkheden heb je dan? Hou je rekening met wát je kookt. Waar doe je dan je boodschappen?

Dat is de wereld van chef Bob Rijsbergen, die al een aantal jaren ervoor zorgt dat Jocheym Myjer en zijn crew tijdens de tour door Nederland lekker eten. Ik dook met hem, letterlijk en figuurlijk, in de keuken die dit keer stond opgesteld in ’t Spant in Bussum. Jochem kennen jullie wel, maar wie is Bob en hoe kwam hij in deze (mobiele) keuken terecht?!

Lees meer »

In de keuken met... Jord Althuizen

In de keuken met... Jord Althuizen

Het leuke van mensen interviewen die ik zelf graag beter leer kennen is dat je dingen ontdekt die je tot nu toe niet wist. Zoals dat Jord Althuizen, mister Smokey Goodness, getraind chef is en al 20 jaar in de horeca werkt.

Maar ook dat de wereldkampioen barbecue meerdere dagen per week thuis vegetarisch eet. En zelfs dat het kindermenu voor hem meestal geen enkel probleem is. Lees gauw verder, want we duiken de keuken in met Jord Althuizen

Lees meer »

In de keuken met… Hidde de Brabander

In de keuken met… Hidde de Brabander

Hidde is patissier, chef bij 24 Kitchen, schreef het boek Patisserie en zijn tweede boek 'De Brabander bakt' komt over 2 weken uit. Een man die dag in, dag uit bezig is met lekker eten. Maar Hidde is ook vader van twee jonge kinderen en net als iedere ouder bezig met wat eten we vanavond? Hoe ziet zijn week er uit qua eten? Wat ligt er áltijd in de koelkast en waar kun je hem voor wakker maken?

In deze aflevering van in de Keuken met.. ontdekken we de bourgondische voorliefde van Hidde én komen we er achter waarom er wat hem betreft geen excuses zijn om niet goed samen met je kinderen te eten. Kom, we duiken de keuken in!

Lees meer »

In de keuken met... Mathijs Vrieze

In de keuken met... Mathijs Vrieze

Mathijs kende ik, voor ik hem een aantal jaren geleden persoonlijk ontmoette, eigenlijk vooral van televisie. De guitige tv chef die nooit sacherijnig lijkt te zijn. In het echt is ‘ie nog véél leuker en er was genoeg aanleiding om hem te vragen voor deze interview reeks.

We doken letterlijk de keuken in, om samen te koken, te filmen en heel veel te kletsen. Over eten, over vriendschap, over zijn carrière én over zijn toekomstplannen.

Lees meer »

In de keuken met... Alex Haupt

In de keuken met... Alex Haupt

Op de achtergrond draait een old skool platenspeler en uit het raam kijken we uit op de Rivierenbuurt. Hier woont chef Alex Haupt met zijn vriendin Blanca en kookt hij in een redelijk eenvoudige keuken, als hij niet achter de potten en pannen staat van Hoofdstad Brasserie. Het restaurant in hotel de l’Europe dat een van mijn favorieten is in Amsterdam.

Maar wat eet en kookt deze Japans-Duitse chef, die in Australië is geboren, thuis? En wat is zijn absolute passie? Je komt er achter in deze editie van In de keuken met…

Lees meer »

In de keuken met.... Mister Kitchen

In de keuken met.... Mister Kitchen

Voor wie de mannen achter Mister Kitchen niet kent is dit je kans om ze uitgebreid(er) te leren kennen. Want ik dook de keuken met ze in en kwam er achter dat menig huwelijk minder intens is dan de vriendschap en samenwerking die deze heren met elkaar hebben.

Daan, Igor en Maarten zíjn Mister Kitchen. Culinair journalisten, maar ook de makers van de lekkerste worstjes, Rabarcello, Chia loves Fruitspread en sinds kort 7 verschillende soorten pindakaas. Kom, we duiken de keuken in!

Lees meer »

In de keuken met - de mannen van CityGuys

In de keuken met - de mannen van CityGuys

De mannen van het zeer succesvolle ‘urban blog’ CityGuys gaan meerdere keren per week voor hun site uit eten. Hoe ontstond deze bijzondere site en hoe ziet hun leven, dat draait om eten & drinken in Amsterdam, er uit.

Ik ging de keuken in met deze CityGuys, maar daarvoor moesten we wel naar de keuken van iemand anders. Waarom? Lees maar!

Lees meer »