Menu Vind Restaurant
Paasinspiratie 2018

Paasinspiratie 2018

Is Pasen het nieuwe Kerst? Geen idee. Maar het is wel duidelijk dat ook Pasen steeds meer draait om gezellig samen, family time en vaak wordt gecombineerd met wat lekkers op tafel. Voor ons is Pasen vooral een moment om lekker de ontbijt/brunchtafel te dekken en te genieten van een uitgebreid ontbijt.

En in dat kader maakte ik dit jaar, mede op jullie verzoek, lekker wat nieuwe recepten die je tijdens de Paasdagen kunt serveren. Ook de rest van het jaar lekker natuurlijk 😉

Lees meer »

Weekmenu #12

Weekmenu #12

En dan is het nu officieel  - eindelijk - écht lente. Hopelijk kunnen we ook weer heel snel buiten eten, want ik weet niet hoe het met jullie zit, ik ben daar echt enorm aan toe!

Dit weekmenu doen we gewoon culinair gezien weer een voorproefje van al het lekkers dat het voorjaar te bieden heeft. Makkelijk, vers, voor het hele gezin en lekker snel aan tafel.

Lees meer »

Weekmenu #11

Weekmenu #11

Een weekmenu samenstellen is niet heel moeilijk. Ik doe het iedere week met liefde voor jullie. Want als dat jullie stimuleert om vers te koken, is het voor mij een kleine moeite.

De basis van het weekmenu is en blijft; een hele week, makkelijk, snel, zonder pakjes & zakjes en met het hele gezin aan tafel. Daar verandert al zes jaar niks aan. Dus ook deze week niet 😉

Lees meer »

Weekmenu #10

Weekmenu #10

De kou is achter de rug en wat mij betreft gaan we in volle vaart nu richting het voorjaar. Want ik ben wel een beetje klaar met al die heftige winterkost. Het wordt tijd voor lichte, frisse gerechten. Voor zon op ons bord. Wat jij?

Dus in het weekmenu gaan we gewoon alvast op zoek naar wat er, met groente uit het seizoen, al te maken is dat hieraan voldoet. En volgens mij is dat weer aardig en betaalbaar gelukt!

Lees meer »

Weekmenu #9

Weekmenu #9

Met van die koude dagen is het fijn om ’s avonds echte winterse kost op tafel te zetten. Stamppotjes, maaltijdsoep, dat werk. Voordeel daarvan is dat veel van die gerechten lekker snel klaar zijn of heel goed zijn voor te bereiden.

Dus doen we deze week een winters weekmenu waar je lekker warm en blij van wordt. Eet smakelijk!

Lees meer »

Weekmenu #8

Weekmenu #8

Het is zo leuk om te horen dat jullie blij zijn met de inspiratie, in de vorm van deze wekelijkse menu's. Dat maakt het voor mij ook leuk om steeds een menu samen te stellen dat goed met een gezin te maken is, betaalbaar is en ook nog een beetje lekker snel op tafel staat. Ik hoop dat dat ook deze week weer gelukt is.

Want op het menu een pastasaus met flink wat groente, die zelfs de notoire groentehater lust (verstoppen is een kunst!) maar ook een ontbijtje dat past bij de koude dagen die eraan komen, een lekker vegetarisch gerecht en een stamppotje. Dat wordt weer smullen!

Lees meer »

Weekmenu #7

Weekmenu #7

Laten we eens een reisje rond de wereld doen in smaken. Want er zijn over de wereld zo veel onverwacht lekkere én kindvriendelijke smaken te ontdekken, waar je wellicht in eerste instantie niet aan zou denken om die thuis te maken.

Denk bijvoorbeeld eens aan een makkelijke milde curry uit India, een Arabische couscous, of Aziatische noodles. Maar zeker ook een ouderwetse schnitzel. Het wordt weer smullen deze week!

Lees meer »

Weekmenu #6

Weekmenu #6

Deze week focussen we in het weekmenu niet alleen op wat op je bord belandt, maar ook naar wat het kost. Een goedkoop weekmenu kan prima als je slim inkoopt, een basis voorraad in huis hebt én je zoveel mogelijk van je boodschappen opmaakt.

Dus koken we deels uit de voorraadkast, maken we pesto zelf in plaats van het te kopen en kiezen we niet alleen voor de smakelijkste, maar ook de meest budgetvriendelijke kip. Oh ja, en we eten natuurlijk lekker. Dat verandert nooit.

Lees meer »

Weekmenu #5

Weekmenu #5

Het is grappig om met enige regelmaat door je eigen site te grasduinen en nog steeds recepten te ontdekken die ook jaren nadat ik ze gemaakt heb nog even lekker zijn. Het was dan ook niet zo’n moeite om weer een lekker weekmenu samen te stellen.

En slinger dit weekend even de oven aan, voor een slow roast. Daar ga je dagenlang plezier van hebben. Dat beloof ik je. De rest van de week is, zoals je inmiddels gewend bent, makkelijk en snel!

Lees meer »

Weekmenu #4

Weekmenu #4

Koken zonder pakjes & zakjes, niet iedereen vindt het even makkelijk. Daarom probeer ik je in de weekmenu's te laten zien dat vers koken niet moeilijk hoeft te zijn. Het is vaak een kwestie van op tijd over nadenken en wanneer je wat extra tijd hebt - zoals in het weekend - alvast wat dingen voorbereiden.

Dus maak je de soep voor maandag gewoon lekker zondag al klaar. Eten we de dag erna een snelle stamppot, Italiaanse stijl. Maar ook gewone Hollandse kost. En ik laat je zien hoe lekker vegetarisch kan zijn. Geniet ervan!

Lees meer »