Menu Vind Restaurant
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. ...
  9. 73
Yaki Udon noodles (uit Reishonger, van Sabine Koning)

Yaki Udon noodles (uit Reishonger, van Sabine Koning)

Dit recept komt uit het boek Reishonger dat ik voor Smulpaapje reviewde. Ik heb er al diverse gerechten uit gekookt en deze Japanse gebakken noedels vond ik echte smaakbommetjes. Ik heb – zoals altijd – wel een paar kleine dingen veranderd aan het recept. Ik kook echter weinig Japans, dus ik wilde ook weer niet al te veel veranderen.

Deze yaki udon zet je in een kwartiertje op tafel. Je maakt ze met udon-noedels. Deze worden gemaakt van boekweitmeel en zitten daardoor vol vezels. Daarmee zijn ze een stuk gezonder én vullender dan rijstnoedels.

Lees meer »

Grieks gehaktbrood

Grieks gehaktbrood

Een veelzijdig recept dat je niet alleen als warme maaltijd kunt eten, met een grote salade (of andere groente) erbij en lekkere flatbreads.

Maar de restjes doen het ook fantastisch in de lunchtrommel mee naar school, of koud bij de lunch thuis (of op kantoor) de dag erna. Kortom, niet alleen lekker maar ook multi inzetbaar.

Lees meer »

Snelle roerbak met broccoli en biefstuk

Snelle roerbak met broccoli en biefstuk

Gooi een aantal verschillende keukens door elkaar en je krijgt een mega lekkere wokschotel met broccoli en rundvlees. Ik koos voor biefstuk, omdat het zo lekker snel en lekker is. Maar kies rustig ook voor een budgetvriendelijkere variant.

De roerbaksaus maakt het gerecht af. En die maak je heel gemakkelijk gewoon zelf!

Lees meer »

Omelet met asperges en munt

Omelet met asperges en munt

Dit is mogelijk een van de makkelijkste gerechten op Smulpaapje, maar zo lekker vol van smaak! Met recht het voorjaar op je bord. Ideaal voor een snelle maaltijd door de week, of een lekkere groene lunch in het weekend.

Het allerlekkerste met verse doperwtjes. Maar wil je naast snelheid ook gemak, dan haal je de erwtjes gewoon uit de vriezer.

Lees meer »

Zoete aardappel halloumifritters (uit Zoete Aardappel van Colette Dike)

Zoete aardappel halloumifritters (uit Zoete Aardappel van Colette Dike)

Uit het boek Zoete aardappel van Colette Dike maakte ik deze halloumifritters en die vielen hier in goede aarde! Ik heb wel wat kleine dingetjes aangepast aan mijn eigen smaak, en geef je dan ook graag mijn versie van het recept.

Je kunt de halloumifritters eten als volwaardige maaltijd, als bijgerecht, of als hamburger met je eigen favoriete toppings. Wij deden een beetje van allebei: los met salade en op een pitabroodje met gebakken spek, chutney en avocado.

Lees meer »

Pasta met voorjaarsgroente & knoflookgarnalen

Pasta met voorjaarsgroente & knoflookgarnalen

Verse doperwten, er is bijna niks waar ik zo blij van word dan wanneer die er weer zijn. Samen met mijn dochter dop ik ze en ze worden voor allerlei gerechten gebruikt. Omdat ze wel wat kostbaar zijn is het ook geen enkel probleem om hun diepvriesbroertjes en zusjes voor dit gerecht te gebruiken.

In dit gerecht gebruik ik nog een aantal van mijn favoriete groente en in combinatie met de knoflookgarnalen en pasta heb je dan in no time een lekker vers maaltje op tafel staan!

Lees meer »

Rode linzencurry

Rode linzencurry

Deze linzencurry ontstond in mijn hoofd toen ik alleen aubergine en rucola in huis had, en het heel hard regende. Gelukkig werd ik beloond voor mijn weerzin om naar buiten te gaan, want deze rodelinzencurry is belachelijk lekker.

De bereiding is bovendien een werkje van niets. Als alles opstaat, heb je 25 minuten de tijd om andere dingen te doen, zolang je maar een oogje op de keuken houdt.

Lees meer »

Stamppotje gesmoorde prei & feta

Stamppotje gesmoorde prei & feta

Eenvoud is soms zó lekker. Een fijne combi van smeuïge aardappelpuree en romige prei met wat frisheid door de citroen en zoutige feta. Yum!

Dit stamppotje is ook nog eens in no time klaar en ik durf bijna te wedden dat de borden schoon op gaan. Wat wil je nog meer?

Lees meer »

Carrot bananabread cake

Carrot bananabread cake

De beste carrot cake ooit at in toen ik in Luxemburg woonde: smeuïg, vol smaak en met een dikke laag frosting met witte chocolade met rice krispies erin! Sindsdien waagde ik me dan ook niet meer aan het zelf bakken van carrot cake, want deze was echt té lekker. Maar toen ik onlangs wortels over had, begon het toch een beetje te kriebelen. Ik wilde wel een gezonde variant bakken, want ik ontbijt graag met cake ;)

Al zoekende stuitte ik op een kruising tussen bananenbrood en carrot cake. Na wat rondjes experimenteren rolde daar dit recept uit.  Dit carrot cake-bananenbrood bevat weinig toegevoegde suiker en maak je met volkorenmeel. Daarmee vind ik het prima geschikt als ontbijt! Dit brood is, anders dan veel cake, het lekkerst als het minstens een nacht heeft gerust na het bakken. Dan wordt de binnenkant heerlijk smeuïg! De nootjes zorgen voor een fijne bite.

Lees meer »

Turkse Tomatensalade

Turkse Tomatensalade

In meerdere van mijn Midden-Oosterse kookboeken kwam ik recepten tegen voor ezme: een Turkse dip van tomaten, paprika, rode en groene pepers en granaatappel. In deze salade laten we de pepers en de paprika achterwege. Niet dat die niet lekker zijn, maar als tomatensalade vind ik dit gerecht nóg lekkerder.

Wat mij betreft is dit een geweldige salade: de smaken trekken alleen maar meer in naarmate je hem langer laat staan, hij past bij allerhande maaltijden, maar je kunt hem ook los eten, of met wat brood. Een perfecte salade voor een picknick of om mee te nemen dus!

Lees meer »

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. ...
  9. 73