Menu Vind Restaurant
Kinderkookrecepten: Mini pizza's

Kinderkookrecepten: Mini pizza's

Vanaf nu gaan jullie met enige regelmaat recepten op Smulpaapje aantreffen van de hand van mijn dochter. Die besloot dat het tijd werd om op Smulpaapje een plekje in te richten voor kinderkookrecepten. Recepten die, met een beetje hulp van papa en/of mama, helemaal zelf door kinderen gemaakt kunnen worden. We trappen af met een recept voor mini pizza's dat staat in het boek 'Mijn eerste aperitiefhapjes voor kleine en grote chef-koks' van Lilliputiens, dat we onlangs kregen toegestuurd.

Het recept hebben we iets aangepast, maar de basis blijft een makkelijk recept dat het top doet bij de borrel, als lichte lunch of als snack tussendoor. En net als alle andere recepten in het boek is het geschikt om te (laten) maken door kinderhandjes. Aan het werk dus!

Lees meer »

Spaghetti met citroen (uit River Cafe)

Spaghetti met citroen (uit River Cafe)

Pure, Italiaanse recepten. Het River Cafe 30 jubilieum kookboek staat er vol mee. En juist de meest pure recepten, met maar een paar ingrediënten, zijn wat mij betreft de lekkerste. Zo ook dit pasta recept met citroen.

Vijf ingrediënten, een kwartiertje tijd. Dat is alles wat je nodig hebt voor een bord heerlijke spaghetti met citroen. Zomer op je bord!

Lees meer »

Salade met feta uit de oven (uit Eet.Leef.Reis)

Salade met feta uit de oven (uit Eet.Leef.Reis)

Ik ben er dol op, Griekse salade. En nu blijkt dat de gewone, koude, Griekse salade nóg lekkerder kan door één ding anders te doen. De feta in deze versie, uit Eet.Leef.Reis van Donal Skehan, gaat namelijk in de oven.

Dan heb je dus koude, knapperige groente in combinatie met warme, zoutige fetakaas die door het drupje honing nóg lekkerder wordt. Ideaal voor de komende zomermaanden dus.

Lees meer »

Roze burrito's uit de oven

Roze burrito's uit de oven

Of je deze burrito nu vegetarisch eet, zoals wij of ‘m vult met gewoon gehakt, ik weet zeker dat je dit gerecht nog vele malen hierna gaat maken. Net als ik. Want het is inmiddels een van de favorieten gerechten van onze dochter.

Natuurlijk kun je ook gewone (meergranen) tortilla’s gebruiken, in plaats van deze roze. Maar zeg nou zelf, hoe tof zien deze burrito’s eruit? Oh ja, en stiekem zit in deze tortilla’s groente verwerkt. Win/win dus!

Lees meer »

Alcoholvrije mojito uit Limonade

Alcoholvrije mojito uit Limonade

Ik hou ervan als ik amper kan kiezen wat ik wil maken uit een nieuw kookboek. Of beter gezegd, een limonadeboek. Want in het geval van het boek Limonade (de review vind je hier) was de keuze knap lastig.

Omdat ik niet eerst een basissiroop wilde maken koos ik voor een drankje dat je zonder al teveel moeite zo in elkaar draait, met ingrediënten die makkelijk voorhanden zijn. Een ideale, alcoholvrije, dorstlesser voor de warme dagen of voor bij een pittige maaltijd.

Lees meer »

De lekkerste hummus (choemoes) ooit

De lekkerste hummus (choemoes) ooit

Na 5 dagen alleen maar fantástische hummus (in Israël schrijven ze choemoes) te hebben gegeten in Tel Aviv waag ik thuis een poging, met behulp van het recept uit het boek TLV van Jigal Krant. Ik heb uit Tel Aviv gedroogde kikkererwten, tahini (techina) en olijfolie mee genomen, maar het kan natuurlijk ook gewoon met in Nederland gekocht ingrediënten đŸ˜‰

Het resultaat is de romigste, lekkerste hummus ooit! Eet het zo, met brood. Of maak er een bowl van door een topping van gekruid gehakt, noten en granaatappelpitten erop te doen. Maar maak ‘m hoe dan ook, want lekkerder dan deze is 'ie er niet!

Lees meer »

Gevulde portobella’s

Gevulde portobella’s

We zijn thuis liefhebber van deze grote paddenstoel. Ik gebruikte ‘m onder andere in dit recept al maar ga je vandaag laten zien hoe lekker het ook is om ‘m te vullen.

Wij bakten ze – indirect – op de barbecue, maar het kan ook net zo prima in een voorverwarmde oven. Eet ‘m daarna puur, of lekker op een broodje als vegaburger.

Lees meer »

Regenboogspaghetti met spinaziepesto

Regenboogspaghetti met spinaziepesto

Uit Koken met Kleur koos ik voor dit kleurrijke gerecht, omdat het me niet alleen super lekker leek maar ook een goed moment was om de spiraalsnijder van Magimix te testen. Daardoor had ik niet alleen heel snel groentespaghetti, maar met het recept van Joke ook een lekkere variatie voor deze gezonde spaghetti.

De spinaziepesto was een dikke hit, die lijkt me ook heerlijk door gewoon pasta heen of zo, op een broodje. Ik gebruikte makreel uit blik in plaats van forel. Hou je niet van vis, laat het dan weg.

Lees meer »

Groene smoothie

Groene smoothie

Dit is een van de favoriete smoothies bij ons thuis. En eigenlijk heb ik altijd alles wel in huis. Daarom hou ik ook zo van fruit uit de diepvries, het is er altijd!

Ik maak ‘m meestal ’s avonds al klaar en zet ‘m dan tot de ochtend in de koelkast. Maar ter plekke maken kan natuurlijk ook, voor een lekker fris begin!

Lees meer »

Kikkererwtenburgers

Kikkererwtenburgers

Vegetarische burgers kun je prima in de supermarkt kopen (dit is onze top 5 favorieten) maar zijn ook super simpel om zelf in elkaar te draaien. Je krijgt er niet de textuur van, die een vleesburger heeft. Maar als je puur let op smaak, dan word je weer heel blij.

Deze burgers zijn gemaakt van kikkererwten & spinazie. De dip is een must om erbij te maken, want daar worden ze nóg lekkerder van!

Lees meer »