Menu Vind Restaurant
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. ...
  9. 72
Zo maak je zelf rabarbersiroop (én het lekkerste rabarbertoetje!)

Zo maak je zelf rabarbersiroop (én het lekkerste rabarbertoetje!)

Het is voor mij hét (alcoholvrije) drankje van dit jaar, rabarberfrisdrank. Als ik buiten de deur iets bestel, en ze hebben het, is dat mijn go to frisdrank. Sowieso is rabarber echt super en een van dé tekenen van voorjaar.

En wat blijkt, zelf rabarbersiroop maken is a) makkelijker dan je denkt en b) de pulp die je overhoudt is echt waanzinnig in combinatie met aardbeien en dikke vanille yoghurt. Een recept dus waar je twee kanten mee op kunt!

Lees meer »

Citrus roerbak met kalkoen & voorjaarsgroente

Citrus roerbak met kalkoen & voorjaarsgroente

Héél langzaam begin ik de Aziatische keuken een beetje in de vingers te krijgen en durf ik wat meer te experimenteren. Zo ontstond dan ook dit gerecht, dat ongetwijfeld totaal niet écht Aziatisch is maar ik kan je wel beloven dat het mega lekker is!

Het stond in no time op tafel en de borden gingen schoon op. Daar word ik, en jullie vast ook, heel blij van!

Lees meer »

Courgetti met verse doperwten & mozzarella

Courgetti met verse doperwten & mozzarella

Het is niks nieuws, ik loop wel vaker achter de feiten ehrm trends aan. Courgetti en ik waren geen liefde op het eerste gezicht. Hoewel ze met pastasaus lekker is, bleek de manier waarop ik ze nu maakte eigenlijk het lekkerst.

Fris, smaken van voorjaar en wat bite door de noten. Yep, dit is een winnaar!

Lees meer »

Vietnamese gehaktballetjes

Vietnamese gehaktballetjes

We aten ze met rijst, komkommersalade & boontjes, maar koud de dag erna bleken de restjes ook verbazend lekker. Ik kan me zelfs voorstellen dat ze het ook maar zo prima doen als borrelhapje.

Kortom, een recept waar je alle kanten mee op kunt!

Lees meer »

Courgette & spinaziesoep met basilicum

Courgette & spinaziesoep met basilicum

Als je nu een soep wilt die in een mum van tijd op is, en ook nog eens bomvol met groente zit dan is dit recept voor jou. Soep is super simpel om te maken, maar oh zo lekker en samen met een lekkere boterham een prima, snelle, doordeweekse maaltijd.

De verrassing is de subtiele smaak van basilicum en door de citroen heeft ‘ie iets lekker fris. Kom, de keuken in!

Lees meer »

Tandoori curry met gehaktballetjes & groente

Tandoori curry met gehaktballetjes & groente

Het fijne van curry vind ik dat je ‘m zo spicy en 'kidsproof' kunt maken als je wilt. Eigenlijk is het dus het ultieme familie eten, omdat iedereen kan mee eten, terwijl je toch iets lekker avontuurlijks op tafel zet.

Deze curry is extra lekker door de gekruide gehakballetjes. Die maakte ik dit keer met kipgehakt. Het resultaat was om je vingers bij af te likken!

Lees meer »

Broccoli stamppot met geitenkaas & pijnboompitten

Broccoli stamppot met geitenkaas & pijnboompitten

In minder dan 20 minuten aan tafel, met een stamppotje waar een kilo groente in zit? Geen probleem, regelen we voor je!

Dit stamppotje combineert een flinke hoeveelheid broccoli subtiel met geitenkaas en heeft een lekkere bite door de geroosterde pijnboompitjes. Smullen maar!

Lees meer »

Springroll bowl

Springroll bowl

Het was een van de gerechten die we in Berlijn onlangs aten. Alle ingrediënten uit een verse springroll, maar dan in een kommetje. Briljant. Wel al het lekkers, maar niet het “gedoe” van hoeven rollen.

Met de ingrediënten kun je dus naar hartenlust variëren, maar ik laat je zien hoe wij ‘m thuis maakten.

Lees meer »

Citroencake met citroenglazuur

Citroencake met citroenglazuur

Als je prachtige Siciliaanse citroenen krijgt, waar je met de schil fantastisch limoncello van kunt maken dan ben je natuurlijk gek als je met de rest niet nóg iets lekkers maakt wat je sneller kunt nuttigen dan de likeur (die 1,5 maand op smaak moet komen)

Dus met het sap en wat rasp en een paar simpele maar oh zo lekkere ingrediënten (ik ben team boter & eieren) maak je deze supersappige citroencake. En dat kan ook prima met gewone citroenen!

Lees meer »

Hartige wafels met Parmezaanse kaas & bieslook

Hartige wafels met Parmezaanse kaas & bieslook

Als je denkt dat zoete wafels als ontbijt al lekker zijn, dan heb je deze schatjes nog niet gegeten. Zo, zonder enig iets erop, al lekker. Maar oh mijn hemel, maak er een ontbijt- of brunchwafel van en je hebt écht feest op je bord!

Je kunt een kaas naar keuze gebruiken, maar zorg wel dat het een beetje pittige kaas is en dat je ‘m heel fijn raspt. Dat is het geheim van de perfecte kaaswafel. Eet smakelijk!

Lees meer »

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. ...
  9. 72