Menu Vind Restaurant
Vlierbloesem citroentiramisu

Vlierbloesem citroentiramisu

Het was oprecht lastig kiezen welk recept uit Oogst, van Marleen van Es, ik met jullie zou delen. Want werkelijk ieder recept in dat boek ziet er even verrukkelijk uit. Het werd deze frisse, zomerse tiramisu. Hierbij kun je perfect de vlierbloesemsiroop gebruiken die ook op de site staat.

Het maken van de tiramisu is echt kinderspel. Daarna is het vooral geduld hebben, zodat de tiramisu mooi kan opstijven. Heerlijk als afsluiter van een zomers feestelijk diner, of gewoon zomaar, omdat het vandaag is 😉

Lees meer »

Boekweit granola met noten & zaden

Boekweit granola met noten & zaden

Ook dit is een recept dat – net als het bananabread met kokosmeel – ontstond na mijn ‘Eerste Hulp bij VoorraadMonsters’ oproep op de Facebookpagina van Smulpaapje.

Monique had nog een zak boekweitgranen in haar voorraadkast liggen, maar geen idee wat er mee te maken. Laat het nou de perfecte basis zijn voor een super simpel te maken, maar oh zo lekkere granola!

Lees meer »

Flatbread met hummus & gegrilde groente

Flatbread met hummus & gegrilde groente

Een van mijn favoriete kookboekauteurs om op Instagramstories te volgen is de Ierse Donal Skehan, die sinds een tijdje met zijn vrouw in Los Angeles woont. Iedere dag weer maakt hij de lekkerste gerechten als lunch/lichte maaltijd.

Dit gerecht is geïnspireerd op een van die gerechten, waarbij hij hummus met yoghurt mengt, voor een nog smeuïgere textuur. Heerlijk!

Lees meer »

Ranch dressing uit Super Heroes van Menno de Koning

Ranch dressing uit Super Heroes van Menno de Koning

Het lijkt misschien gek om uit Super Heroes van Menno de Koning, een boek vol waanzinnige taarten, te kiezen voor een klein receptje van Ranch Dressing. Maar geloof me, je weet niet wat je proeft. Want dit is zó lekker en voor zoveel meer te gebruiken dan alleen als dressing.

Amerikanen zijn dol op ranch dressing, voor over salades, bij rauwkost, maar ook over zoete aardappelfrietjes. Wat een ontdekking!

Lees meer »

Bananabread, gemaakt met kokosmeel (glutenvrij)

Bananabread, gemaakt met kokosmeel (glutenvrij)

Wat staat er bij jou in de voorraadkast, waarvan je geen idee hebt wat je er mee moet. Dat vroeg ik onlangs op Facebook in het kader van Eerste Hulp bij VoorraadMonsters. Kokosmeel, zei Lisenka, daar kan ik wel wat hulp bij gebruiken.

Dus toog ik naar de winkel, dook de keuken in en na wat geëxperimenteer – de pancakes waren niet zo’n succes 😉 – bleek het een heerlijk bananabread op te leveren.

Lees meer »

BBQ spareribs, homemade marinade

BBQ spareribs, homemade marinade

Het is het ultieme gerecht voor de barbecue, spareribs. Malse ribbetjes, die je afkluift en waar je maar geen genoeg van kunt krijgen. Die wil je thuis zelf maken. En dat kan. Super simpel zelfs!

De marinade is in no time gemaakt, het marineren daar hoef je niet bij te zijn en ze hoeven uiteindelijk maar iets meer dan een half uur op de BBQ. Waar wacht je nog op?!

Lees meer »

Plaatkoek met pindakaas en zoute stengels

Plaatkoek met pindakaas en zoute stengels

Het was echt extreem lastig kiezen welk recept ik wilde maken uit het Pindakaas Kookboek, want echt bijna alles erin ziet er even lekker uit. De reden dat ik voor dit recept koos was omdat a) de combi zoet en zout mij enorm aansprak, b) het super simpel te maken is en c) - hoewel ik dat toen natuurlijk nog niet wist - echt schandalig lekker is.

En nog fijner, er komt geen oven aan te pas. Alleen wat geduld, wat je moet het goed koud laten worden in de koelkast. Kortom, dit wil je maken!

Lees meer »

Hotmilk cake

Hotmilk cake

Ik had nog niet eerder van het principe gehoord, tot ik online zocht naar een goed recept waarbij ik  met vlierbloesem op smaak gebrachte melk kon gebruiken. Dat werd in dit recept niet gedaan, maar het resultaat was geweldig!

De hete melk met boter zorgt voor een hele bijzondere textuur aan deze verder super simpel te maken cake. En uiteraard kan dat ook gewoon met normale melk!

Lees meer »

Couscous met kip en paksoi

Couscous met kip en paksoi

Liefst maak ik tegenwoordig een aantal porties meer, omdat onze dochter dol is op couscous in haar lunchtrommel de dag erna. Lekker efficiënt, ’s avonds smullen en de dag erna ben je voor het vullen van de lunchtrommel zó klaar!

Deze couscous is weer helemaal anders dan de andere couscousrecepten die je op Smulpaapje vindt. Zo heb je lekker wat variatie in je couscous repertoire!

Lees meer »

Noodles met spitskool en garnalen

Noodles met spitskool en garnalen

Ik kan er geen genoeg van krijgen, smakelijke en snelle noodles. Dit keer voegen we er lekker wat groente en een klein beetje garnalen aan toe. Hou je niet van garnalen, geen ramp? Gebruik dan vis of een stukje kip.

Natuurlijk is het heerlijk om deze noodles met stokjes te eten, en ja slurpen hoort er dan bij! Wie kan het het hardst denk je?!

Lees meer »