Menu Vind Restaurant
Manchego kaaskoekjes (uit Het Hartige Bakboek van Rutger)

Manchego kaaskoekjes (uit Het Hartige Bakboek van Rutger)

Tijdens de boekpresentatie van het Hartige Bakboek van Rutger Bakt heb ik me moeten inhouden om niet álle kaaskoekjes op te eten. Want als ik ergens blij van word is het wel van versgebakken, knapperige kaaskoekjes. Het is een van mijn ultieme guilty pleasures.

Wat een feest dan ook dat je die ultieme kaaskoekjes super gemakkelijk thuis zelf kunt maken. Een bakplaat vol brosse kaaskoekjes is het resultaat. Heerlijk voor als weekendsnack, voor bij de borrel.

Lees meer »

Kip & mango bowl

Kip & mango bowl

Hoewel ik niet echt houd van fruit in mijn avondeten vind ik kip en mango wel een geweldige combi. Dit recept is een variatie om een ander kip & mango recept dat je al op de site vindt

En om het ons extra makkelijk te maken gebruikte ik een gegrild kippetje van de markt, maar je mag natuurlijk altijd zelf een stukje kip grillen of bakken!

Lees meer »

Spaanse tortilla met paprika & chorizo

Spaanse tortilla met paprika & chorizo

Wat is nou eigenlijk het verschil tussen een frittata en een Spaanse tortilla. Beiden hebben eieren als basis, maar in de tortilla wordt ook nog aardappel toegevoegd. Dat kunnen restjes, gare, aardappel zijn. Of gebruik gegaarde aardappelschijfjes, zoals in dit recept.

Verder kun je eigenlijk alles toevoegen wat je wilt, of nog in huis hebt. Een ideaal recept dus om je restjes groente en/of vlees mee op te maken. En nóg fijner, koud is ‘ie de dag erna héérlijk in de lunchtrommel!

Lees meer »

Texels lamsstoofpotje

Texels lamsstoofpotje

Als je ziet met hoeveel liefde het lamsvlees op Texel wordt behandeld kun je niet anders dan ter plekke bij de slager lamsvlees voor mee naar huis kopen. En als dan in je goodiebag van Texel Culinair ook nog eens zilte aardappeltjes zitten is een mooi stoofpotje gauw bedacht.

Ik stoofde het vlees in Texels bier – Skuumkoppe – dat gelukkig ook buiten Texel steeds beter te krijgen is. En anders gebruik je een ander mooi blond bier. Wil je geen alcohol gebruiken, dan is een mooie groentebouillon je vriend. Kom we gaan de keuken in!

Lees meer »

Alcoholvrije mojito (uit Barcelona)

Alcoholvrije mojito (uit Barcelona)

Een heel boek vol geweldige 'Recepten uit Barcelona' maakt het bijna onmogelijk om maar één recept te kiezen om met jullie te delen. Verrassend genoeg wellicht werd het dit recept, voor een alcoholvrije mojito. Maar het bleek zo simpel, zo verfrissend en zo lekker te zijn dat jullie daar hopelijk net zo blij van worden.

Door het gebruik van verse gember, krijgt deze mocktail toch die extra kick en mis je de alcohol totaal niet. Schenk in een mooi cocktailglas en hef - samen met je kind(eren) - het glas op een lekkere middag/avond. Santé!

Lees meer »

Linguini met boerenkool & citroenpesto

Linguini met boerenkool & citroenpesto

Nee, officieel is het natuurlijk geen echte pesto. Dat recht is allen voorbehouden aan de basilicumvariant. Maar het geeft je wel een idee van wat je door de pasta mengt. Een heerlijk romig mengsel van boerenkool, met parmezaan en citroen.

Het resultaat is een megasnelle pasta, met een onverwacht frisse smaak. En dat je in een mum van tijd aan tafel zit is dan helemaal mooi meegenomen!

Lees meer »

Gevulde pastaschelpen met tomatenricottasaus

Gevulde pastaschelpen met tomatenricottasaus

Volgende maand mag ik jullie inspireren met mijn eigen Foodelicious box, maar ik word er zelf ook nog regelmatig door geïnspireerd. Zoals met de box van augustus, waar grote schelpen pasta aan zaten die je kunt vullen.

Uiteraard kun je ook kiezen voor canneloni, of zelfs de pasta gewoon over normale pasta doen maar op deze manier was het wel heel erg smakelijk!

Lees meer »

Gnocchi met spinazie roomsaus

Gnocchi met spinazie roomsaus

Als je geen tijd of zin hebt om verse gnocchi te maken kun je voor dit recept ook prima kant en klare gebruiken. Al gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat die, ook al zetten ze vers op de verpakking, nooit zo lekker zijn dan wanneer je ze zelf maakt.

Maar hoe dan ook, de romige spinaziesaus waar je ze in legt met dat extra laagje krokante kaas maakt van een schoenzool nog een feestje 😉

Lees meer »

Spaghetti aglio, olio e peperoncino

Spaghetti aglio, olio e peperoncino

Dat chefs thuis net zo gecompliceerd koken als in hun restaurants is een absolute fabel. Maar ook thuis wordt er niet op smaak beknibbeld. Want hoewel dit een van de simpelste pasta's is om te maken - olie, knoflook en rode peper - is de eenvoud nou juist wat het zo'n briljant gerecht maakt. Het is dan ook een van de favorieten pasta's van chef Alex Haupt om thuis te maken.

Met ingrediënten die je bijna altijd wel in huis hebt en in no time staat het op tafel. Beter kan toch niet?

Lees meer »

Geroosterde bloemkoolsalade met mograbieh

Geroosterde bloemkoolsalade met mograbieh

Voor de interviewreeks In de keuken met… dook ik onlangs de keuken in met Mathijs Vrieze, die me vertelde dat hij eigenlijk nooit meer groente kookt. Dat bracht me op het idee om de bloemkool die thuis lag ook weer eens te roosteren. Dit keer in de pan, in plaats van in de oven.

Het resultaat werd deze heerlijke lauwwarme maaltijdsalade met heel veel groente en mograbieh (grote couscousachtige graansoort), maar je zou ook couscous of rijst kunnen gebruiken. Smullen was het! Het interview met Mathijs volgt heel gauw.

Lees meer »