Menu Vind Restaurant
Watermeloen kokosshake

Watermeloen kokosshake

Dit is nou zo’n recept waarbij ik het bijna jammer vind dat ik er pas op kwam nadat alle gerechten voor mijn boek waren gefotografeerd. Hij had er namelijk geweldig ingepast.

Gelukkig voor jullie echter kunnen jullie ‘m nu al maken, in plaats van te moeten wachten tot ‘Wat lunchen we vandaag?’ in september in de winkel ligt 😉 Doe er je voordeel mee!

Lees meer »

Couscous met geconserveerde citroenen & sardientjes

Couscous met geconserveerde citroenen & sardientjes

Twee voorraadkastmonsters in één gerecht, want naast de geconserveerde citroenen waar Wendy geen raad mee wist had ik zelf tomatencouscous in de kast staan én de mooiste blikjes sardientjes van Fishtales.

Laten die drie samen nou een geweldige couscous opleveren, waar ook nog eens een hele lading groente in gaat. Smullen maar!

Lees meer »

Mexicaanse rijstsalade

Mexicaanse rijstsalade

Niet alleen met pasta kun je een uitgebreide maaltijdsalade maken, zo bewijst deze rijstsalade maar weer. Echt alles wat er lekker is zit in deze rijk gevulde maaltijdsalade die je lauwwarm kunt eten, maar ook prima koud bij bijvoorbeeld een barbecue.

Eet ‘m als makkelijke maaltijd, of serveer ‘m met nog lekker wat nacho’s en guacamole erbij. Het is aan jou!

Lees meer »

Worteltjes van de BBQ

Worteltjes van de BBQ

Zo verrassend lekker, deze worteltjes van de BBQ. En zo simpel ook. Als je de BBQ toch aan zet, voor bijvoorbeeld deze wilde zeebaars van de BBQ, dan wil je deze worteltjes voor erbij maken.

Verse bospeen, een paar mooie pure smaken erbij, de rooksmaak van de barbecue en je bent er!

Lees meer »

Citroenaardappeltjes van de BBQ

Citroenaardappeltjes van de BBQ

Net als met de worteltjes van de barbecue, is dit ook zo’n recept met fijne en frisse smaken. Ideaal voor een zomerse avond waarbij je je hele maaltijd op de barbecue maakt.

Op dit moment zijn er volop verse oogst aardappeltjes te koop, die zijn heerlijk van smaak en hebben amper iets nodig om nóg lekkerder te worden!

Lees meer »

Hele zeebaars van de BBQ

Hele zeebaars van de BBQ

Ik hou er zo van, een hele maaltijd bereiden op de BBQ. Zeker als dat met een prachtige hele vis is, zoals de wilde zeebaars die wij onlangs van de barbecue aten. Het was ook meteen een geweldig moment om onze dochter te laten zien hoe een vis eruit ziet en haar het respect voor haar eten verder bij te brengen.

Daarna hebben we er met z’n allen tot in onze tenen van genoten. Zó puur en lekker. En makkelijker te maken dan je denkt!

Lees meer »

Kip volgens Ramon Beuk

Kip volgens Ramon Beuk

Een zomerse kipstoof met kippenpoten, veel vers citrussap en frisse kruiden. Het is de kip die Ramon Beuk maakte tijdens ons interview voor de nieuwe rubriek In de keuken met…

Een tijdje daarna heb ik ‘m thuis ook nog een keer gemaakt, zodat ‘ie voor jullie mooi op de foto kon. Maar stiekem eigenlijk gewoon omdat het zo lekker gerecht is 😉

Lees meer »

Couscous met kikkererwten & tuinbonen

Couscous met kikkererwten & tuinbonen

Niet alleen lezers hebben voorraadkastmonsters, ik blijk ze zelf ook te hebben. Dus nadat ik voor Lisenka en Monique aan de slag was geweest, werd het tijd mijn eigen adviezen te volgen. Gewoon proberen en kijken hoe ver je komt.

Dat bleek een aardig eindje gelukkig. Het resultaat werd deze tomatencouscous, waar ’s avonds de duimen voor in de lucht gingen. Het restje belandde de dag erna in de lunchtrommel van ons kind. Win-Win dus!

Lees meer »

Italiaans stamppotje

Italiaans stamppotje

Sommige gerechten ontstaan in je hoofd, dan ga je ze uitproberen en krijg je ’s avonds nog net geen applaus aan tafel maar wel het verzoek om deze heel snel nóg een keer te maken. Daar kun je toch alleen maar heel erg blij van worden?

Dan is dit Italiaans stamppotje ook nog eens zo gemaakt en ieder moment van het jaar lekker. Hoe fijn is dat?!

Lees meer »

Doperwtensoep met munt & spekjes

Doperwtensoep met munt & spekjes

Het was nog niet heel makkelijk wat ik wilde maken uit Groente! van Niven Kunz, want het boek staat vol lekkere, bijzondere recepten met groente. Toch koos ik voor een wellicht makkelijk, maar zeker niet gewoon recept voor soep.

Want deze soep van doperwtjes kun je zowel van verse, als diepvrieserwtjes maken waardoor je er eigenlijk het hele jaar van kunt genieten. En dat ga je doen, geloof me!

Lees meer »