Menu Vind Restaurant
* woensdag 7 februari 2018 *

Weekmenu #6

Susan Aretz – Weekmenu's

weekmenu

Deze week focussen we in het weekmenu niet alleen op wat op je bord belandt, maar ook naar wat het kost. Een goedkoop weekmenu kan prima als je slim inkoopt, een basis voorraad in huis hebt én je zoveel mogelijk van je boodschappen opmaakt.

Dus koken we deels uit de voorraadkast, maken we pesto zelf in plaats van het te kopen en kiezen we niet alleen voor de smakelijkste, maar ook de meest budgetvriendelijke kip. Oh ja, en we eten natuurlijk lekker. Dat verandert nooit.

Smulpaapje familie weekmenu

Maandag           Tweebonen chili met chorizo
Een budgetvriendelijke chili met twee soorten bonen, zoete aardappel en pittige chorizo. Een mooi begin van je week!

Dinsdag              Kip met pesto en tomatensalade
Haal het voorjaar in huis met deze frisse, makkelijke maaltijd en door kippendijen te gebruiken is je portemonnee ook blij.

Woensdag          Broccoli stamppot
Een vega stamppotje, waarbij je het geen moment mist dat je geen vlees op je bord hebt liggen.

Donderdag         Pasta met spinazie à la créme
Vele keren lekkerder dan kant & klare spinazie à la creme. Proef maar!

Vrijdag                Pitta pizza’s
Heb je restjes liggen die op moeten, dan is deze pizza dé uitkomst. Geen gedoe met zelf deeg maken (mag natuurlijk altijd) en fijn voor je boodschappenbudget.

Weekendtip       Focaccia met rozemarijn
Door zo min mogelijk te verspillen (zoals de rozemarijn die je donderdag gebruikt) bespaar je geld én eet je dit weekend een fantastisch versgebakken Italiaans brood

Boodschappenlijst, per dag van het weekmenu

Maandag

1el neutrale olie
1 teentje knoflook
1 ui
1 rode paprika
1 gele paprika
1 zoete aardappel
1 blik chilibonen à 400g
1 blik kidneybonen à 400g
1 blik San Marzano tomaten à 400g
½ chorizo (à 225g, Stegeman)
1tl gemalen komijn
½ tl kaneel
½ tl gerookt paprikapoeder

Dinsdag

6 kippendijen, zonder bot
3el pesto – zo maak je die heel makkelijk zelf
500g kleine tomaatjes
1 rode ui
2el (tomaten) azijn
2el extra vierge olijfolie
150g bladspinazie
1 bol buffelmozzarella
50g pijnboompitten

Woensdag

1kg aardappel (kruimig
1kg broccoli
1 witte en 1 rode ui
1el olie
1el boter
½ el honing
100g belegen Cheddar (of andere kruimelige kaas)
1el grove mosterd
scheut melk

Donderdag

300g gemengde paddenstoelen
2 takjes rozemarijn
1 teen knoflook
75ml groentebouillon
75ml slagroom
150g Duetto kaas, een mix van gorgonzola & mascarpone (o.a. verkrijgbaar bij AH)
450g bladspinazie (diepvries)
350g pasta

Vrijdag

1 pakje grote pitta broodjes (5 stuks)
fles Suga (700g)
1 grote rode ui
2 tenen knoflook
1 winterwortel
1el Provençaalse kruiden
Om te beleggen:
geraspte kaas
Mozzarella
Salami of ham
champignons
paprika
of wat je ook maar wil!

Weekendtip

500g tarwebloem
1tl zoutvlokken (Maldon)
325ml water uit de kraan
7g gist (1 zakje van dr. Oetker)
3-5 takje verse rozemarijn
lekkere olijfolie (ik gebruikte de Foggia van Foodelicious)

Eén reactie

Reactie van Catootje

Wat leuk. Ik zal je weekmenu bloggen op mijn blog voor het komende weekmenu: ' Http://beginbij.blogspot.nl'

Groeten!

Reactie formulier