Menu Vind Restaurant
* woensdag 27 september 2017 *

Weekmenu #40

Susan Aretz – Weekmenu's

weekmenu

Het najaar heeft ook wel weer zo z'n voordelen. Lekker, langzaam gegaarde stoofpotjes. Soep met pompoen en zoete aardappel. We geven ons maar gewoon over aan het feit dat het nu dan écht herfst is.

Het stoofvlees zet je lekker in het weekend al op, zodat je je maandag makkelijk en zonder stress begint. De rest van de week alleen maar makkelijke en snelle maaltijden, waar het hele gezin blij van wordt.

 

 

Chilibeef slowroast

Maandag           Langzaam gegaarde chili met chocola
Maak deze chili in het weekend al klaar, en kijk of je je dan kunt beheersen tot vandaag. Want deze slowroast is zó lekker!

Dinsdag              Italiaans stamppotje
Een lekkere snelle stamppot, waar iedereen aan tafel blij van wordt

Woensdag         Tagliatelle met stroganoffsaus
Snel, maar verrassend aan tafel dat regelen we met deze lekkere pasta

Donderdag        Pompoen & zoete aardappelsoep
Het najaar heeft ook wel weer zo z’n charmes, dus gaan we vandaag voor deze heerlijke pompoensoep

Vrijdag                Lasagne met kip en erwtjes
Als je een beetje slim omgaat met kapotte lasagnebladeren heb je zonder gedoe deze verrassende lasagne, die je ook helemaal kunt voorbereiden op een rustigere dag/avond

Weekendtip      Chocolade pancakes à la Jamie Oliver
Een belachelijk lekker begin van je weekend is met deze pancakes gegarandeerd!

Boodschappenlijstje, per dag van het weekmenu

Maandag

1 stuk fijne riblap van +/- 1 kilo
zout en peper
1el olie
4 tenen knoflook
1 ui
½ el gerookte paprika
½ el gemalen komijn
½ el uipoeder
½ el knoflookpoeder
½ tl cayenne
1,5 el maizena
1 blik San Marzano gepelde tomaten
2 el tomatenpuree
125ml runderbouillon
100g pure chocola (minimaal 54%)

Dinsdag

1-2el neutrale olie
750g prei
1el gedroogde basilicum
zout & peper
1kg kruimige aardappels
3-4 el lekkere extra vierge olijfolie
125g buffelmozzarella
250g cherry tomaatjes
50g geraspte Parmezaanse kaas
200g Italiaanse salami

Woensdag

2el neutrale olie
600g gehaktballetjes
1 rode paprika
1 ui
1 prei
250g kastanjechampignons
1 blik San Marzano tomaten (à 400g)
125ml zure room
2tl paprikapoeder (mild)
mespunt cayenne
zout en peper
Tagliatelle (genoeg voor 4 personen)

Donderdag

1 ui
2 tenen knoflook
2el neutrale olie
2 zoete aardappels
½ flespompoen
½ tl kaneel
½ tl gemalen chipotle
¼ tl gerookt paprikapoeder
2-3 cm verse gember
1L groentebouillon
1- 2el slagroom
zout en peper

Vrijdag

500g gaar kippenvlees (ik gebruikte een gebraden kippetje van de markt)
1 pak diepvries erwtjes (à 450g, biologische Tuinerwtjes van AH)
40g bloem
40g boter
350ml melk
1 laurierblad
zout, peper en nootmuskaat (naar smaak)
1el Dijon mosterd
6 lasagnebladeren, in stukken gebroken (hoeveelheid afhankelijk van je ovenschaal)
50g Parmezaanse kaas, geraspt
75-100g gratineerkaas (AH)
handje Panko broodkruim

Weekendtip

150 + 75g bosbessen
1 rijpe banaan
175ml amandelmelk (ik gebruik die van Rude Health)
1 ei
150g bloem
75g havermout
2tl bakpoeder
¼ tl zout
1tl kaneel
1el cacao

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier