Menu Vind Restaurant
* donderdag 9 augustus 2018 *

Weekmenu #32

Susan Aretz – Weekmenu's

weekmenu

Je verwacht niet dat je het ooit zegt, maar hoera het wordt iets minder warm. Nog steeds lekker zomerweer, maar niet meer de tropische temperaturen van de afgelopen weken. Hopelijk koelt het in jouw huis ook een beetje af, zodat je weer zin hebt om de keuken in te duiken!

Want op het weekmenu deze week volop lekkers uit alle windhoeken van de wereld. Van Italië tot Texel 😉 Ga je mee op culinaire reis? Eet smakelijk alvast!

Smulpaapje weekmenu

Maandag           Courgette canneloni
Een topmanier om en samen met kinderen te koken én ze lekker wat groente te laten eten. Win win!

Dinsdag              Pasta met geroosterde bloemkool
Dat ik van pasta hou is geen geheim, en al helemaal als dat in combinatie is met deze te gekke groentesaus.

Woensdag         Aardappelschotel met broccoli & kip
Een goed gevulde maaltijdschotel waar alles in zit wat je lekker vindt.

Donderdag        Tomatenkruidensaus voor bij de pasta
Maak ‘m met gnocchi of gewoon met pasta, het maakt niet uit want de saus alleen al is fantastisch!

Vrijdag                Zomers stoofpotje met aardappel
Heb je wel eens geprobeerd om een stoofpotje te maken met lamsvlees? Moet je echt een keer proberen. Dit is een super easy recept daarvoor!

Weekendtip      Maanzaadcake met yoghurt
Heerlijk voor bij de koffie of misschien neem je stiekem wel een stukje als ontbijt?!

Boodschappenlijstje per dag van het weekmenu

Maandag

180g diepvries doperwten
2 eieren
360g ricotta
50g verse spinazie
1 handje fijngehakte munt
1 citroen
4 courgettes
500ml tomatensaus (passata)
1 bol buffelmozzarella

Dinsdag

500g bloemkoolroosjes
1 citroen
45g pijnboompitten
450ml groentebouillon
2el verse peterselie
50g geraspte Parmezaanse kaas
optioneel: chilivlokken voor iets meer pit
350g spaghetti of linguini,

Woensdag

400g kippendijen
300g broccoli
1el olie
2 tenen knoflook
4el slagroom
1-2tl grove mosterd
800g voorgekookte krieltjes
handje geraspte kaas, naar keuze

Donderdag

1el olie
1ui
1 flinke teen knoflook
10g verse rozemarijn (één flinke tak)
15g verse basilicum
5g verse platte peterselie
1tl gedroogde oregano
2 blikken gepelde (San Marzano) tomaten (à 400g)
100g zongedroogde tomaatjes
50g zwarte olijven
1 bol buffelmozzarella
gnocchi of pasta voor erbij

Vrijdag

750g lamsprocureur
½ tl knoflookpoeder
1el bloem
2el neutrale olie
750ml Texels bier Skuumkoppe
5 jeneverbessen
1 laurierblad
500g zilte aardappel (of gewone aardappelen kan ook)
1el Zaanse mosterd
1tl Worcestershire saus
15g platte peterselie

Weekendtip

180 ml zonnebloemolie
350 g kristalsuiker
snufje zout
2 stevige mandarijnen (of gebruik sinaasappels)
2 eieren
280 g Turkse yoghurt (ik gebruikte volle kwark)
300 g zelfrijzend bakmeel
1 tl baksoda
4 el maanzaad

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier