Menu Vind Restaurant
* donderdag 27 juli 2017 *

Weekmenu #31

Susan Aretz – Weekmenu's

weekmenu

Inmiddels zijn wij weer even terug van vakantie, maar in dit weekmenu heb ik me wederom door eerdere vakanties laten inspireren. Door gerechten die ik maakte na een vakantie in Italië bijvoorbeeld.

En laten we ook hopen dat het weer komende week mooi genoeg is om de BBQ lekker aan te steken. Voor het weekend tenslotte een ontbijttip, die niet alleen met kerst lekker is 😉

Maandag           Italiaanse witlof ham & kaas
Een variant op de bekende witlof ham & kaas, maar dan met Italiaans tintje

Dinsdag              Italiaanse stoofschotel
Een stoofschotel in de zomer lijkt misschien een beetje vreemd, maar blijkt oh zo lekker!

Woensdag         Citroencouscous
Een simpele, makkelijke maaltijd om de week door midden te breken

Donderdag        Spareribs van de BBQ
Is het mooi weer, dan wil je zeker deze spareribs op de BBQ gooien. Maak de marinade alvast woensdag klaar en je hoeft vandaag alleen nog de barbecue aan te steken.

Vrijdag               Zalm uit de oven
Een smakelijke manier om de restjes groente van deze week op te maken.

Weekendtip      Banana pancakes met bacon
Deze pancakes stonden voor het eerst in het kerstmenu op de site, maar maken van ieder weekend een feestje!

Boodschappenlijstje, per dag van het weekmenu

Maandag

Kilo witlof, schoongemaakt en gehalveerd
55g boter
50g bloem
Halfvolle melk, hoeveelheid afhankelijk van hoe dik je de saus wenst
175g gorgonzola, wil je de saus pittiger gebruik dan meer
Rauwe ham (of zoals de Italianen het noemen, prosciutto crudo)
Versgemalen zwarte peper
Twee handjes geraspte (Parmezaanse) kaas.

Dinsdag

1kg hertenvlees, in blokjes gesneden (bij de poelier)
zout en peper
2el olie
1el boter
3 blikken San Marzano tomaten (blik à 400g)
3 laurierblaadjes
2el tomatenpuree
3el bloem
½ tl kardemom
1tl tijm
1tl kaneel
½tl gemalen kruidnagel
½ tl piment

Woensdag

200g couscous
200ml bouillon
2tl citroenrasp
50ml citroensap
50g pistachenootjes, ongezouten
75g gedroogde abrikozen, in reepjes gesneden
½ tl knoflookpoeder
zout en peper
1el lekkere olijfolie
4g verse munt, fijngesneden

voor erbij: stukje vis en groente naar keuze

Donderdag

60g tomatensap
100ml balsamico (ik gebruikte balsamico met bloedsinaasappel van Foodelicious)
rasp van 1 (schoongeboende) sinaasappel
100g basterdsuiker
200g ketchup (Julius gebruikt 100% Heinz, ik gebruikte half Heinz, half Stokes – via Foodelicious)
1 ½ tl gerookt paprikapoeder
½ tl knoflookpoeder
½ tl gemalen chipotle
3kg spareribs

Vrijdag

400g sperziebonen, topjes eraf (verder heel laten)
350g zalm
250g cherrytomaatjes, gehalveerd (vocht eruit)
4 aardappels, gewassen en in stukken
2tl kruidenboter
versgemalen zwarte peper & Maldon zout

Ontbijtweekendtip

2 eieren, eiwitten en eigeel apart
1el suiker
250ml karnemelk
60g gesmolten boter
1tl vanille
150g bloem
10g bakpoeder
½ tl bakingsoda
2 bananen
8 lange plakken bacon
op te serveren: maple syrup

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier