Menu Vind Restaurant
* donderdag 2 augustus 2018 *

Weekmenu #31

Susan Aretz – Weekmenu's

weekmenu

Het mooie weer houdt aan. En of je nu net op vakantie bent geweest, nog moet gaan of gewoon thuis blijft het is altijd lastig bedenken wat je met warm weer gaat eten. Dus in een hitteproof weekmenu deze week weer volop inspiratie voor warm weer eten.

Een koud soepje, kidsproof salade maar natuurlijk ook een pastasalade en zelfs een lasagne die geschikt is voor zomerse dagen. Geniet ervan!

Smulpaapje weekmenu

Maandag                         koud soepje van komkommer, dille & vis
Heerlijk fris en dus perfect voor warme dagen. Kies voor je favoriete vulling, garnaaltjes of zalm. Brood erbij, klaar!

Dinsdag                            Griekse salade (zonder pasta)
Nog zo’n heerlijk warm weer salade, en ideaal met kinderen omdat die eruit kunnen pikken wat ze willen. Of maak er een pastasalade van!

Woensdag                       Pastasalade met halloumi
Het allerbeste warm weer eten wat mij betreft, pastasalade. De zoute halloumi in deze salade geeft het net dat beetje extra!

Donderdag                      Zomerse lasagne
Is het weer acceptabel om de keuken in te gaan, dan is deze zomerse lasagne een absolute aanrader. In 20 minuten aan tafel!

Vrijdag                              Kip volgens Ramon Beuk
Alles wat lekker is zit in dit zomerse stoofpotje!

Weekendtip                    Supersnelle citruspasta
Wil je ook dit weekend snel maar lekker aan tafel, dat is deze frisse pasta echt iets voor jou!

Boodschappenlijstje

Maandag

1 komkommer
1 teentje knoflook
1 klein bosje dille
500ml yoghurt (lekkerst is met griekse yoghurt)
1 bouillonblokje (kip)
3 Lenteuitjes
125g Hollandse garnalen (of gerookte zalm)
Brood voor erbij

Dinsdag

4 rijpe tomaten
1 Komkommer
Halve rode ui
100g Feta kaas
2 paprika’s
Gedroogde oregano
2el Lekkere olijfolie
100g zwarte olijven
Brood voor erbij

Woensdag

200g verschillend gekleurde mini pommodori
200g groene asperges
2el zongedroogde tomaatjes
1el kappertjes
1 pak halloumi kaas
verse munt
1el citroensap
2el lekkere olijfolie

Donderdag

250g ricotta
100g zongedroogde tomaatjes op olie
½ pakje naturel roomkaas (ik gebruikte Philadelphia)
10g verse basilicum
1 courgette
200g hamreepjes
300g verse spinazie
75-100g geraspte kaas
6 lasagnevellen (voorgekookt)

Vrijdag

4 Kippenpoten
1-2el neutrale olie
1 limoen
1 citroen
400 ml vers sinaasappelsap 
200ml Kippenbouillon 
¼ Mm Jeanette peper 
2 Laurier blaadjes 
1 flinke hand bladpeterselie
15 blaadjes verse munt
voor erbij: sperzieboontjes & rijst

Weekendtip

250g spaghetti (ik gebruikte linguini)
3 citroenen
150ml extra vierge olijfolie
150g vers geraspte Parmezaanse kaas
2 handjes verse basilicum, fijngehakt

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier