Menu Vind Restaurant
* woensdag 19 juli 2017 *

Weekmenu #30

Susan Aretz – Weekmenu's

weekmenu

Van heel veel op en top winterse gerechten zijn ook zomerse varianten te maken en een aantal daarvan vind je terug in het menu van deze week. Verder - zoals altijd - lekker veel variatie en gemakkelijke recepten waar je met het hele gezin van geniet.

Per dag een boodschappenlijstje erbij, zodat je heel makkelijk kunt bepalen wat je nog aan boodschappen nodig hebt. Hoef je daarna alleen nog maar de keuken in . Maak er een smakelijke week van!

Maandag            Snelle ramen noodle soep
Heb je niet uitgebreid de tijd om zelf bouillon te maken, maar wil je wel een lekkere Ramen soep dan is dit recept voor jou!

Dinsdag               Pasta met kip & paddenstoelen
In nog geen half uur zit je lekker en vers aan tafel!

Woensdag          Zomerse chili met ananas
Chili alleen lekker in de winter? Nee hoor, kijk maar!

Donderdag         Lasagne met ricotta & courgette
Ook dit van oorsprong zeer winters gerecht kreeg een zomerse make-over!

Vrijdag                 Shoarma
Fastfood Friday knalt je weekend in met zelfgekruide shoarma. Zo lekker!  

Weekendtip        Komkommerbites met garnalen
Borrel dit weekend eens met een zelfgemaakt borrelhapje. Smullen maar!

Boodschappenlijstje voor het Smulpaapje weekmenu

Maandag

1 ui
200g shitake
3,5cm vers gember
2 tenen knoflook
½ rode chilipeper
75ml sojasaus
1el vissaus
350g kippendijen
2 potten gevogeltefond (à 380ml)
2 potten water
2 kleine paksoi
125g taugé
2x 90g Ramen noodles (AH of toko)

Dinsdag

500g broccoli
1 rode ui
1 flinke teen knoflook
1el neutrale olie
350g kippendijen zonder bot
1tl gerookt paprikapoeder
zout & peper
250g kastanjechampignons
200g creme fraiche
2el Zaanse mosterd
1-2el platte peterselie
350g pasta, naar keuze

Woensdag

1 gele paprika
1 ui
1 teen knoflook
250g rundergehakt
150g ananas (vers of uit blik)
100g mais (uit blik)
2 blikjes bonenmix (à 160g)
1 pot milde tacosaus (à 230g)
versgemalen zwarte peper & zout
optioneel: snufje cayennepeper
handje nachochips (naturel)
100g geraspte kaas

Donderdag

 250g ricotta
100g zongedroogde tomaatjes op olie
½ pakje naturel roomkaas (ik gebruikte Philadelphia)
10g verse basilicum
zout en peper
1 courgette
200g hamreepjes
300g verse spinazie
75-100g geraspte kaas
6 lasagnevellen (die zijn voorgekookt, ik gebruikte die van Grand Italia)

Vrijdag

600g lamsvlees
3-4tl shoarmakruiden (Midden-Oostenwinkel)
1el olie
1 Turks brood
Knoflooksaus maak je natuurlijk ook zelf, koop dan ook
8el Turkse yoghurt
2el mayonaise
8 takjes munt, alleen de blaadjes
2 tenen knoflook
1 citroen
zout & peper

Weekendtip

1el olijfolie
1el limoensap
zout en peper
1 komkommer
100g Hollandse garnalen
zelfgemaakte cocktailsaus, maak je met de helft van onderstaande ingrediënten
2el room
1el citroenmayonaise
2el ketchup
½ tl worcestersaus
½ tl gerookt paprikapoeder
½ tl srirachasaus
¼ tl knoflookpoeder
¼ tl uipoeder
½ tl citroensap
optioneel: 1tl lekkere whisky

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier