Menu Vind Restaurant
* donderdag 12 juli 2018 *

Weekmenu #28

Susan Aretz – Weekmenu's

weekmenu

Voor ons begint dit weekend de zomervakantie, maar voor het Zuiden is die afgelopen week al begonnen. Dat betekent minder gestress om ’s avonds op tijd te eten, want alles gaat in een wat trager tempo de komende weken. Heerlijk!

Qua eten doen we het deze week ook lekker relaxt. Dus lekker veel (kidsproof!) maaltijdsalades op het menu, die zó klaar zijn.

Smulpaapje weekmenu

Maandag                         Griekse pastasalade
Het ultieme bewijs dat vers koken niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Dinsdag                            Warme rijstsalade met kip
En is het te warm voor een warme maaltijd, dan laat je alles afkoelen voor een koude rijstsalade. Easy!

Woensdag                       Aardappeltonijnsalade
Alles wat lekker is zit in deze goedgevulde maaltijdsalade en je kunt ‘m perfect voor de tijd al klaarmaken.

Donderdag                      Hartige tomatentaart Caprese style
De klassieke Italiaanse Caprese, maar dan omgetoverd tot hartige taart. Mmmmm!

Vrijdag                              Supersnelle pasta citroen
Een paar ingrediënten maar en een kwartier later staat deze frisse pasta op tafel en kan je weekend beginnen!

Weekendtip                    Home made flammküche
Maak in plaats van pizza dit weekend eens die heerlijke flammküche zelf. Dat is eenvoudiger dan je denkt.

Boodschappenlijstje

Maandag

½ potje Kalamata olijven (à 240g)
200g feta (Dodoni)
1 rode paprika
1 komkommer
1 rode ui
250g kleine tomaatjes
1tl gedroogde oregano
De lekkerste (Griekse) olijfolie
350g pasta, naar keuze
optioneel: (appel) kappertjes

Dinsdag

1 blik bonen (à 400g), naar keuze
1 zak kokosrijst (à 250g) Tilda (o.a. bij AH)
4 kippendijen, zonder bot/vel
1tl baharatkruiden (Jonnie Boer)
400g wortel
1 stronk broccoli
vers geraspte gember
2tl baharat kruiden
1tl olie
1 bosje lenteui
2el citroensap
1el chilisaus

Woensdag

750g krieltjes
½ rode ui
1 blikje olijven met ansjovis (à 200g)
2 blikjes (Fishtales) tonijn (à 160g)
1 blik kikkererwten (à 400g)
10g verse platte peterselie
3el extra vierge olijfolie
1el citroensap
3 eieren
½ blikje ansjovis

Donderdag

400g minitomaatjes in verschillende kleuren
3 takjes tijm
2 teentjes knoflook, gehalveerd
1el olie
1 rol kruimeldeeg (of gebruik plakjes bladerdeeg)
2-3el rode uienchutney
1el geraspte Parmezaanse kaas
125g buffelmozzarella
10 blaadjes basilicum

Vrijdag

250g spaghetti (ik gebruikte linguini)
3 citroenen
150ml extra vierge olijfolie
150g vers geraspte Parmezaanse kaas
2 handjes verse basilicum
optioneel: geraspte citroenschil

Weekendtip

250g bloem (als je 00’bloem kunt krijgen gebruik die, anders gewone bloem)
7g droge gist
150ml lauwwarm water
2 eetlepels olijfolie
200ml creme fraiche
1 rode ui
200g kastanjechampignons
200g pancetta of spekblokjes

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier