Menu Vind Restaurant
* woensdag 28 juni 2017 *

Weekmenu #27

Susan Aretz – Weekmenu's

weekmenu

Vanaf deze week gaan we het iets anders doen met het weekmenu. Niet langer één grote boodschappenlijst, maar een overzichtelijke lijst per dag en gerecht. Maak je het menu voor de hele week niet in zijn geheel, dan kun je toch gemakkelijk per gerecht de boodschappen vinden.

Wat er niet veranderd is, is dat er een weekmenu voor je klaarstaat met variatie, makkelijk te maken doordeweekse gerechten waar het hele gezin van kan genieten.

Maandag            Quinoasalade met amandelen 
Een lekker makkelijk begin van de week, met deze rijkgevulde quinoasalade. Uitbreiden? Serveer er dan een Köfteburger bij of een stukje vis

Dinsdag              Pasta cacciatore
Wie wordt er nou niet blij van deze heerlijke, goedgevulde pasta met kip en groenten.

Woensdag          Mexicaanse roerbak met rijst
Een kom vol Mexicaanse heerlijkheden, en ja die serveer je natuurlijk met wat nacho chips erbij.

Donderdag         Zalm uit de oven
Laat de oven het werk doen, terwijl jij even bijkomt na een drukke dag. Nog meer gemak? Maak alles de avond ervoor al klaar voor de oven.

Vrijdag                 Tortilla pizza met courgette
Een lekker, fastfood begin van je weekend maar dan met een gezonde(re) pizza met courgette en ricotta. Smullen!

Weekendtip        Gnocchi met salieboter
Een ultiem weekendgerecht, deze home made gnocchi. Het is de moeite waard. Hierna wil je nooit meer anders!

Boodschappenlijstje

Maandag

275g driekleuren Quinoa (Lassie)
125 rozijnen
100ml Merlot druivensap (AH)
100g hele amandelen
60g pijnboompitten
1 blikje edemame boontjes (Bonduelle) à 155g
1 bosje peterselie à 15g
1el ansjovispuree (of 4 fijngehakte ansjovisfilets)
1 citroen
kaneel
extra vierge olijfolie
 

Dinsdag

neutrale olie
1 ui
2 tenen knoflook
½ rode paprika
600g kippendijen
gerookt paprikapoeder
tomatenpuree
1el ansjovispasta (of 4 fijngesneden ansjovisfilets)
125ml kippenbouillon
2x blik San Marzano gepelde tomaten (à 400g)
gedroogde oregano
75g zwarte (Kalamata) olijven
50g zongedroogde tomaatjes
2tl kappertjes
2el verse peterselie
geraspte (Parmezaanse) kaas

Woensdag

400g Mexicaanse roerbakgroente (vers, AH)
300g rundergehakt
250g champignons
knoflook
1 blik chilibonen (à 400g)
1 blik kidneybonen (à 400g)
1 blik mais (à 300g)
gerookt paprikapoeder
gemalen chipotle (o.a. bij AH)
uienpoeder
1 pak zilvervliesrijst
1 zak nacho’s & avocado (optioneel)

Donderdag

400g sperziebonen
350g zalm
250g cherrytomaatjes
4 aardappels
2tl kruidenboter

Vrijdag

1 kuipje ricotta (Galbani)
1 citroen
2el verse platte peterselie
1 courgette
olie
knoflook
4 kleine tomaatjes

Weekendtip

1 kilo kruimige aardappels
1 ei
300g bloem
50g roomboter
3 -6 blaadjes verse salie

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier