Menu Vind Restaurant
* woensdag 4 juli 2018 *

Weekmenu #27

Susan Aretz – Weekmenu's

weekmenu

Het gemak van een weekmenu, ook na al die jaren dat ik dit voor jullie verzorg, blijft ook voor ons thuis nog steeds een uitkomst als je niet iedere dag de supermarkt in wil lopen om te bedenken wat je gaat eten.

Vijf dagen gevarieerd eten, met het hele gezin waarbij je aan het eind van de week zo min mogelijk weggooit. Fijn voor je portemonnee, duurzaam, gemakkelijk maar vooral erg lekker. Er staat weer een vers weekmenu voor je klaar!

Smulpaapje weekmenu

Maandag           Pasta met verse tomatensaus
Vind de rijpste tomaten die er zijn, zet zondagavond een pan op het vuur en vandaag geniet je van de lekkerste verse pastasaus.

Dinsdag              Couscoussalade
Maak ‘m zoals jij het allerlekkerst vindt, ik geef je een top basisrecept.

Woensdag         Gevulde paprika
Restjes couscous van gisteren over? Vandaag zijn die de perfecte vulling voor deze budgetvriendelijke maaltijd

Donderdag        Zomerse ovenschotel
Ook op warmere dagen is het heerlijk om de oven het grootste deel van het koken te laten doen.

Vrijdag                Broodje shoarma
Fastfood Friday, maar dan ben je eigen, huisgemaakte, versie van de fastfood lieveling; het broodje shoarma

Weekendtip      Appelkaneel wafels
Het is een beetje jammer dat ons eigen wafelapparaat stuk is, want anders wist ik wel wat er dit weekend als ontbijt op tafel kwam…

Boodschappenlijstje, per dag van het weekmenu

Maandag

1,5 kg pommodori tomaten, zo rood en vol van smaak mogelijk
1 ui
1 teentje knoflook
olijfolie
verse basilicum, stuk of 15 blaadjes
vers gemalen zwarte peper
350g Pasta
Parmezaanse kaas

Dinsdag

250g couscous
250ml groentebouillon
1 teentje knoflook
1 ui
Paprikapoeder
halve courgette
halve rode paprika
gewelde of gedroogde abrikozen
Fetakaas
Platte peterselie

Woensdag

3 paprika's
Restje couscoussalade
Lekkere olijfolie
Evt. stukje vis of vlees voor erbij

Donderdag

2 courgettes
2 stronken broccoli
1 oranje paprika
1 rode ui
3el maplesyrup
2el extra vierge olijfolie
6 lekkere worstjes naar keuze (400g)
10 takjes tijm
1 takje rozemarijn
2 sinaasappels

Vrijdag

600g lamsvlees
3-4tl shoarmakruiden
1el olie
Turks brood
Knoflooksaus – zie ons recept

Weekendtip

250g bloem
45g aardappelzetmeel (of maizena)
30g lichtbruine basterdsuiker
1el bakpoeder
¼ tl zout
1 ½ tl kaneel
150g geraspte appel (ongeveer 2 kleine Elstars)
2 eieren, eiwit apart
100ml zonnebloemolie
300ml halfvolle melk

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier