Menu Vind Restaurant
* woensdag 14 juni 2017 *

Weekmenu 25

Emma van der Deijl – Weekmenu's

weekmenu

We gaan gewoon nog even lekker door met de frisse en zomerse gerechten! We starten de week met de restjes van de slow barbecue, die je zondag bijvoorbeeld kunt houden in het kader van Vaderdag, en daarna gaan we los met lekker wat supersnelle gerechten.

Als tegenhanger gooien we er voor het weekend een stevige bacon & egg sandwich tegenaan. Want zeg nou zelf, wie kan er nee zeggen tegen bacon?!

Maandag            Langzaam gegaarde lamsschouder van de barbecue
Heel veel vaders doe je een groot plezier met barbecueën, dus dit gerecht is perfect voor Vaderdag. Bij minder weer of een vader met een hekel aan barbecueën, kun je dit gerecht ook perfect in de oven bereiden! Wat je overhoudt doe je vandaag lekker in flatbreads voor een supersnel diner.

Dinsdag               Pasta met tonijn en olijven
Deze snelle pasta maak je met ingrediënten uit je voorraadkast. Met een frisse salade ernaast, heb je een complete maaltijd boordevol groente.

Woensdag          Slawraps met kipgehakt
Lekker licht en zomers, en je kunt het ook nog eens met je handen eten. Het perfecte gerecht om buiten op te peuzelen dus!

Donderdag         Courgette-spinaziesoep
Deze frisse soep smaakt subtiel door de basilicum en citroen. Met een boterham of tosti voor erbij heb je een lekkere, snelle, doordeweeks maaltijd!

Vrijdag                 Garnalentaco’s met ananassalsa
Toen ik dit recept van Susan zag, begon ik spontaan te watertanden. Zoete ananas in een frisse salsa, met pittige garnalen in een taco. Is er een betere manier om je weekend te beginnen?

Ontbijttip            Bacon & ei sandwich
Een goede bodem voor wat je ook gaat doen dit weekend, deze bacon & ei sandwich!

Boodschappenlijst

3 citroenen
1 bol knoflook
4 rode uien
1 bos bospeen
bleekselderij
1 komkommer
1 bosje peterselie
1 bosje munt
sla
4 lente-uitjes
2 kropjes little Gem
2 courgettes (ongeveer 700g)
100g babyspinazie
25g verse basilicum
1 verse ananas
2 limoenen
2 rijpe avocado’s
1 lamsschouder met bot, ongeveer 2kg
300g kipgehakt
1 zak diepvries reuzegarnalen (à 450g)
8 plakjes dikker gesneden bacon (liefst lange plakken)
250g kwark
1 klein doosje eieren (6st)
flatbreads of pitta broodjes (of maak ze zelf, zie het recept van de lamsschouder)
½ zuurdesembrood (8 sneetjes)
1 potje olijven, ik gebruikte Taggiasche olijven
1 blik artisjokken (à 390g), in kwarten
2 blikjes tonijn op water (à 185g)
350g pasta, naar keuze
1 blikje cannelini bonen (à 175g)
1 verpakking kleine zachte tortilla’s
1 zak naturel nachochips

Controleer of je deze ingrediënten in huis hebt

Extra vierge olijfolie
Neutrale olie
1 witte ui
gemalen komijn
harissa
za’atar
suiker
(Maldon) zeezout
zwarte peper
sesamolie
sojasaus (Kikoman, minder zout)
sesamzaadjes
gerookte paprika
boter
 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier