Menu Vind Restaurant
* woensdag 20 juni 2018 *

Weekmenu #25

Susan Aretz – Weekmenu's

weekmenu

Als je kiest voor seizoensgroente ben je niet alleen lekker duurzaam bezig, het is ook nog eens fijner voor je portemonnee. Momenteel zijn o.a. erwtjes en courgette in het seizoen, dus die komen in verschillende vormen terug in dit weekmenu.

En dan toveren we een absolute kidsfavoriet ook nog eens om tot een gezonde avondmaaltijd. Tijd voor een nieuw Smulpaapje weekmenu dus. Geniet ervan!

Smulpaapje weekmenu

Maandag           Pasta met verse erwtjes & garnalen
Ze zijn er weer, verse doperwtjes. Haal ze dit weekend op de markt, maar met diepvrieserwtjes net zo lekker hoor, voor een makkelijk begin van je week.

Dinsdag              Aardappeltonijnsalade
Makkelijk, lekker, zó klaar en ideaal voor drukke doordeweekse dagen. Restjes gaan lekker mee in de lunchtrommel!

Woensdag         Spinaziepannenkoeken met paprika & kip
De favoriete P. van heel veel kinderen, maar dan met een Smulpaapje twist!

Donderdag        Zoetzure kip met rijst
Een afhaalklassieker, die je nu gewoon lekker thuis maakt.

Vrijdag                Pasta met courgette & erwtjes
Courgette is volop in het seizoen en dus lekker betaalbaar. Heerlijk ook in deze romige pasta

Weekendtip      Mossels van de barbecue
Dat moet je gewoon écht een keer proberen! Kies voor duurzame mossels, zoals die van Fishtales.

Boodschappenlijstje, per dag van het weekmenu

Maandag

500g verse doperwten (je houdt ong. 200g netto erwtjes over)
200g venkel
100g babyspinazie (vers)
1 courgette (ongeveer 300g)
350g spaghetti of linguini
½ pakje Boursin (à 150g)
1 citroen|
500g tijgergarnalen, vers of ontdooid uit de vriezer
1-2el neutrale olie
2 tenen knoflook
optioneel: chilivlokken

Dinsdag

750g krieltjes
½ rode ui
1 blikje olijven met ansjovis (à 200g)
2 blikjes (Fishtales) tonijn (à 160g)
1 blik kikkererwten (à 400g)
10g verse platte peterselie
3el extra vierge olijfolie
1el citroensap
3 eieren
½ blikje ansjovis

Woensdag

300g verse spinazie
1el olie
300g bloem
3 eieren
400ml melk
3 takjes munt
750g prei
2 grote paprika’s
2el neutrale olie
1 tl paprikapoeder
100g feta
handje pijnboompitten
Optioneel: 200g gare kip

Donderdag

30g bruine basterdsuiker
2el ketchup
2el sojasaus (Kikkoman, minder zout)
125ml ananas sap
60ml mangoazijn
2 blikjes ananas (à 227g)
1 groene paprika
1 gele paprika
½ ui
½ el honing
1el maïzena
500g kippendijen
1el neutrale olie
witte rijst
150g doperwten

Vrijdag

300g tuinerwtjes (biologisch, diepvries)
1 courgette (ongeveer 300g)
150g pancetta (of gebruik gewone spekjes)
½ tl knoflookpoeder
1 citroen
250g ricotta
optioneel: verse basilicum
300-400g rigatoni pasta (zak à 500g)

Weekendtip

2kg mossels (Fishtales)
1 courgette
1 paprika
2 tenen knoflook
2el zongedroogde tomaatje (op olie)
100g zwarte olijven
5 takjes verse tijm
1 ui
150g pancetta,
2-3 verse tomaten, in blokjes
2 blikken San Marzano tomaten
½ fles witte wijn (of gebruik bouillon)
verse basilicum

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier