Menu Vind Restaurant
* donderdag 8 juni 2017 *

Weekmenu #24

Emma van der Deijl – Weekmenu's

weekmenu

De zomer komt er echt weer aan, beloofd! Dus in dit weekmenu alvast een heleboel frisse, zomerse gerechten. De gerechten komen, zoals je inmiddels misschien al wel van me gewend bent, uit alle windstreken.

Uiteraard sluiten we de week af met een heerlijk ontbijtje voor Vaderdag! Eet je mee?

Maandag            Italiaanse kippenpastei
Deze kippenpastei, met héél veel groente, maak je gemakkelijk in het weekend, dan hoef je op maandag alleen maar even op te warmen!

Dinsdag               Broccolistamppot met geitenkaas
In 20 minuten een kilo groenten op tafel? Met deze stamppot lukt het!

Woensdag          Yaki udon noodles
Deze Japanse gebakken noedels met biefstuk zet je in een handomdraai op tafel. Ik at ze met shii-take en Chinese kool, maar je kunt met dit gerecht volop variëren!

Donderdag         Pasta met voorjaarsgroenten en garnalen
Even samen doperwtjes doppen en dan staat binnen een mum van tijd deze overheerlijke pasta op tafel!

Vrijdag                 Köfteburgers
Hamburgers met een Midden-Oosterse twist! Natuurlijk extra lekker met frietjes ernaast.

Ontbijttip            Rabarberpancakes
De avond voor vaderdag even de keuken in voor de compote, dan heb je op zondag een heerlijk ontbijt op bed: pancakes met rabarbercompote en gemarineerde aardbeien!

 

Boodschappenlijst

2 middelgrote zoete aardappels
1 prei
200g gemengde paddenstoelen
250g diepvries tuinerwtjes
1kg kruimige aardappels
1kg broccoli
15g verse bieslook
200 gr shii-take of andere paddenstoelen
400 gr Chinese kool
2 bosjes lente-ui
500g verse doperwten
200g venkel
100g babyspinazie
1 courgette (ongeveer 300g)
1 citroen
20g verse koriander
een paar tomaten
1 rode ui
175g rabarber
1 sinaasappel
80ml appel/vlierbessensap
400g aardbeien
1 limoen
450g (gare) kip
400 gr biefstuk
500g tijgergarnalen, vers of ontdooid uit de vriezer
500g rundergehakt
500g ricotta
100g geitenkaas (ik gebruikt de bolletjes van Bettine)
1 pakje Boursin (à 150g)
½ L karnemelk
65g pijnboompitten
400 gr gedroogde udon-noedels  (toko)
350g spaghetti of linguini
4 hamburgerbroodjes naar keuze

Controleer of je deze ingrediënten in huis hebt

olijfolie
neutrale olie
knoflook
eieren
melk
gedroogde tijm
gedroogde oregano
nootmuskaat
zout en peper
Japanse sojasaus
mirin (zoete rijstwijn)
donkerbruine basterdsuiker
zwarte sesamzaadjes
sesamolie
knoflookkorrels
korianderpoeder
kurkuma
gerookt paprikapoeder
augurken
ketchup/mayonaise/mosterd
zelfrijzend bakmeel
bakpoeder
poedersuiker
honing

Optioneel: chilivlokken of een verkruimeld gedroogd pepertje

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier