Menu Vind Restaurant
* woensdag 6 juni 2018 *

Weekmenu #23

Susan Aretz – Weekmenu's

weekmenu

Ik weet niet hoe het met jullie zit maar ik kijk enórm uit naar de rap naderende zomervakantie. Maar tegelijkertijd moet er ook nog héél veel voor die tijd gebeuren. Tijd dus om makkelijk te eten, maar lekker ook op reis te gaan door de verschillende wereldkeukens voor alvast wat vakantiegevoel.

Dus Italiaanse gerechten aan het begin van de week, Aziatische snelle gerechten daarna en we eindigen met een ouderwetse Hollandse eenpansmaaltijd, maar dan eentje anno 2018. Eet smakelijk!

Smulpaapje weekmenu

Maandag                         Supersnelle pasta met spinazie
In een kwartier aan tafel, dat is altijd een lekker begin van de week!

Dinsdag                            Italiaans stamppotje
Want dit stamppotje is echt ieder seizoen heerlijk. Oh en zó klaar!

Woensdag                       Thaise kippenkokossoep
Je hoeft ‘m nooit meer af te halen, want de lekkerste Thaise soep zet je in een half uur zelf op tafel.

Donderdag                      Noodles met spitskool
Varieren kan volop met dit gerecht. Dus hou je niet van garnalen? Geen ramp!

Vrijdag                              Eenpansmaaltijd met snijbonen & kikkererwten
Extra lekker als je ‘m van tevoren maakt, maar gelukkig snel klaar dus last minute kan ook!

Weekendtip                    Wafels met bosbessen & citroen
Dat dit een gouden combinatie is moet je gewoon echt even zelf proeven!

Boodschappenlijstje voor het hele weekmenu

Maandag

1el olie
300g gemengde paddenstoelen
2 takjes rozemarijn
1 teen knoflook
75ml groentebouillon
75ml slagroom
150g Duetto kaas, een mix van gorgonzola & mascarpone (o.a. verkrijgbaar bij AH)
450g bladspinazie (diepvries)
350g pasta, ik gebruikte fusilli
peper en zout

Dinsdag

1-2el neutrale olie
750g prei
1el gedroogde basilicum
1kg kruimige aardappels
3-4 el lekkere extra vierge olijfolie
125g buffelmozzarella
250g cherry tomaatjes
50g geraspte Parmezaanse kaas
200g Italiaanse salami

Woensdag

1,5L kippenbouillon
3el vers limoensap
1 teen knoflook
1 stengel citroengras,
1 duimlengte stuk verse gember
4 kippendijen
200g champignons
1el bruine suiker
1 blik kokosmelk
250g mini tomaatjes
verse koriander (optioneel)

Donderdag

1 ½ el kerriepoeder
1el sojasaus
2el Shaoxing (Chinese rijstwijn)
2tl suiker
2tl zoete chilisaus
½ tl gemberpoeder
250g rijstmie
2el zonnebloemolie
1 ui
1 rode paprika
300g spitskool
200g taugé
175 champignons
200g tijgergarnalen

Vrijdag

1 ui
1 teen knoflook
2el olie
400g snijbonen (zakje AH)
2 blikken gepelde (San Marzano) tomaten (à 400g)
1tl paprikapoeder
300g gare kikkererwten (kant en klaar uit blik of zelf gekookt)
200g pulled pork (of 350g gehakt voor gehaktballetjes)

Weekendtip

250g bloem
45g aardappelzetmeel (of maizena)
30g witte basterdsuiker
1el bakpoeder
½ tl kaneel
2 eieren
100ml zonnebloemolie
400ml melk
150g bosbessen
1 citroen

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier