Menu Vind Restaurant
* dinsdag 29 mei 2018 *

Weekmenu #22

Susan Aretz – Weekmenu's

weekmenu

Deze week staat er weer lekker veel groente op het menu, op een manier dat ook kinderen het lekker vinden. Milde groente, met hier en daar een wellicht nieuwe smaak ertussen, in vertrouwde gerechten zoals pasta of in een salade die ook kinderen lekker vinden.

Het weekend pakken we lekker uit met een ontbijtje vol seizoensproducten. Het boodschappenlijstje zit er als altijd ook weer bij. Wel zo makkelijk!

Smulpaapje weekmenu

Maandag           Italiaanse broodsalade
Ideaal om restjes brood van het weekend mee op te maken en tegelijkertijd een salade waar ook kinderen van houden

Dinsdag              Hartige taart met tomaat & venkel
Een net even anders dan anders hartige taart, die super goed voor te bereiden is.

Woensdag         Pasta met kip & tomaat
Gewoon super lekker, deze goedgevulde pasta.

Donderdag        Aardappelschotel met worst & groente
Aardappelen, groente, vlees maar dan net even wat lekkerder 😉

Vrijdag                Aspergesoep met brood
Maak de soep, nu ze er nog zijn, met witte asperges. Verdubbel de hoeveelheid en vries in voor later dit jaar.

Weekendtip      Rabarberpancakes met aardbeien
Binnenkort weer een aantal nieuwe recepten met rabarber, maar deze klassieker moet je echt even dit weekend maken!

Boodschappenlijstje

Maandag

1,5 kg rijpe tomaten
1 stokbrood (maar ieder oud brood kan, reken dan op ongeveer 4 sneetjes)
3 volle tl kappertjes
1 pot artisjokharten (à 180g)
5 (of meer) verse basilicumblaadjes
2tl goede balsamico
4el van de lekkerste olijfolie
optioneel: 1-2 ansjovisfilets,

Dinsdag

250g bloem
50ml koud water
1 eidooier
125g zachte boter
3 vleestomaten
1 venkel
250g ricotta
1 citroen
½ tl gedroogde tijm
1el Agave siroop
handje geraspte (Parmezaanse) kaas

Woensdag

2 kipfilets (+/- 350g)
1el neutrale olie
½ tl paprikapoeder
125g (uitgelekt gewicht) zongedroogde tomaatjes
1 teen knoflook
500g pasta, naar keuze
250ml melk
1 bol buffelmozzarella
50g Parmezaanse kaas
200g mini pommodori
1 klein bosje verse peterselie,

Donderdag

400g voorgekookte krieltjes
2el olie
1 prei
2 paprika’s
1 courgette
2 venkel & Tijm worstjes (Mr Kitchen, bij AH) of andere lekkere gekruide worstjes
1 teen knoflook, geperst
1tl gedroogde tijm

Vrijdag

1 ui
50g boter
2 el bloem
100 ml witte wijn (optioneel)
1 liter groentebouillon
600g asperges
vers brood voor erbij

Weekendtip

175g rabarber
80ml appel/vlierbessensap
½ sinaasappel
optioneel: 1tl honing
175g zelfrijzend bakmeel
1tl bakpoeder
2el poedersuiker
200-300ml karnemelk
400g aardbeien
1 limoen

 

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier