Menu Vind Restaurant
* donderdag 24 mei 2018 *

Weekmenu #21

Susan Aretz – Weekmenu's

weekmenu

Mooie voorjaarsdagen vragen wat mij betreft om lekkere, makkelijke en wat lichtere gerechten. Die stoppen we dan fijn in dit weekmenu. Maar ook een lekker recept om dit weekend door je kind(eren) te laten maken, mijn dochter gaf alvast het goede voorbeeld.

Kortom, weer een week waarin je alleen maar de boodschappen hoeft te doen en ik de rest alvast voor je geregeld heb!

Smulpaapje weekmenu

Maandag           Pastasalade met halloumi
Ik hou van pastasalades als het lekker weer is. Zondag al maken, vandaag ultrasnel aan tafel!

Dinsdag             Zomerse chili met gegrilde ananas
Chili met lekker weer? Nee, ik ben niet gek geworden. Lees het recept maar!

Woensdag         Rijstsalade met biefstukpuntjes
Een maaltijdsalade met een beetje extra, ideaal voor een doordeweekse drukke dag.

Donderdag        Couscous met kikkererwten
Een volwaardige couscousmaaltijd met ingrediënten die je wellicht niet verwacht.

Vrijdag               Citroenspaghetti
Vijf ingrediënten, een kwartiertje tijd en je zit aan tafel. Hoe fijn is dat?

Weekendtip      Mini pizza’s door Meike
Stuur je koters dit keer de keuken in om een lekkere weekendsnack te maken!

Boodschappenlijstje

Maandag

200g verschillend gekleurde tomaatjes
200g groene asperges
2el zongedroogde tomaatjes
1el kappertjes
1 pak halloumi kaas (AH)
1 klein bosje verse munt
1el citroensap
2el lekkere olijfolie
400g pasta

Dinsdag

1 gele paprika
1 ui
1 teen knoflook
250g rundergehakt
150g ananas (vers of uit blik)
100g mais (uit blik)
2 blikjes bonenmix (à 160g)
1 pot milde tacosaus (à 230g)
optioneel: snufje cayennepeper
handje nachochips (naturel)
100g geraspte kaas

Woensdag

200g zilvervliesrijst
200g geroosterde paprika (uit een pot)
10g verse munt
10g platte peterselie
175g gekookte boontjes
halve komkommer
25g kalamata olijven (AH)
50g feta
25g pistachenootjes
halve granaatappel
1el olijfolie
½ limoen
snufje paprikapoeder
200g biefstukpuntjes

Donderdag

300g tomatencouscous
500ml bouillon
100g cranberries
1 grote sinaasappel
1 blik kikkererwten (à 400g)
175g tuinbonen, vers of diepvries
1 gele courgette
½ tl gerookt paprikapoeder
½ tl knoflookpoeder
½ tl uipoeder
75g geitenkaas, verkruimeld
verse munt, naar smaak

Vrijdag

250g spaghetti (ik gebruikte linguini)
3 citroenen
150ml extra vierge olijfolie
150g vers geraspte Parmezaanse kaas
2 handjes verse basilicum

Weekendtip

200g bloem
3gr bakpoeder
1tl olijfolie
1 blik tomaten in blik (400g)
1tl gedroogde oregano
1 bol mozzarella
zwarte olijven
verse basilicum

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier