Menu Vind Restaurant
* donderdag 17 mei 2018 *

Weekmenu #20

Susan Aretz – Weekmenu's

weekmenu

Het gemak van een weekmenu, na de vele jaren dat ik ze al voor jullie en ook thuis maak, is inmiddels wel duidelijk. Zelfs als je niet alle gerechten maakt is het heerlijk om niet dagelijks te hoeven stressen over wat je nu weer op tafel zet.

Gewoon in één keer alle boodschappen halen en waar het kan maaltijden voorbereiden. Zo makkelijk en lekker kan het zijn. Dit is het weekmenu voor komende week. Enjoy!

Smulpaapje weekmenu

Maandag                         Eenpansmaaltijd met worst & prei
Aardappelen, groente, vlees maar dan nét even anders

Dinsdag                            Rijstsalade met gegrilde kip
Het soort maaltijdsalade waar groot én klein blij van wordt.

Woensdag                       Pastasalade met kip
Zeker voor drukke woensdagmiddagen is dit een ideale pasta om snel op tafel te zetten.

Donderdag                      Broccolistamppot
Wat voor een weer het ook is, dit stamppotje kan áltijd!

Vrijdag                              Plaatpizza
Een top manier om restjes groente & vlees op te maken en een heerlijk begin van je weekend!

Weekendtip                    Rabarberpancakes met aardbeien
Binnenkort weer een aantal nieuwe rabarberrecepten, maar deze golden oldie is heerlijk voor komend weekend!

Boodschappenlijstje voor Smulpaapje weekmenu

Maandag

400g voorgekookte krieltjes
2el olie
1 prei
2 paprika’s
1 courgette
2 venkel & Tijm worstjes (Mr Kitchen, bij AH) of andere lekkere gekruide worstjes
1 teen knoflook
1tl gedroogde tijm

Dinsdag

1 blik bonen (à 400g), naar keuze
1 zak kokosrijst (à 250g) Tilda (o.a. bij AH)
4 kippendijen, zonder bot/vel
1tl baharatkruiden (Jonnie Boer)
400g wortel
1 stronk broccoli
vers geraspte gember, naar smaak
2tl baharat kruiden
1tl olie
1 bosje lenteui
2el citroensap
1el chilisaus

Woensdag

400g kippendijen
½ tl knoflookpoeder
½ tl uienpoeder
1 citroen
2 kropjes Romaine of Little Gem sla
300g gemengde tomaatjes
3 lenteuitjes
1 komkommer
500g pasta, naar keuze (ik gebruikte fussili)
3el Caesar dressing, die kun je zelf maken ik gebruikte voor het gemak een flesje
verse basilicum, naar smaak
handje croutons, zelfgemaakt of gekocht, naar smaak
Parmezaanse kaas, naar smaak

Donderdag

1kg aardappel (kruimig)
1kg broccoli
1 witte en 1 rode ui
1el olie
1el boter
½ el honing
100g belegen Cheddar (of andere kruimelige kaas)
1el grove mosterd
scheut melk

Vrijdag

1 blik San Marzano tomaten
1el Siciliaanse kruidenmix (Foodelicious)
½ tl knoflookpoeder
½ tl uienpoeder
4 plakjes Koopmans pizzadeeg (vriezer)
restjes groente, zoals paprika, tomaatjes en/of paprika
restjes vleeswaren, zoals salami en/of ham
geraspte kaas, naar keuze
½ zakje mozzarella mini’s (Galbani)

Weekendtip     

175g rabarber
80ml appel/vlierbessensap
1 sinaasappel
optioneel: 1tl honing
175g zelfrijzend bakmeel
1tl bakpoeder
2el poedersuiker
200-300ml karnemelk
400g aardbeien

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier