Menu Vind Restaurant
* woensdag 10 januari 2018 *

Weekmenu #2

Susan Aretz – Weekmenu's

weekmenu

Draaien jullie al weer volop in de routine van alle dag? Hoewel ik de kerstvakantie mis, is het ook wel weer lekker om vaker in de keuken te staan en een gezonde hap op tafel te zetten. Hoe krijg je echter genoeg groenvoer in die kleine monsters?

In dit weekmenu laat ik je zien hoe makkelijk (en lekker!) het is om gevarieerd en met volop groente te eten. Wil je meer suggesties? kijk dan ook eens bij mijn top 5 tips voor meer groente en fruit

Smulpaapje familie weekmenu

Maandag           Doperwtensoep met spekjes & brood
Maak het jezelf aan het begin van de week makkelijk, met een super gezonde en lekkere groentesoep

Dinsdag              Couscous met bonen
Neutrale smaken, maar volop lekkers in deze verrassende couscous. En restjes gaan de dag erna lekker mee in de lunchtrommel

Woensdag         Spinazie pannenkoeken
Een van de ultieme kinderfavorieten is toch wel pannenkoeken. Laten we die nou hebben omgetoverd tot de ultieme groentepannenkoek!

Donderdag        Bloemkoolstamppot met kip
Een stamppot is voor groot en klein een topmanier om lekker veel groente te eten. Deze is net wat verrassender van smaak!

Vrijdag                Linguine met boerenkoolpesto
Een snelle en heerlijke pasta, met boerenkool als basis voor de saus.

Weekendtip        Courgette & feta muffins
Ook in de lunchtrommel is het lekker om groente mee te geven en dat kan op verschillende manieren. Maak dit weekend een bakplaat van deze groentemuffins bijvoorbeeld. Ook lekker voor mee naar je eigen werk.

Boodschappenlijstje, per dag van het weekmenu

Maandag

1el neutrale olie
1 sjalotje
1 teen knoflook
450g erwtjes (diepvries of vers)
500ml groentebouillon
200g erwtjes extra (vers of diepvries)
100g spekreepjes, uitgebakken
15g verse munt
optioneel: 100ml room
Brood voor erbij.

Dinsdag

300g (tomaten)couscous
500ml bouillon
1el extra vierge olie
100g cranberries
1 grote sinaasappel
1 blik kikkererwten (à 400g)
175g tuinbonen, vers of diepvries
1 gele courgette, in blokjes
1el neutrale olie
½ tl gerookt paprikapoeder
½ tl knoflookpoeder
½ tl uipoeder
75g geitenkaas, verkruimeld
verse munt

Woensdag

300g verse spinazie
1el olie
300g bloem
3 eieren
400ml melk
3 takjes munt
750g prei,
2 grote paprika’s
2el neutrale olie
 tl paprikapoeder
100g feta
handje pijnboompitten
Optioneel: 200g gare kip

Donderdag

1kg kruimige aardappels
1 grote bloemkool
1 verse mango
300g gerookte kipfiletreepjes
2el grove Zaanse mosterd
scheutje melk & boter (met mate)
3 takjes munt

Vrijdag

100g boerenkool
125g parmezaanse kaas
1-2 teentjes knoflook
25g platte peterselie
1 citroen
120ml extra vierge olijfolie

Weekendtip

350g zelfrijzend bakmeel
1tl mosterdpoeder
300ml karnemelk
50ml zonnebloemolie
1 ei
300g courgette
50-75g feta (of gebruik een kaas naar keuze)

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier