Menu Vind Restaurant
* woensdag 2 mei 2018 *

Weekmenu #18

Susan Aretz – Weekmenu's

weekmenu

Na bijna een week in het Midden-Oosten te hebben doorgebracht is het niet zo raar dat dit weekmenu minstens één recept bevat met een Midden-Oosters tintje. Een vrije interpretatie overigens, maar dat maakt het ook meteen lekker toegankelijk.

Bovendien wordt het komende week weer lekker qua weer, dus vind je ook weer lichtere gerechten in dit weekmenu terug én een lekker BBQ recept. Eet smakelijk alvast!

Smulpaapje weekmenu

Maandag           Flatbread met hummus & gegrilde groente
Op de dag dat ik een van mijn favoriete auteurs Donal Skehan ga ontmoeten, eten jullie een gerecht dat door hem is geïnspireerd!

Dinsdag              Kipsalade met groentenoodles en de lekkerste satésaus
Ook dit recept komt uit een van de boeken van Skehan, en wil je alleen al vanwege de satésaus maken!

Woensdag         BBQ ribs met gegrilde mais
Een van de meest ultieme BBQ gerechten wat mij betreft!

Donderdag        Aspergetaart met rode uienchutney
Nu de asperges weer een beetje betaalbaar zijn is dit een heerlijke variant op de klassieke manier van asperges eten.

Vrijdag                Risotto met citroen & zalm
Een frisse, zomerse risotto. Heerlijk zen worden van het roeren in een pan met rijst.

Weekendtip      Cinnamon buns
Geen lekkerder begin van het weekend dan met verse kaneelbroodjes!

Boodschappenlijstje, per dag van het weekmenu

Maandag

1 bos bospeen
1 bundel groene asperges
Za’atar, naar smaak (Midden-Oosten winkel)
1 groot Lavash brood (Midden-Oosten winkel)
4el hummus (gekocht of zelfgemaakt met dit ultieme recept)
4el halfvolle yoghurt
zongedroogde tomaatjes, naar smaak
groene olijven, naar smaak
feta, naar smaak

Dinsdag

4 kippendijen
½ el kurkuma
½ el kerriepoeder
2tl gemalen koriander
2 tenen knoflook
1 duimgroot stuk verse gember
1tl honing
1 limoen
1tl zonnebloemolie
2 grote wortels
1 courgette
1 komkommer
200ml kokosmelk
4el pindakaas
½ el ketjap manis
1tl srirachi saus (of gebruik sambal)
½ tl gemberpoeder
½ tl knoflookpoeder
1el limoensap

Woensdag

60g tomatensap
100ml balsamico
1 sinaasappel
100g basterdsuiker
200g ketchup
1 ½ tl gerookt paprikapoeder
½ tl knoflookpoeder
½ tl gemalen chipotle
3kg spareribs (van een goede slager!)
4 Maiskolven

Donderdag

1 rol kruimeldeeg ( of gebruik plakjes bladerdeeg)
600g witte asperges
4 eieren (maat L)
verse tijm, 5 takjes
2 plakjes lekkere ham
3el rode uienchutney

Vrijdag

1 ui
1 teen knoflook
2el neutrale olie
1 glas witte wijn
1L visbouillon
300g risottorijst
500g zalm
1 citroen
1-2el citroenolie (Foodelicious)
400g erwtjes (vers heb je dan 1kg nodig, maar diepvries kan natuurlijk ook)

Weekendtip

14g droge gist
60ml handwarm water
170g zachte boter
2 eidooiers
50g suiker
350g bloem
1tl zout
80ml zure room
150g suiker gemengd met 1 ½ tl kaneel en ½ tl gemberpoeder
2el zachte boter
50g boter, gesmolten

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier