Menu Vind Restaurant
* woensdag 11 april 2018 *

Weekmenu #15

Susan Aretz – Weekmenu's

weekmenu

Als ik thuis een weekmenu samenstel probeer ik er zoveel mogelijk op te letten dat de boodschappen die ik, één keer per week, inkoop ook zoveel mogelijk worden opgemaakt. Het is zonde om aan het einde van de week alsnog geld en ingrediënten te verspillen.

In dit weekmenu lette ik daar ook weer extra op. Dus eind van de week maak je alle groente op met een goedgevulde boerenomelet. Maar we hebben nog meer lekkers. Kijk maar!

Smulpaapje familie weekmenu

Maandag          Mexicaanse roerbak met rijst
Een lekker, goedgevuld kommetje om de week mee te beginnen!

Dinsdag            Geroosterde bloemkoolsalade
Een snelle, lauwwarme salade die zó op tafel staat. Kan ook met couscous gemaakt worden.

Woensdag        Parmezaanse bloemkool met gebakken vis & aardappeltjes
Met de restjes bloemkool van gisteren maak je vandaag weer een totaal andere maaltijd.

Donderdag       Pasta stroganoff
Goed gevulde pasta, die zonder al te veel moeite op tafel staat.

Vrijdag              Boerenomelet met brood
Maak restjes groente en/of vleeswaren op met deze goedgevulde maaltijdomelet.

Weekendtip      Dutch baby met vers fruit
Een waanzinnig lekker begin van je weekend!

Boodschappenlijstje voor het Smulpaapje weekmenu

Maandag        

400g Mexicaanse roerbakgroente (vers,AH)
300g rundergehakt
250g champignons
2 tenen knoflook
1 blik chilibonen (à 400g)
1 blik kidneybonen (à 400g)
1 blik mais (à 300g)
½ tl gerookt paprikapoeder
½ tl gemalen chipotle (o.a. bij AH)
½ tl uienpoeder
1 pak zilvervliesrijst
1 zak nacho’s & avocado (optioneel)

Dinsdag

200g mograbieh (ik gebruikte die van Souq)
½ tl ras el hanout (ook van Souq)
½ grote bloemkool
3 puntpaprika’s
handje cherrytomaatjes
3 lenteuitjes
½ el zoete ras el hanout (Souq)
50g feta
1el geroosterd sesamzaad
1el Dukkah (Souq)
1el platte peterselie, fijngesneden

Woensdag

1 bloemkool
½ tl gerookt paprikapoeder
2el citroenolie (heb je die niet gebruik dan gewone olijfolie en wat citroenrasp)
knoflookpoeder, naar smaak
2x 40g fijn geraspte Parmezaanse kaas
optioneel: verse peterselie, fijngehakt

Aardappeltjes, bereid naar keuze
Visfilet, bereid naar keuze

Donderdag

2el neutrale olie
600g gehaktballetjes
1 rode paprika
1 ui
1 prei
250g kastanjechampignons
1 blik San Marzano tomaten (à 400g)
125ml zure room
2tl paprikapoeder (mild)
mespunt cayenne (of meer, naar smaak)
Tagliatelle (genoeg voor 4 personen)

Vrijdag (recept voor 2!)

1 prei
1 rode paprika
1 lenteui
2 handjes geraspte kaas
6 eieren

Weekendtip

3 eieren
70g bloem
125ml melk
1el poedersuiker
1tl vanille
6g sinaasappelrasp
40g boter

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier