Menu Vind Restaurant
* woensdag 4 april 2018 *

Weekmenu #14

Susan Aretz – Weekmenu's

weekmenu

Variatie en keuze genoeg voor ieders smaak, ook deze week weer in het Smulpaapje weekmenu. Een groentecurry, die mild genoeg is zodat iedereen kan mee eten. Lekkere pasta's, een fijne ovenschotel én een tip voor een lekker weekendontbijtje.

Heel benieuwd wat jouw favoriete gerecht is! En heb je verzoeknummers voor het weekmenu, laat het me dan weten. Vind ik leuk!

Maandag           Bloemkoolcurry
Een makkelijk begin van de week, met een milde – kidsproof – curry vol lekkers

Dinsdag              Pasta spinazie
Een klassieker, maar dan met verse ingrediënten.

Woensdag         Sheperd's pie
Ideaal om vooruit klaar te maken en een deel in te vriezen voor drukke woensdagen.

Donderdag        Honing citroenkip
Maak je er aardappeltjes of couscous bij? De keuze is aan jou!

Vrijdag                Pasta met gerookte kip & pancetta
Een mooi begin van het weekend met deze romige pasta.

Weekendtip      Citroenpancakes met aardbeien
De eerste aardbeien zijn weer gesignaleerd, heerlijk voor dit ontbijt

Boodschappenlijstje per dag van het weekmenu

Maandag

1 bloemkool (ongeveer 650g)
2cm verse gember
1teen knoflook
1el zonnebloemolie
1el tomatenpuree
2el Korma currypasta
1el limoensap
2 blikken kikkererwten (à 400g)
250g aardappel
1 blik kokosmelk (à 400g)
250ml groentebouillon
handje grof gehakte noten, naar keuze

Dinsdag

125g gerookte spekblokjes,
200g kastanjechampignons
1 ui
1teen knoflook
125ml creme fraiche
80g kruidenroomkaas (ik gebruikte Boursin)
300g verse spinazie
handje mini tomaatjes
250-300g fusilli (of een andere gedroogde pasta)

Woensdag

500g kruimige aardappels
blokjes boter
35g Panko (Japanse broodkruim, in toko of AH)
1teen knoflook
1ui
1el olie
1 grote wortel
200g diepvrieserwtjes
1 blik San Marzano tomaten (Foodelicious of AH)
1tl Worcester saus
1tl gedroogde tijm
500g lamsgehakt

Donderdag

1el honing
1 citroen
1teen knoflook
½ tl – 1 tl gerookt paprikapoeder
2el olie
4 kippendijen, zonder bot

Vrijdag

225g spaghetti of linguini
300g gerookte kipfilet
2tenen knoflook
100g geraspte Parmezaanse kaas
250ml slagroom
500ml kippenbouillon
2el verse platte peterselie
100g pancetta

Weekendtip

175g zelfrijzend bakmeel
1tl bakpoeder
2el poedersuiker
225ml karnemelk
2 citroenen
2el maanzaad
1 doosje verse aardbeien
maple syrup

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier