Menu Vind Restaurant
* woensdag 29 maart 2017 *

Weekmenu #14

Susan Aretz – Weekmenu's

weekmenu

Volgende week staat het hele weekmenu in het teken van de Paasinspiratie. Deze week is het er overigens niet minder lekker om, want lekker eten doen we gewoon het hele jaar niet alleen met speciale gelegenheden!

Deze week, zoals je van Smulpaapje gewend bent, goed voor te bereiden maaltijden. Afwisselend, makkelijk te maken maar waar het kan met een twist.

Maandag            mexicaanse bowl met pulled chicken
Idealiter maak je dit het weekend al klaar, zodat je rustig de tijd hebt om de lekkerste mexicaanse kipschotel te creëren. Bovendien ben je dan op maandag, met alleen nog wat rijst koken, zó klaar!

Dinsdag              pasta met spinazieroomsaus
Een klassieker, deze romige pasta met spinazieroomsaus én spekjes natuurlijk

Woensdag        eenpansmaaltijd met linzen & garnalen
In één pan maak je deze lekkere combinatie van peulvruchten, spinazie en garnalen.

Donderdag         kip met halloumi uit de oven
Bereid alles de avond ervoor al klaar, zet op de dag zelf alleen nog even in de oven en je maakt je restjes groente op wel een heel smakelijke manier op!

Vrijdag                 Vietnamese Bahn mi     
Het ultieme Vietnamese fastfoodgerecht maak je heel gemakkelijk gewoon thuis!

Ontbijttip            Chia kokospudding       
Een gezonde start van je weekend, waarvoor je maar bijster weinig hoeft te doen!

Boodschappenlijstje

800g kippendijen, zonder bot (8 stuks)
2 paprika’s (ik gebruikte groen en geel)
1 blik zwarte bonen (à 400g)
140g mais (uit blik of diepvries)
1 pot milde salsa (à 300g)
1 pak zilvervliesrijst
1 bosje lenteui
100g geraspte kaas
1 zak nacho’s
125g gerookte spekblokjes,
200g kastanjechampignons
125ml creme fraiche
80g kruidenroomkaas (ik gebruikte Boursin)
300g verse spinazie
150 mini pommodori
250-300g fusilli (of een andere gedroogde pasta)
2 blikken linzen (à 410g)
1 blik San Marzano tomaten (Foodelicious of AH)
500g verse spinazie
3 trostomaten
500g tijgergarnalen
2 drumsticks
2 takjes verse tijm
½ rode ui, in reepjes
10 kastanjechampignons, in kwarten
10 cherrytomaatjes
1 dunne prei
1 halloumikaas (MiddenOosten winkels)
1 vers frans stokbrood, de lekkerste die je kunt vinden
2x entrecote à 200g ongeveer per stuk
250ml rijstazijn
1 zakje julienne wortel (zakje à 150g)
8 radijsjes
Optioneel: verse koriander

Controleer of je deze ingrediënten nog in huis hebt

Uien
knoflook
gemalen chipotle
gemalen komijn
oregano
gerookt paprikapoeder
zwarte peper en zout
neutrale olie
balsamico
maple syrup
citroenolie
Kikkoman sojasaus
limoensap (ongeveer ½ limoen)
vissaus
mayonaise
chiazaad
kokosmelk
vanille extract
honing



 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier