Menu Vind Restaurant
* woensdag 14 maart 2018 *

Weekmenu #11

Susan Aretz – Weekmenu's

weekmenu

Een weekmenu samenstellen is niet heel moeilijk. Ik doe het iedere week met liefde voor jullie. Want als dat jullie stimuleert om vers te koken, is het voor mij een kleine moeite.

De basis van het weekmenu is en blijft; een hele week, makkelijk, snel, zonder pakjes & zakjes en met het hele gezin aan tafel. Daar verandert al zes jaar niks aan. Dus ook deze week niet 😉

Smulpaapje familieweekmenu

Maandag           Pastasaus met pompoen
Ideaal om zondag al klaar te maken, zodat je vandaag (extra) snel aan tafel zit.

Dinsdag              Linzen met bietjes & halloumi
Nog een keer snel aan tafel, met dank aan een gevulde voorraadkast én lekkere kruiden & azijn

Woensdag         Italiaans stamppotje
Omdat je soms gewoon zin hebt in een lekker bord met fijne stamppot.

Donderdag        Milde curry met kipgehakt
Met kip kun je meer dan je denkt. Wat dacht je van deze milde en verrassende curry met kipgehaktballetjes?

Vrijdag                Rijstsalade met biefstukpuntjes
Met recht fast food, want in een kwartier zit je aan tafel. Als dat geen mooi begin van je weekend is!

Weekendtip      Hartige wafels
Omdat je soms ook wel eens een lekker hartig ontbijt wilt in plaats van iets zoets.

Boodschappenlijstje, per dag van het weekmenu

Maandag

400g pompoenblokjes
4 grote vleestomaten
1 puntpaprika
1 venkel
2tl gedroogde rozemarijn
2teentjes knoflook
1el olijfolie
Parmezaanse kaas

Dinsdag

2 blikken linzen (à 400g, ik gebruikte Bonduelle)
300g zoetzure bietjes (uit pot)
1 rode ui
1 pak Halloumi kaas (bij de MiddenOosten winkel)
100ml extra vierge olijfolie
2el frambozenazijn (Foodelicious)
1tl Sumak (Souq)
15g platte peterselie

Woensdag

1-2el neutrale olie
750g prei
1el gedroogde basilicum
1kg kruimige aardappels
3-4 el lekkere extra vierge olijfolie
125g buffelmozzarella
250g cherry tomaatjes
50g geraspte Parmezaanse kaas
200g Italiaanse salami

Donderdag

300g kipgehakt
½ tl kerriepoeder
1tl gedroogde basilicum
mespunt gemalen gember
¼ tl knoflookpoeder
30g gemalen kokos
½ el zonnebloemolie
½ ui, gesnipperd
1 teen knoflook
1el verse gember
1 gele paprika
1 puntpaprika
Tandoori curry pasta (Patak)
200g champignons
300ml kokosmelk
200g tuinerwtjes, diepvries

Vrijdag

200g zilvervliesrijst
200g geroosterde paprika (uit een pot)
10g verse munt
10g platte peterselie
175g gekookte sperzieboontjes
halve komkommer
25g kalamata olijven
50g feta
25g pistachenootjes
halve granaatappel
1el olijfolie
1 limoen
snufje paprikapoeder
200g biefstukpuntjes

Weekendtip

45g fijn geraspte Parmezaanse kaas (of een andere pittige kaas)
1el fijngesneden verse bieslook
350ml karnemelk
200g zelfrijzend bakmeel
1 ½ tl bakpoeder
1 ei
1el suiker
50ml zonnebloemolie
 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier