Menu Vind Restaurant
* woensdag 7 maart 2018 *

Weekmenu #10

Susan Aretz – Weekmenu's

weekmenu

De kou is achter de rug en wat mij betreft gaan we in volle vaart nu richting het voorjaar. Want ik ben wel een beetje klaar met al die heftige winterkost. Het wordt tijd voor lichte, frisse gerechten. Voor zon op ons bord. Wat jij?

Dus in het weekmenu gaan we gewoon alvast op zoek naar wat er, met groente uit het seizoen, al te maken is dat hieraan voldoet. En volgens mij is dat weer aardig en betaalbaar gelukt!

Smulpaapje weekmenu

Maandag          Hartige taart met witlof
Maak ‘m zondag alvast klaar, zodat je vandaag de taart alleen nog maar hoeft op te warmen. Restjes doen het top in de lunchtrommel!

Dinsdag            Spruitjes & kip uit de oven
Oké, van spruitjes willen we met dit gerecht nog wel even een keertje extra van genieten zolang het nog kan! En de oven doet het werk, kun jij even lekker rustig zitten.

Woensdag        Maaltijdsalade met bloemkool
Eén pan, heel veel lekkere ingrediënten. Eet smakelijk!

Donderdag       Linguini met boerenkool & citroen
Op deze manier eet je boerenkool met een knipoog naar het voorjaar!

Vrijdag              Kikkererwtencurry met spinazie
Zo lekker kan vegetarisch zijn, probeer maar!

Weekendtip      Mueslimuffins
Niet alleen lekker als ontbijt, maar ook geweldig komende week in de lunchtrommel als gezond tussendoortje

Boodschappenlijstje

Maandag

1 rol bladerdeeg (of gebruik plakjes, ontdooid)
4 stronkjes witlof
1-2 el uienchutney
75g serranoham
3 eieren (L)
2-3 el volle melk
1tl gedroogde tijm
75g belegen geitenkaas

Dinsdag

4 kippendijen (mét vel!)
500g schoongemaakte spruitjes
3 pastinaken (500g)
2el maple syrup
2tl Zaanse mosterd
1el (Clementine) olie ) via Foodelicious
1 sinaasappel
1el sojasaus

Woensdag

200g mograbieh (ik gebruikte die van Souq)
½ tl ras el hanout (ook van Souq)
½ grote bloemkool
3 puntpaprika’s
handje cherrytomaatjes
2 lenteuitjes
½ el ras el hanout (Souq)
50g feta
1el geroosterd sesamzaad
1el Dukkah (Souq)
1el platte peterselie

Donderdag

100g boerenkool
125g parmezaanse kaas
1-2 teentjes knoflook
25g platte peterselie
1 citroen
120ml extra vierge olijfolie
400g linguini (of gebruik spaghetti)
optioneel; 8 plakjes uitgebakken bacon, verkruimeld

Vrijdag

2el olie
1 ui
1teen knoflook
gember (stukje van ongeveer 2-3 cm)
200g tomaat
150g puntpaprika
2 blikken kikkererwten (à 400g)
1 ½ el garam masala
1tl kerriepoeder
1 blik kokosmelk (à 400g)
1 limoen
1el pindakaas
400g verse spinazie
voor erbij: Naan of rijst

Weekendtip

2 eieren
175ml (amandel)melk
75g honing
50g gesmolten roomboter
3 bananen
1tl vanille extract
200g muesli (ik gebruikte Rude Health)
1tl kaneel
1el cacao
¼ tl zout
1tl bakpoeder
150g zelfrijzend bakmeel
100g bosbessen

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier