Menu Vind Restaurant
* woensdag 29 november 2017 *

Smulpaapje weekmenu #49

Susan Aretz – Weekmenu's

weekmenu

Ik help je op weg bij de dagelijks terugkerende vraag 'Wat eten we vandaag?' Zet in het weekend, of als je tijd hebt, een grote pan pastasaus op zodat je maandag lekker snel aan tafel kunt. Dan staan er de rest van de week alleen maar gerechten op de planning die in max. een half uur op tafel staan.

Een goedgevulde stamppot, een verrassend rijstgerecht en een lekker gevulde Mexicaanse maaltijdsalade. Voor het weekend een tip voor je nieuwe favoriete ontbijt. Eet smakelijk maar weer!

Maandag                        spaghetti bolognese
Maak de saus in het weekend al klaar. Verdubbel de hoeveelheid en je hebt altijd iets in de vriezer voor drukke dagen!

Dinsdag                          bloemkoolrijst met kip & mango
Een snelle maaltijdsalade, waarbij je bijna niet doorhebt hoeveel groente je eet

Woensdag                      Stamppot geroosterde knolselderij
In een half uur een goed gevulde stamppot op tafel. Smullen maar!

Donderdag                     Mexicaanse rijstsalade
Want je kunt met meer dan pasta alleen een heerlijk, goedgevulde maaltijdsalade maken. Zó klaar!

Vrijdag                            Kipburger
Een kipburger à la de McChicken, maar dan zelfgemaakt en lekker 😉

Weekendtip                    Mocha latté oats
Zeg hallo tegen je nieuwe favoriete ontbijt!

Boodschappenlijstje per dag van het weekmenu

Maandag

400g half om half gehakt (of gebruik rundergehakt)
beetje olie
1 ui
2 tenen knoflook
1el gedroogde oregano
mespunt gerookt paprikapoeder
250ml rode wijn
1 blik San Marzano tomaten (à 400g)
1 laurierblaadje

Dinsdag

400g bloemkoolrijst (kant & klaar, bij AH)
1 blik kikkererwten à 400g
2el humus (maak ‘m zelf, of gebruik een kant & klare)
250g mangoblokjes (ik gebruikte diepvriesmango)
150g gerookte kipfiletreepjes
verse gember, pinkgrootte
1teen knoflook
1tl kerrie
½ tl gemalen chipotle
2el platte peterselie
2el verse munt

Woensdag

600g knolselderij blokjes (van 1 grote knolselderij)
2el honing
500g kruimige aardappel
1 appel
klein scheutje melk
zout, peper & nootmuskaat
voor erbij: 4 visfilets à 150g (ik gebruikte Heek)

Donderdag

4 kippendijen
15g tacokruiden
1el neutrale olie
1 blikje mais (à 300g)
1 blik zwarte bonen (à 400g)
1 rode paprika
200g gemengde kleine tomaatjes
3 bosuitjes
1 avocado
250g zilvervliesrijst
1 limoen
1 citroen
2el extra vierge olijfolie
½ tl gemalen chipotle (AH)

Vrijdag

3 enkele kipfilets ( +/- 200g per stuk)
2 eiwitten
1 ruime tl dille mosterd van Ton’s (maar Dijonmosterd kan ook)
¼ tl zout
versgemalen zwarte peper
bloem
Panko
250ml griekse yoghurt
10g dille, fijngesneden
1 limoen
zwarte peper en zeezout
4 kleine ciabatta
Om de burger mee te beleggen veldsla, mini tomaatjes en komkommer

Weekendtip

2el havermoutvlokken
snuf kaneel
½ tl lichte basterdsuiker (of kokosbloemsuiker, zoals in het boek)
60g havermoutvlokken
250ml water
1tl cacao
1el water
50ml koffie (ik zette espresso)
1tl honing
1tl vanille
melkschuim, die ik maakte met de opschuimer
(verse) kersen, ontpit (of gebruik zoals ik zure kersen uit een pot)
extra kaneel

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier