Menu Vind Restaurant
* woensdag 8 november 2017 *

Smulpaapje weekmenu #46

Susan Aretz – Weekmenu's

weekmenu

Er staan inmiddels meer dan 800 (!) recepten op Smulpaapje. Maar om het jullie makkelijk te maken maak ik daar iedere week een selectie uit, die je door de week heel goed na werk/school of andere werkzaamheden kunt maken.

Want het leven is te kort om niet iedere dag lekker, vers en met het hele gezin aan tafel te zitten. Dit zit er deze week in het Smulpaapje weekmenu…

Maandag           Pasta met tomatenricottasaus
Kies je voor het snelle gemak van saus óver de pasta, of maak je het zondag al klaar en vul je er deze bijzondere pastaschelpen mee. Jij bepaalt!

Dinsdag             Spruitjes met rijst
Met spruitjes kun je nog veel meer lekkers, dan alleen onze favoriete pasta 😉

Woensdag          Maaltijd noodlesoep met kip
Deze heerlijke Ramen (noodlesoep) met kip kan ik iedere week wel eten. In een half uur zit je aan tafel!

Donderdag         Stamppot prei
Ook bij ons staat dit stamppotje deze week weer op tafel. Smullen geblazen!

Vrijdag                Koreaanse Bibimbap
Heb je restjes, dan is dit een ideaal opmaakgerecht, maar je kunt de ingrediënten er ook voor inkopen. Hoe dan ook de moeite waard om te maken.

Weekendtip       Appelrondo’s
Ieder excuus is prima om deze heerlijke appelkoeken dit weekend te bakken!

Boodschappenlijstje, per dag van het weekmenu

Maandag

2el neutrale olie
1 grote teen knoflook
1 ui
1 oranje paprika
1 courgette
125g mais
½ el ansjovis pasta
1 blik gepelde tomaten
125g ricotta
10 zwarte olijven
½ el gedroogde basilicum
½ el gedroogde oregano
peper & zout
75g geraspte kaas, ik gebruikte Appetina cheddar/mozarella mix
500g pasta schelpen, ik gebruikte die van Foodelicous

Dinsdag

1cm verse gember
1teen knoflook
scheutje neutrale olie
350g kippendijen
500g spruitjes
1 zak Tilda bruine basmatirijst (250g)
1el ketjap asin
½ el sambal
1 zakje gebakken uitjes

Woensdag

1 ui
200g shitake
3,5cm vers gember
2 tenen knoflook
½ rode chilipeper
75ml sojasaus
1el vissaus
350g kippendijen
2 potten gevogeltefond (à 380ml)
2 potten water
2 kleine paksoi
125g taugé
2x 90g Ramen noodles (AH of toko)
4 eieren

Donderdag

750g prei
25g boter
1el gedroogde tijm
1 citroen
1kg kruimige aardappels
100g feta
75g zongedroogde tomaatjes (op olie)
2el platte peterselie
zout en peper
optioneel: zwarte olijven

Vrijdag

250g Pandanrijst
25ml azijn
1tl suiker
1tl zout
zonnebloemolie
300g verse spinazie
1tl ketjap manis
250g kastanjeschampignons
1tl sesamolie
125g taugé
4 eieren
restjes kip
Atjar
sesamzaad

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier