Menu Vind Restaurant
* vrijdag 24 oktober 2014 *

Smulpaapje weekmenu - #43

Susan Aretz – Weekmenu's

Ingrediënten die je gewend bent op één manier te gebruiken, maar waar veel meer mee kan dan je denkt. En laten we een Hollandse klassieker als hete bliksem eens in een ander jasje steken, waarom niet?

Een Monstersoep die de favoriet van onze kleuter werd en een gouwe ouwe, die altijd lekker is om te maken. Wat een heerlijk weekmenu weer. Ga je mee de keuken in?

Wat staat er deze week op het menu

Dag 1 – Brownies met bietjes

Dag 2 – Hete Bliksem met peren

Dag 3 – Zoete aardappelpancakes

Dag 4 – Spinaziesoep

Dag 5 – Varkenshaas met courgette

Gemak dient de mens

Wat heb je nodig, als je al deze gerechten deze week wilt maken? We maken het je makkelijk en geven je het boodschappenlijstje voor de verse ingrediënten. Daarnaast een overzicht van wat je hopelijk al in de voorraad-/kruiden-/koelkast hebt staan. En zo niet, dan weet je dus wat je moet aanvullen!

Boodschappenlijstje

600g spinazie
scheutje slagroom
gerookte zalm
lichte basterdsuiker
200g chocola, 70%
500g voorgekookte, schoongemaakte bietjes
zoete aardappel
banaan
1,5kg aardappelen
4 rijpe peren (ongeveer kilo)
4 Speklapjes (liefst van een goede slager!)
2 stukken varkenshaas
Platte peterselie
500g Gekookte Krielaardappeltjes
250g Cherrytomaten
1 courgette

Voorraad-/kruiden-/koelkast

ui
knoflook
kippenbouillon
eieren
vanille extract
Roomboter
bloem
eieren
speculaaskruiden
zonnebloemolie
Halfvolle melk
Nootmuskaat
Cajunkruiden
olijfolie
Citroenrasp en sap
gemalen komijn
gemalen koriander
cayennepoeder
 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier