Menu Vind Restaurant
* vrijdag 17 oktober 2014 *

Smulpaapje weekmenu - #42

Susan Aretz – Weekmenu's

We gaan back to basic, proeven mijn eigen familiefavoriet én maken een soepje uit de categorie Pimp my food. Ik word blij van die afwisseling. Jullie hopelijk ook, want het betekent een keur aan gerechten in dit weekmenu.

Als je efficiënt wilt zijn kook je, als het kan, vooruit. Het kan met een aantal van deze gerechten heel gemakkelijk!

Wat staat er deze week op het menu

Dag 1 – Basisrecept voor bechamelsaus

Dag 2 – Kippenragout

Dag 3 – Limburgs stoofvlees (familiefavoriet)

Dag 4 – Wortelsoep met kokos en tomaat (pimp my food)

Dag 5 – Kip Quessadillas

Gemak dient de mens

Wat heb je nodig, als je al deze gerechten deze week wilt maken? We maken het je makkelijk en geven je het boodschappenlijstje voor de verse ingrediënten. Daarnaast een overzicht van wat je hopelijk al in de voorraad-/kruiden-/koelkast hebt staan. En zo niet, dan weet je dus wat je moet aanvullen!

Boodschappenlijstje

Kilo kipdijfilet
gele paprika
rode paprika
Klein blikje mais
Verse ananas
Tortilla’s (zie ook ons zelfmaakrecept!)
Geraspte kaas
1 blikje kokosmelk
1 blikje tomatenblokjes
6 grote wortels
250g kastanjechampignons
verse tijm
1kg Rundvlees
Ontbijtkoek
Appelstroop
 

Voorraad-/kruiden-/koelkast

Natuurazijn
kruidnagels
laurierblaadjes
Cajunkruiden
Uien
Neutrale olie
Sjalotjes
Cayennepoeder
Gemberpoeder
Groentebouillon
Roomboter
Bloem
Melk
Nootmuskaat
Dijon mosterd
zwarte peper & zout

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier