Menu Vind Restaurant
* vrijdag 10 oktober 2014 *

Smulpaapje weekmenu - #41

Susan Aretz – Weekmenu's

Smulpaapje gaat terug naar de basis van het koken, met een basisrecept voor de luchtigste aardappelpuree ooit. En die puree is meteen het uitgangspunt voor een verrassende ovenschotel die hartig en zoet combineert.

Op verzoek ook het favoriete pasta met spruitjesrecept van onze kleuter én maken we lekkere kleverige kipreepjes. Genoeg te kiezen dus weer!

Wat staat er deze week op het menu

Dag 1 – Basisrecept voor aardappelpuree

Dag 2 – Ovenschotel met gehakt & banaan

Dag 3 – Pasta met spruitjes

Dag 4 – Kleverige kip met rijst

Dag 5 – Bietjes & pompoensoep

Gemak dient de mens

Wat heb je nodig, als je al deze gerechten deze week wilt maken? We maken het je makkelijk en geven je het boodschappenlijstje voor de verse ingrediënten. Daarnaast een overzicht van wat je hopelijk al in de voorraad-/kruiden-/koelkast hebt staan. En zo niet, dan weet je dus wat je moet aanvullen!

Boodschappenlijstje

(kastanje) honing
Hoisinsaus (verkrijgbaar o.a. bij AH)
Limoen
halve duim verse gember
8 kippendijen
750g aardappels, geschild en in kwarten
Aardappelknijper (gouden keukengadget!)
Kilo prei, in ringen gesneden en goed gewassen
300g gehakt
250g champignons
3 bananen
Zakje geraspte kaas
750g spruitjes
200g pancettablokjes (of spekreepjes)
slagroom
Citroen
Pasta
500g Chiogga bietjes(of gewone bietjes gebruiken!)
Halve flespompoen
Paar wortelen
Paar takjes thijm

Voorraad-/kruiden-/koelkast

Oregano
Knoflook
Roomboter
Lekkere olijfolie
Neutrale olijfolie
Melk
Zeezout
Nootmuskaat
versgemalen zwarte peper
kerriepoeder
gemberpoeder
Cajunkruiden
1L groentebouillon

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier