Menu Vind Restaurant
* donderdag 10 mei 2018 *

Smulpaapje weekmenu #19

Susan Aretz – Weekmenu's

weekmenu

Ik hoop dat jullie een heerlijke meivakantie hebben gehad. Als dit weekmenu online komt hebben wij er net een aantal heerlijke dagen bij familie in Berlijn opzitten. Berlijn is niet alleen een prachtige, maar ook een smakelijke stad.

Dat blijkt wel weer als je de gerechten in dit weekmenu ziet, die bijna allemaal zijn geïnspireerd op eerdere tripjes naar dit culinair walhalla. Nu hoef je dus niet de auto of het vliegtuig in om daarvan te genieten. Dat doe je deze week gewoon lekker thuis!

Smulpaapje familie weekmenu

Maandag           Pasta Caprese
Voor een snel en makkelijk begin van de week, altijd fijn zo na de vakantie.

Dinsdag             Huevos Rancheros
Een lichte, makkelijke en lekkere Mexicaanse stoofschotel met ei

Woensdag         Milde rode curry (kidsproof)
Een heerlijke manier om kinderen te laten wennen aan Thaise smaken.

Donderdag        Springroll bowl
Als je in Berlijn íets goed kunt is het Aziatisch eten. Maar dat kun je nu tijd ook geweldig makkelijk

Vrijdag               Kipfilet met kruidenkorstje
Nog zo’n op Berlijn geïnspireerd recept en een heerlijk gerecht om het weekend mee te beginnen!

Weekendtip      Kruimeltaart met pruimen & maanzaad
Ik maakte deze taart na een eerdere vakantie in Berlijn. Jullie dit weekend ook? Aanrader hoor!

Boodschappenlijstje per dag van het weekmenu

Maandag

500g kerstomaatjes
10 blaadjes verse basilicum
lekkere, extra vierge, olijfolie
Maldon zeezout (of ander grof zeezout)
350g pasta, naar keuze (ik gebruikte fussili)
1 bol buffelmozzarella
nog meer verse basilicum, naar smaak
scheutje extra vierge olijfolie

Dinsdag

1 ui
1teen knoflook
1el zonnebloemolie
2 blikken gepelde tomaat (San Marzano)
3 geroosterde paprika’s (uit pot, afgespoeld)
150g mini pommodori
1 gele paprika
1tl gerookt mild paprikapoeder
1 blik zwarte bonen (400g)
tabasco
100g geraspte cheddar (of andere pittige kaas)
4el creme fraiche
4 eieren (M)
optioneel: schijfjes avocado en verse koriander

Woensdag

1 ui
1 teen knoflook
verse gember (ongeveer 2cm)
1el zonnebloemolie
2-3el rode currypasta (ik gebruikte de rode curry boemboe van AH)
350g kippendijen
1 blik kokosmelk
250ml kippenbouillon
2tl vissaus
1el bruine basterdsuiker
3 kaffir blaadjes (vriezer, toko)
½ courgette
200g sperzieboontjes
4 bospeenwortels
1 gele paprika
350g zilvervliesrijst

Donderdag – recept voor één persoon

handje gekookte rijstvermicelli
schijfjes verse mango
grote garnalen
little gem sla
halve avocado
handje taugé
handje julienne wortel
optioneel: sesamzaadjes
2el limoensap
1el vissaus (toko of AH)
25-50ml water
1el suiker
1 teentje knoflook, in plakjes
2cm verse gember, in plakjes

Vrijdag

75g Panko (AH of toko)
1el honingmosterd (Maille)
2el verse platte peterselie
4 scharrel kipfilets
1 eiwit, losgeklopt
500g krieltjes
500g snijbonen

Weekendtip

150g yoghurt
100ml halfvolle melk
100ml zonnebloemolie
300g bloem
16g bakpoeder (1 zakje)
55g maanzaad (AH)
1 zakje vanillesuiker
3el bruine basterdsuiker
200-300g gedroogde pruimen (wil je minder zoet ga dan voor 200g)
5el pruimenjam
100g suiker
100g boter, in blokjes
150g bloem

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier