Menu Vind Restaurant
* dinsdag 18 november 2014 *

Smulpaapje weekmenu - #47

Susan Aretz – Weekmenu's

We hebben nóg een manier gevonden om lekker spruitjes te eten, alleen al daarom is dit weekmenu weer de moeite waard.

Naast dat we er een fantastisch Marokkaans familierecept in delen, een ouderwetse Hollandse stamppot (of toch niet?) én weer een paar heerlijke Sinterklaas lekkernijen voor jullie hebben bedacht!

Dit staat er deze week op het menu

Dag 1 – Risotto met spruitjes

Dag 2 – Marokkaanse gehaktballetjes met couscous

Dag 3 – Spinaziestamppot

Dag 4 – Warme sinaasappel-chocolademelk met speculaasschuimpjes

Dag 5 – Saucijzenbroodjes met appel

Gemak dient de mens

Wat heb je nodig, als je al deze gerechten deze week wilt maken? We maken het je makkelijk en geven je het boodschappenlijstje voor de verse ingrediënten. Daarnaast een overzicht van wat je hopelijk al in de voorraad-/kruiden-/koelkast hebt staan. En zo niet, dan weet je dus wat je moet aanvullen!

Boodschappen

zak spruitjes
400g risottorijst
bosje krulpeterselie
75g Gorgonzola
125g bacon, iets dikker gesneden
3 tomaten
400 g rundergehakt
doosje eieren
1 kilo aardappelen
450g spinazie
2 bosuitjes
50g halfgedroogde tomaatjes
50g walnoten
75g boerenwalnotenkaas
halfvolle melk
200ml slagroom
300g donkere chocola
1 vanillestokje
sinaasappel
sinaasappelsap
200g varkensgehakt
1 Elstar appel
6 plakjes bladerdeeg

Voorraadkast

uien
knoflook
neutrale olie
kippenbouillon
peper, zout
gemberpoeder
komijnpoeder
paprikapoeder
melk
roomboter
dijon mosterd
gedroogde tijm
geroosterde sesamzaadjes
speculaaskruiden

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier