Menu Vind Restaurant
* donderdag 13 november 2014 *

Smulpaapje weekmenu - #46

Susan Aretz – Weekmenu's

Een voorproefje op échte wintergerechten, een basic-recept voor échte vleesjus. Maar ook verwennerij met zelfgemaakte kroketjes (én mayonaise) en weer een nieuw Sinterklaasrecept.

Dit weekmenu draait zoals je merkt, als altijd eigenlijk, om écht eten. We hopen dat jullie er weer van zullen smullen!

Wat staat er deze week op het menu

Dag 1 – Zuurkool uit de oven

Dag 2 – Karbonades met vleesjus

Dag 3 – Zalmkroketjes met zelfgemaakte citroenmayo

Dag 4 – Pasta met vis uit de oven

Dag 5 – Speculaasmuffins

Gemak dient de mens

Wat heb je nodig, als je al deze gerechten deze week wilt maken? We maken het je makkelijk en geven je het boodschappenlijstje voor de verse ingrediënten. Daarnaast een overzicht van wat je hopelijk al in de voorraad-/kruiden-/koelkast hebt staan. En zo niet, dan weet je dus wat je moet aanvullen!

Boodschappen

250g zuurkool
200ml zure room
Rookworst van de slager
Spekreepjes
4 karbonades
500g zalmfilet (voor kroketjes en ovenschotel)
Zak pasta
1,5 kg aardappels (voor puree en ovenaardappeltjes)
Karnemelk
Verse bieslook
Gelatineblaadjes
Broccoli

Voorraadkast

Panko
Roomboter
Sjalotjes
Dijonmosterd
Eieren
Bloem
Appelstroop
Bakingsoda
Donkere basterdsuiker
Kaneel
Gemberpoeder
Vleesbouillon
Groentebouillon
Cayenne
Zonnebloemolie
Parmezaanse kaas
Laurierblad
uien

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier