Menu Vind Restaurant
* donderdag 6 november 2014 *

Smulpaapje weekmenu - #45

Susan Aretz – Weekmenu's

We hebben weer een aantal basisgerechten voor je in dit weekmenu. Gerechten die je wellicht uit gemak kant en klaar koopt. Maar die zó veel lekkerder zelfgemaakt zijn en vaak niet eens heel veel tijd kosten om klaar te maken.

Ook nemen we alvast een voorproefje op Sinterklaas. Benieuwd geworden? Kijk maar gauw verder!

Dit staat er deze week op het menu

Dag 1 – Zelfgemaakte rode kool

Dag 2 – Verse champignonsoep

Dag 3 – Home made oven aardappeltjes

Dag 4 – Chow mein noodles met garnalen

Dag 5 – Speculaascake met zoete aardappel

Gemak dient de mens

Wat heb je nodig, als je al deze gerechten deze week wilt maken? We maken het je makkelijk en geven je het boodschappenlijstje voor de verse ingrediënten. Daarnaast een overzicht van wat je hopelijk al in de voorraad-/kruiden-/koelkast hebt staan. En zo niet, dan weet je dus wat je moet aanvullen!

Boodschappenlijstje

1 rode kool
75g Gedroogde cranberries
1 sinaasappel
paddenstoelenbouillonblokjes
Kruidenkaas
500g gemengde champignons (Bijv combi van gewone, kastanje en shitake paddenstoelen)
750g zoete aardappel
maanzaad
Karnemelk
Verse gember (ongeveer 1 cm)
100g hamblokjes
100g grote garnalen
1 verpakking Chow Mein noodles (Lidl)
200g Peultjes, gehalveerd
1 mini paksoi, in reepjes

Check de voorraad-/kruiden-/koelkast op

Uien
Mangoazijn (of witte wijnazijn)
Laurierblad
Sjalotje
Knoflook
Roomboter
Gedroogde tijm
Bloem
Kristalsuiker
Donkere basterdsuiker
Baking soda
Kaneel
Gemberpoeder
Nootmuskaat
Kruidnagels
Zonnebloemolie
Vanille extract
Eieren
Zout
Zonnebloemolie
Ketjap
Sesamolie

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier