Menu Vind Restaurant
* zaterdag 18 januari 2014 *

Smulpaapje weekmenu - #3

Susan Aretz – Weekmenu's

Na een weekmenu dat in het teken stond van kip staat ons weekmenu deze keer in het teken van groente.

Niet alleen omdat het goed is wat minder vlees te eten, maar vooral omdat je met groenten en peulvruchten zo ontzettend veel lekkere en gevarieerde gerechten kunt maken. En dat willen we toch allemaal?

Wat maak je met groente?

dag 1 - Hartige pannenkoek met spinazie&kaas
dag 2 - Pasta met spruitjes en ricotta
dag 3 - Quiche met witlof, ham en kaas
dag 4 - Ovenschotel met bloemkool
dag 5 - Falafel

Gemak dient de mens

Wat heb je nodig, als je al deze gerechten deze week wilt maken? We maken het je makkelijk en geven je het boodschappenlijstje voor de verse ingrediënten. Daarnaast een overzicht van wat je hopelijk al in de voorraad-/kruiden-/koelkast hebt staan. En zo niet, dan weet je dus wat je moet aanvullen!

Boodschappen

Doosje kastanjechampignons
450g verse spinazie
100g blauwe kaas, bijvoorbeeld Castello of Gorgonzola of kruidenroomkaas)
400g blik Borlottibonen (of gebruik bruine bonen)
Zak (biologische) diepvrieserwtjes
50g geschaafde amandelen
2 stronken witlof
35g stilton
65g hamblokjes/reepjes
Zakje belegen kaas, geraspt
Vers roomboterbladerdeeg (of pakje diepvriesplakjes)
500g spruitjes
Citroenen
Doosje Ricotta
Stukje Parmezaanse kaas
Spekreepjes
Gedroogde kikkererwten
Peterselie (vers of uit de diepvries)
Turks brood of pitta broodjes

In de voorraad-/koelkast

Bloem
Melk
Eieren
Olijfolie/boter
(kokosbloem) Suiker
Pakje slagroom (200ml)
Uien
Gedroogde thijm
Verse knoflook
Provençaalse kruiden
Pasta
Bakpoeder
Gemalen komijn
Gemalen koriander
Milde paprikapoeder (of Cayennepoeder)
 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier