Menu Vind Restaurant
* zaterdag 11 januari 2014 *

Smulpaapje weekmenu - #2

Susan Aretz – Weekmenu's

Eén keer koken en daar dan meerdere dagen plezier van hebben. Dat past precies in ons straatje. En daardoor een echte hoofdrolspeler in dit weekmenu.

We maken meerdere gerechten met kip, waar je eigenlijk maar een keer ècht de keuken voor in hoeft. Effciënter koken kan niet! Maak het kippetje en de soep bijvoorbeeld op zondag, als je lekker de tijd hebt. Daar heb je dan de rest van de week plezier van!

Weekmenu 2

Dag 1 – Five spice gebraden kippetje uit de oven
dag 2 – Zelfgemaakte kippenbouillon
dag 3 – Noodles met kip en peultjes
dag 4 – Spruitjesstamppot met kaas en appel
dag 5 – Verse loempia’s

Gemak dient de mens

Wat heb je nodig, als je als deze gerechten deze week wilt maken? We maken het je nu nòg makkelijker en geven je per week het boodschappenlijstje voor de verse ingrediënten. Daarnaast een overzicht van wat je hopelijk al in de voorraad/kruidenkast hebt staan. En zo niet, dan weet je dus wat je moet aanvullen!

Boodschappenlijst

Kip van minimaal 1,5 kilo (scharrel!)
Chinese vijfkruidenpoeder
800g aardappels
600g spruitjes
50g pijnboompitten
2 appels
200g kaas
(truffel) Honing
2 citroenen
Zakje julienne gesneden wortel
Bosje lente ui
Komkommer
Verse munt
Verse koriander
Hoisinsaus
Verse gember
Soba Noodles (eiermie of andere soort noodles kan ook)
Peultjes (200g)
Taugé (100g)
Pijnboompitten (50g)

Uit de voorraadkast

Olijfolie
uien
knoflook
sojasaus
chilisaus
zout en peper
melk
boter
ongezouten pinda's
 

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier