Menu Vind Restaurant
* zaterdag 3 mei 2014 *

Smulpaapje weekmenu - #18

Susan Aretz – Weekmenu's

Nu we nog maar een week verwijderd zitten van moederdag nemen we de komende twee weekmenu's steeds een lekker ontbijtgerechtje op dat makkelijk (door papa?) te maken is en natuurlijk goed te serveren is op bed.

Maar uiteraard, zoals jullie inmiddels gewend zijn, ook een aantal lekkere gerechten voor door de week. En zoals vorige week beloofd, het recept voor dat heerlijk frisse citroentaartje. Succes gegarandeerd!

Wat staat er deze week op het menu?

dag 1 - Ricotta citroenpannenkoekjes (moederdagtip!)

dag 2 - Roze risotto

dag 3 - Tartelette au citron (moederdagtip!)

dag 4 - Bruschetta met doperwtjes & munt

dag 5 - Broccoli & thijmsoep

Gemak dient de mens

Wat heb je nodig, als je al deze gerechten deze week wilt maken? We maken het je makkelijk en geven je het boodschappenlijstje voor de verse ingrediënten. Daarnaast een overzicht van wat je hopelijk al in de voorraad-/kruiden-/koelkast hebt staan. En zo niet, dan weet je dus wat je moet aanvullen!

Boodschappenlijstje

500g broccoli
klein bosje thijm (ongeveer 10 takjes)
500g verse rode bietjes (geen voorgekookte dus!)
250g risotto rijst
150 ml witte wijn
zure room
bosje dille
amandelpoeder
citroenen
500g verse doperwten
fetakaas
verse munt
Turks brood (of stokbrood)
bakpoeder
1 doosje Ricotta
melk
3 eieren
vanille extract

In de voorraad-/kruiden-/koelkast

sjalotje / uien
knoflook
olijfolie
bouillon (naar keuze)
1 aardappel
groentebouillon
Parmezaan
bloem
zout
poedersuiker
Roomboter
losgeklopt ei
Suiker
 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier