Menu Vind Restaurant
* vrijdag 25 april 2014 *

Smulpaapje weekmenu - #17

Susan Aretz – Weekmenu's

De eerste keer dat we in Nederland Koningsdag vieren. Onze peuter weet straks alleen nog uit de geschiedenisboeken wat Koninginnedag was. Gek idee. Maar bij zo'n feestelijk weekend horen feestelijke maar ook makkelijke gerechten.

Dus hebben we voor jullie een snelle pasta met zalm en tomaatjes, maar ook suikervrije ijsjes die niet alleen in de zomer heerlijk zijn! En wat dacht je van tortilla pizza's?
 

Wat staat er deze week op het menu?

dag 1 - Pasta met zalm en tomaatjes

dag 2 - Suikervrije fruitijsjes

dag 3 - Tortillapizza's

dag 4 - lemon meringue pie *

dag 5 - Taco's met chili

* De tarte au citron die we jullie eerder deze week beloofden schuift een weekje door. Door tijdgebrek kon ik 'm niet meer maken en fotograferen. Maar ik ga er van uit dat de lemon meringue pie een mooie vervanger is!

Gemak dient de mens

Wat heb je nodig, als je al deze gerechten deze week wilt maken? We maken het je makkelijk en geven je het boodschappenlijstje voor de verse ingrediënten. Daarnaast een overzicht van wat je hopelijk al in de voorraad-/kruiden-/koelkast hebt staan. En zo niet, dan weet je dus wat je moet aanvullen!

Boodschappenlijstje

4 tortillawraps
Ham, in reepjes
Salami, in reepjes
1 bol buffelmozzarella
Geraspte kaas (Parmezaan)
250ml magere kwark
1 rijpe mango
aardbeien (stuk of 6)
1 rijpe banaan
250ml crème fraiche
250g gerookte zalm,
3 bosuitjes
35g dille
250 mini pommodori
200g bloem
2el poedersuiker
3 citroenen
3 eieren,
400g rundergehakt
2 tl Chinese vijfkruidenpoeder (AH of bij de toko)
1 blik chilibonen
150 ml sterke koffie of espresso
1 tomaat
1/2 gele paprika, in kleine blokjes
gemalen chili
tacoschelpen
nacho's
sla
zure room
avocado

In de voorraad-/kruiden-/koelkast

Provencaalse kruiden
Zout & peper
suiker
Ongezouten roomboter
Maïzena
Olijfolie
Knoflook
Rode ui
Pasta
Tomatenblokjes uit blik
 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier