Menu Vind Restaurant
Kookboeken 7daagse - mijn top 10 favoriete kookboeken

Kookboeken 7daagse - mijn top 10 favoriete kookboeken

Zaterdag 11 november start de Kookboeken 7daagse. Een week, georganiseerd door het CPNB, ter promotie van kookboeken.

Een tof initiatief, want niet alleen wordt er van alles georganiseerd maar bij aankoop van nog geen 20 euro aan kookboeken ontvang je een kookboekgeschenk met daarin o.a. recepten van Yvette van Boven en Rutger van den Broek.

 

Lees meer »

Tijd voor culinair Texel

Tijd voor culinair Texel

Ieder 2e weekend van september is het Texel Culinair. Een jaarlijks terugkerend culinair festival op een van de mooiste waddeneilanden van ons land. Ik mocht daar dit jaar bij zijn en ontdekte dat Texel, culinair gezien, nog veel meer moois biedt.

Ik neem je mee langs een aantal (culinaire) pareltjes, maar raad je vooral aan om zelf, samen met je kind(eren) Texel te gaan ontdekken. Want eenmaal geweest, is voor altijd verkocht!

Lees meer »

All day breakfast By Jarmusch Rotterdam

All day breakfast By Jarmusch Rotterdam

Het is eigenlijk gek dat we in Nederland nog steeds niet echt een 'uit ontbijten' cultuur hebben, daar waar dat in heel veel andere landen al zoveel meer ingeburgerd is. Gelukkig is er nu het Rotterdamse By Jarmusch, waar je de hele dag kunt ontbijten.

Maar je kunt er nog veel meer, zoals ik ontdekte toen ik er onlangs mocht komen proeven. En dat smaakte zeker naar meer kan ik je vertellen!

Lees meer »

Smulpaapje eet bij - Nelis West

Smulpaapje eet bij - Nelis West

Dat restaurant Nelis al jarenlang succesvol in Amsterdam Oost zit wist ik, als niet Amsterdammer, niet. Maar dat ze in Amsterdam West zitten is me inmiddels meer dan duidelijk. Want dat mocht ik ervaren toen we er deze zomer op uitnodiging aten en genóten van wat we kregen voorgeschoteld.

Beide restaurants hanteren dezelfde filosofie; goed eten, zonder opsmuk. En daar word je blij van kan ik je vertellen. Kom, ik stel je voor aan Nelis West

Lees meer »

De veelzijdigheid van een vegetarische barbecue

De veelzijdigheid van een vegetarische barbecue

Al een aantal jaren genieten we intens van koken op de barbecue. En ik zeg bewust koken, omdat sinds we een Black Bastard hebben (een kamado BBQ zoals ‘ie ook wel wordt genoemd) we meer doen dan alleen vlees grillen.

Met steeds meer BBQ’s kun je dit trouwens doen, dus niet alleen met de bekendere Big Green Egg (ook een kamado) maar ook met bijvoorbeeld een Weber barbecue. Maar wist je dat met een barbecue ook fantastische vega gerechten kunt maken? Ik ga het je laten zien!

Lees meer »

Met kinderen op (wandel) vakantie in Oostenrijk

Met kinderen op (wandel) vakantie in Oostenrijk

Soms ontdek je een manier van vakantievieren waar je van te voren nooit van had gedacht dat die zó leuk zou zijn, namelijk wandelen in de bergen in Oostenrijk.

Het bleek zelfs voor onze zevenjarige een topvakantie te zijn en dat is zeker te danken geweest aan de geweldige manier waarop ook voor kinderen het wandelen in de bergen aantrekkelijk wordt gemaakt. Ik vertel je er meer over!

Lees meer »

Koken op vakantie – mijn tips

Koken op vakantie – mijn tips

Als wij in de zomer met vakantie gaan doen we dat eigenlijk altijd in een accommodatie waar ik ook zelf kan koken. Want hoewel ik me vlak voor de vakantie altijd heilig voorneem nu eens twee weken níet in de keuken te staan kruipt het bloed toch waar het niet gaan kan.

Dus sleep ik standaard een aantal dingen mee van huis. Niet alleen omdat ik ze al heb (en dubbel aanschaffen echt zinloos vind) maar ook omdat ik weet dat ik dan met weinig moeite toch iets lekkers op tafel kan zetten!

Lees meer »

Eetsouvenirs - Oostenrijk

Eetsouvenirs - Oostenrijk

Terwijl ik dit artikel schrijf zit ik in het zonnetje op het balkon van ons Oostenrijks appartementje. Met op de achtergrond het geluid van de beek, en als uitzicht de machtige bergen waar we al menig wandeling hebben gemaakt.

Wegens onweer vanmorgen toog ik richting de supermarkt om alvast een aantal van de souvenirs te kopen voor thuis. Eetsouvenirs welteverstaan, want dat zijn nou eenmaal mijn lievelingssouvenirs 😊

Lees meer »

Mosselseizoen van start

Mosselseizoen van start

Als geboren Zeeuwse laat je de kans om de eerste mosselen van het seizoen mee op te vissen natuurlijk niet liggen. Dus toog ik eind vorige maand, op woensdagochtend vroeg, naar de haven van Yerseke, om aan boord te stappen van de YE100.

Na ontvangst met de lekkerste verse Zeeuwse bolus ooit voeren we kort daarna, met een boot vol journalisten, bloggers en cameralui, de Oosterschelde op. Op jacht naar de eerste mosselen van het nieuwe mosselseizoen.

Lees meer »

Nieuwe food hotspots in Den Haag

Nieuwe food hotspots in Den Haag

Ik kwam, toen ik er nog werkte zeker, met enige regelmaat wel in Den Haag. Maar zo ben je er een paar maanden niet geweest en schieten de toffe foodspots rondom Den Haag Centraal de grond uit. Tijd dus om die nieuwe plekken eens onder de loep te nemen.

Eén ding kan ik je al wel vertellen. Als je wilt eten in de buurt van Den Haag Centraal Station, dan heb je nu, fatsoenlijke, heerlijke en gezonde, keuze in overvloed. Kom, we gaan op stap!

Lees meer »