Menu Vind Restaurant
Ontbijtgranen test

Ontbijtgranen test

Het is niet mijn stijl om dingen die ik thuisgestuurd krijg te ‘bashen’ maar ik word soms wel zodanig verrast dat ik me afvraag waarom een product bestaat. Zo ook toen ik onlangs koeken kreeg toegestuurd die bedoeld zijn als ontbijt on the go, en die lekker lang energie zouden afgeven.

Dan gaan mijn radars malen. Want waarom een ontbijt met 11 (!) gram suiker, per 50 gram koekje. Waarom zou je dat willen eten, maar bovenal klopt de claim van lang energie wel? Tijd om 3 soorten granenontbijt te testen en uit te vinden of die claim wel klopt.

Lees meer »

Alles wat je wilt weten over langoustines

Alles wat je wilt weten over langoustines

Onlangs was ik, namens Smulpaapje, te gast bij een zogenoemde seafood boil met langoustines! Op een zonnige dinsdagmiddag in Amsterdam leerde ik er alles over de langoustine, de manieren waarop je langoustines kunt klaarmaken én natuurlijk wat een seafood boil precies inhoudt.

In dit artikel vertelt ik je er alles over en ook hoe je zo'n langoustine het beste kunt ontdoen van z'n pantser!

Lees meer »

Restauranttips voor de wijk Mitte in Berlijn

Restauranttips voor de wijk Mitte in Berlijn

In welke vakantie je ook met je kinderen (of misschien wel lekker een paar dagen zonder ze…) naar Berlijn gaat, je kunt niet genoeg restauranttips hebben.

Dus toog ik afgelopen Pinksteren opnieuw naar Berlijn om jullie daar van te voorzien. Ik weet het, zwaar leven. Maar ik doe het met plezier. Voor jullie uiteraard 😉 De meeste tips – op een paar uitzonderingen na – zijn voor restaurants in de wijk Mitte, waar ik verbleef.

Lees meer »

Het tofste foodfestival van Berlijn – Festival der Kulturen

Het tofste foodfestival van Berlijn – Festival der Kulturen

Je zou bijna denken dat als je met enige regelmaat in Berlijn komt, je wel een keer uitgekeken raakt en eigenlijk niks nieuws meer kunt ontdekken. Gelukkig is het tegendeel waar. Want Berlijn is iedere keer weer opnieuw een feestje!

Berlijn tijdens de Pinksterdagen is al helemaal te gek, want dan is er een wel héle goede reden om naar Berlijn te gaan. Ik vertel je er meer over!

Lees meer »

Hoofdstad Brasserie – Alex invites

Hoofdstad Brasserie – Alex invites

Laat je niet in de war brengen door de statige entrée van hotel de l’Europe. Want zodra je door de draaideuren (met portier), over het hoogpolige rode tapijt naar achter loopt wandel je de wereld van Alex Haupt in. De jonge, Australische chef die in Hoofdstad Brasserie achter het fornuis staat.

Meerdere keren per jaar nodigt Alex een gast-chef uit en stelt samen met hem (tot nu toe waren het alleen nog mannen) een menu samen, waar het beste van beide werelden in terug komt. Dit keer doet hij dat samen met Nicolas Scheidt, uit België. En dat kun, nee wil! jij gaan proeven!

Lees meer »

De week van de fantasie bij restaurant The Park

De week van de fantasie bij restaurant The Park

Niets is wat het lijkt als je gaat eten tijdens de week van de fantasie, bij restaurant The Park in Rotterdam. Want nog tot en met 21 mei aanstaande word je op alle fronten op het verkeerde been gezet als je aanschuift voor lunch of diner.

Dat begint al bij hoe de tafel gedekt is. Een kussensloop als servet, zeeppompje waar olijfolie in zit en je bestek is gehuld in een badslipper. En dan heb je nog geen hap gegeten.

Lees meer »

Smulpaapje ontdekt – het nieuwe Lentemenu van Jamie’s Italian (Rotterdam)

Smulpaapje ontdekt – het nieuwe Lentemenu van Jamie’s Italian (Rotterdam)

Persoonlijk ben ik blij dat van de zomer ook de Haagse locatie van Jamie’s Italian open gaat, want het is een van de favorieten op Smulpaapje als het gaat om Smulpaapje proof uit eten gaan met je kinderen en dan zitten ze nóg dichter bij huis!

Bij Jamie’s Italian snappen ze 100% hoe je een kleine gast ontvangt. Dat wij het nieuwe Lentemenu mochten komen proeven was dan ook geen straf. En we namen, als extra kritische recensent, onze kleine dame mee! Op naar Rotterdam, waar de eerste vestiging zit in de Markthal.

Lees meer »

Tips voor (uit eten in) Londen, met en zonder kinderen

Tips voor (uit eten in) Londen, met en zonder kinderen

Het is de stad waar ik héél lang geleden als au pair woonde en het is en blijft een van mijn favoriete plekken om te komen. Heerlijk dan ook dat ik die liefde voor Londen nu kan overdragen op mijn dochter. Afgelopen meivakantie waren we er weer een paar dagen.

We logeerden bij vrienden net buiten Londen, maar gingen twee keer hartje Londen in om te lunchen en toffe plekjes te ontdekken. Ik deel die tips, net als in mijn vorige artikel over Londen, weer heel graag met jullie!

Lees meer »

Tips om gezond(er) te eten in de Efteling

Tips om gezond(er) te eten in de Efteling

“We willen jou als echte ‘food lover’ en als moeder op zoek naar bijzondere plekken om te eten met kids graag uitnodigen de Efteling eens van deze andere kant te komen bekijken en te ontdekken hoe het attractiepark inspeelt op trends als gemak, snelheid, duurzaam en gezond” Zo begon het mailtje dat ik van de PRafdeling van de Efteling kreeg.

Dan heb je mijn nieuwsgierigheid wel opgewekt, want de meesten van jullie weten wel dat ik niet heel enthousiast ben over de eetopties in de meeste pretparken. Ook over de Efteling heb ik me al eens eerder kritisch uitgelaten. Challenge accepted dus!

Lees meer »

Masterclass Robèrt van Beckhoven

Masterclass Robèrt van Beckhoven

Op weg naar Oisterwijk realiseerde ik me dat de review van zijn nieuwste boek de dag erna online zou komen en dat ik er niks uit had gemaakt. Waarom niet zul je denken? Want ik kook/bak áltijd uit boeken die ik review.

Omdat ik zelf brood bakken “eng” vind. Het vergt geduld. En als ik iets niet heb… Kortom, de masterclass van Robèrt van Beckhoven die ik zou volgen die dag kwam precìes op tijd 😉

Lees meer »