Menu Vind Restaurant
Tips om gezond(er) te eten in de Efteling

Tips om gezond(er) te eten in de Efteling

“We willen jou als echte ‘food lover’ en als moeder op zoek naar bijzondere plekken om te eten met kids graag uitnodigen de Efteling eens van deze andere kant te komen bekijken en te ontdekken hoe het attractiepark inspeelt op trends als gemak, snelheid, duurzaam en gezond” Zo begon het mailtje dat ik van de PRafdeling van de Efteling kreeg.

Dan heb je mijn nieuwsgierigheid wel opgewekt, want de meesten van jullie weten wel dat ik niet heel enthousiast ben over de eetopties in de meeste pretparken. Ook over de Efteling heb ik me al eens eerder kritisch uitgelaten. Challenge accepted dus!

Lees meer »

Masterclass Robèrt van Beckhoven

Masterclass Robèrt van Beckhoven

Op weg naar Oisterwijk realiseerde ik me dat de review van zijn nieuwste boek de dag erna online zou komen en dat ik er niks uit had gemaakt. Waarom niet zul je denken? Want ik kook/bak áltijd uit boeken die ik review.

Omdat ik zelf brood bakken “eng” vind. Het vergt geduld. En als ik iets niet heb… Kortom, de masterclass van Robèrt van Beckhoven die ik zou volgen die dag kwam precìes op tijd 😉

Lees meer »

Voorjaarsvakantie met kinderen in Berlijn

Voorjaarsvakantie met kinderen in Berlijn

Dat ik enthousiast ben over Berlijn liet ik jullie vorig jaar al zien in deze drie artikelen. En nu wij naast vrienden ook familie in Berlijn hebben wonen hadden we een goed excuus om deze voorjaarsvakantie weer een paar dagen naar Berlijn te gaan.

Naast tips voor een leuke dag uit met de kinderen, laat ik jullie uiteraard deze keer ook weer een paar lekkere eetplekjes zien die voor groot en klein geschikt zijn.

Lees meer »

Smulpaapje eet bij – de Spaghetteria

Smulpaapje eet bij – de Spaghetteria

Al eerder at ik bij de Spaghetteria, op de van Woustraat in Amsterdam. Een van de drie vestigingen van deze Italiaanse pastabar in Amsterdam. Een hele populaire plek voor jong en oud om verse pasta te eten, zonder opsmuk.

Gestart door rasechte Amsterdammers, met alleen maar Italianen in de keuken. Eigengereid, authentiek en daardoor een top plek voor een bord fantastische pasta.

Lees meer »

Weekendje Den Bosch

Weekendje Den Bosch

Op de een of andere manier denk ik bij een weekendje weg in eigen land niet als eerste aan Den Bosch. Dat is overigens héél snel veranderd nadat ik er 24uur doorbracht afgelopen weekend.

24uur Den Bosch is overigens veel en veel te kort. Gelukkig is het dan weer wel lang genoeg om jullie te voorzien van tips voor leuke plekjes om te ontbijten, lunchen, koffie te drinken en te shoppen.

Lees meer »

Brunchen bij Bakers & Roasters

Brunchen bij Bakers & Roasters

Soms stuit je op een pareltje en dan zit er niks anders op dan je geheim te delen. Met liefde overigens want ontbijten, lunchen en/of brunch bij Bakers & Roasters daar wordt eigenlijk iedereen blij van.

Mijn beste tip overigens, doe dat niet in het weekend. Tenzij je er vroeg komt of het geen punt vindt om in de rij te wachten. Want ik ben niet de enige die Bakers & Roasters tof vind…

Lees meer »

Smulpaapje werkt wederom mee aan Good Food Book

Smulpaapje werkt wederom mee aan Good Food Book

Voor het tweede jaar op rij doneert Smulpaapje een recept aan het Good Food Book, dat dit jaar voor de derde keer wordt uitgebracht. Dit jaar is de opbrengt harder nodig dan ooit.

De ongewoon sterke effecten van weersverschijnsel El Niño zorgen al sinds eind 2015 voor extreme droogte in zuidelijk Afrika. Ongeveer 18 miljoen mensen kampen met voedseltekorten. Het World Food Programme (WFP) van de VN heeft de noodtoestand uitgeroepen in zeven landen. Zwaarst er aan toe is Malawi, waar 6,5 miljoen mensen zijn getroffen door hongersnood.

Lees meer »

Smulpaapje bruncht bij BROOKS Amsterdam

Smulpaapje bruncht bij BROOKS Amsterdam

Zeker met kinderen is brunchen een te gekke manier om ze mee te nemen naar een restaurant, te laten wennen aan uit eten gaan, zonder dat je met overmoeide of ongeduldige kinderen aan tafel zit. Voor zo'n relaxte brunch op zondag is er in Amsterdam nu een fijn adresje, waar ze niet alleen goed voor de ouders zorgen maar de kinderen tijdens de brunch hun eigen bezigheden hebben.

Smulpaapje toog afgelopen zondag met de family naar Amsterdam-Zuid alwaar onze dochter een ontmoeting had met een eland (!) en ze ook een waar knutseltalent bleek te zijn. Kijk maar!

Lees meer »

Eten in Chef’s Table restaurant Blue Hill at Stone Barns in New York

Eten in Chef’s Table restaurant Blue Hill at Stone Barns in New York

Wie net als ik gék is op de Netflix serie Chef’s Table heeft ongetwijfeld ook de aflevering uit het eerste seizoen gezien over Blue Hill at Stone Barn. In deze aflevering loop je mee met (mede) eigenaar en chef Dan Barber.

Een voor een chef mager uitziende, rasechte New Yorker, die 25 kilometer boven Manhattan, zijn restaurant runt dat inmiddels in de top50 beste restaurants ter wereld staat. Wij gingen er eten!

Lees meer »

Met kinderen naar New York

Met kinderen naar New York

De allerbelangrijkste vraag die je jezelf als eerste moet stellen is, wil ik dat en zijn mijn kinderen hier aan toe? New York is een ongelofelijk drukke stad en je moet wel kinderen hebben die dit trekken en hier aan toe zijn.

Maar als je dan gaat is er, met én zonder kinderen, ieder uur van de dag wel iets te beleven en zul je tijd tekort komen. Dit zijn mijn favoriete bezienswaardigheden in New York!

Lees meer »