Menu Vind Restaurant
365 dagen ZONDER Honig challenge

365 dagen ZONDER Honig challenge

Het is dat ik stevig zat, anders was ik zojuist van mijn stoel gevallen. En hard ook.Want via Koken met Karin las ik - met mijn mond open - dat een gezin in Almere een "challenge" aangaat om een heel jaar lang te koken met de pakjes en zakjes van Honig. Echt. Lees maar, het staat hier.

WAAROM?!?! kon ik alleen maar heel hard roepen naar mijn scherm. Waarom wil je, als ouders van opgroeiende kinderen, dat hun magen gevuld worden met pakjes en zakjes. Echt. Waarom?!

Lees meer »

Terugblik 2017

Terugblik 2017

Wat is dit jaar bizar snel voorbij gevlogen. Niet normaal gewoon. En wat is er, wéér, een hoop tofs gebeurd. Ik heb het idee dat ieder jaar dat ik deze terugblik schrijf het jaar ervoor gaver en gaver is. En vorig jaar was ook al zo'n awesome jaar.

Het is in alle opzichten een wervelwind aan gebeurtenissen geweest. Maar wat mij betreft zijn we eigenlijk pas nét begonnen...

Lees meer »

Top 5 recepten 2017

Top 5 recepten 2017

Ik hou er van. Terugkijken op het afgelopen jaar. Niet alleen kwamen jullie met héél veel meer bezoekers naar de site, jullie bekeken ook héél veel recepten. Inmiddels staan er meer dan 800 (!!) recepten op Smulpaapje. Maar er zijn ieder jaar wel weer duidelijke favorieten te zien.

Wat waren in 2017 de recepten die het meest bezocht werden op Smulpaapje? Ik zette ze voor je op een rijtje!

Lees meer »

Top 5 artikelen 2017

Top 5 artikelen 2017

Naast recepten schrijf ik steeds vaker ook artikelen, met nieuws, weetjes en/of interviews waarvan ik denk dat die passen bij Smulpaapje. Het zijn artikelen waar ik blij van word om ze te schrijven. Of juist als ik me ergens over opwind. Soms is het ook een aankondiging van een actie of een reisverslag.

Dit waren de vijf artikelen die jullie het afgelopen jaar het meest hebben gelezen. Wat zou je volgend jaar graag (meer) willen lezen? Ik hoor het heel graag!

Lees meer »

Feestelijke aanbieding Wat lunchen we vandaag?

Feestelijke aanbieding Wat lunchen we vandaag?

We kunnen er niet meer omheen, de feestdagen komen er aan. En of je nu aan Sinterklaas, Kerst of iets anders doet, mocht je nog op zoek zijn naar een origineel kadootje dan heb ik een super leuke aanbieding voor je.

In 'Wat lunchen we vandaag?' zitten een aantal pagina's met toffe lunchtrommelbriefjes die je kunt uitknippen, voor in de trommel van je kind(eren). Ook zit er een weekplanning in, voor extra gemak bij het vullen van die trommels. Maar het is eigenlijk zonde om die uit het boek te knippen, vind je ook niet? Heb ik een oplossing voor!

Lees meer »

Susan Aretz in Koffietijd

Susan Aretz in Koffietijd

Er staan drie wekkers. Om 5.55u. Om 6u. En om 6.05u. Onder geen beding wil je dat je - op de dag van je tv debuut - het risico loopt dat je door een wekker heenslaapt. Wie mij een beetje kent weet echter dat ik ruím voor alle wekkers wakker ben en koffie sta te maken om 5.30u.....

Op mijn gemak rijd ik naar de studio van Koffietijd. Want daar mag ik vandaag, voor het eerst, live tijdens de uitzending koken uit mijn boek - Wat lunchen we vandaag? - en ga ik, in de tuin zo blijkt later, hartige wafels maken. Hoe tof!

Lees meer »

TV debuut

TV debuut

Tja, als je het als kop boven je artikel zet wordt het wel héél echt hé. En ongetwijfeld zou ik er heel kalm en stoer over moeten doen, maar heel eerlijk... ik vind het nogal wat. Met je hoofd op nationale televisie. Oh ja en live ook nog eens. Gil je met me mee? Aaaaarrggggh!!! ;-)

Maar goed, televisie dus. Komende week, op RTL4. Maandagochtend kook ik live bij Koffietijd. De hele week zie je me - iedere middag! - ergens tussen 17-18u bij 5uur Live, ook op RTL4. Wat ga ik doen? Ik vertel het je!

Lees meer »

Gelukkig hebben we de foto’s nog – boeklancering Wat lunchen we vandaag?

Gelukkig hebben we de foto’s nog – boeklancering Wat lunchen we vandaag?

Gisteren was het dan eindelijk zo ver. De officiële presentatie van mijn tweede boek, Wat lunchen we vandaag? Altijd een spannend moment en zo’n mijlpaal waar je wéken naar toe leeft. Het is niet alleen een feestje om het boek te vieren, het is ook het moment dat het boek officieel in de winkels ligt en jullie er mee aan de slag kunnen.

Extra leuk was het dat, naast familie & vrienden, er heel veel collega’s waren en ik het eerste exemplaar van mijn boek mocht overhandigen aan een heel bijzonder persoon, mijn Leidse culi-verwant Jochem Myjer. En die nam het boek op zijn eigen, onevenaarbare manier in ontvangst!

Lees meer »

Boekpresentatie Wat lunchen we vandaag?

Boekpresentatie Wat lunchen we vandaag?

Vandaag is het dan eindelijk zover, de officiële boekpresentatie van Wat lunchen we vandaag? Ik heb enórm naar deze dag uitgekeken. Om de lancering van mijn 2e boek te vieren, maar ook omdat het boek nu echt voor iedereen beschikbaar is.

Zo’n boekpresentatie doe je niet in je eentje. Ik had het geluk dat er heel veel toffe mensen én merken bereid waren hun steentje daar aan bij te dragen. En die wil ik vandaag graag allemaal, in willekeurige volgorde overigens, in het zonnetje zetten!

Lees meer »

Smulpaapje Foodelicious Box - PRIMEUR!

Smulpaapje Foodelicious Box - PRIMEUR!

Ja, ja, je leest het goed. Ik mocht, in het kader van het 5 jarig bestaan van Smulpaapje én mijn aanstaande boek, een speciale Smulpaapje Foodelicious box bedenken. De box, die in oktober wordt verstuurd, is dan ook volledig door mij samengesteld en al mijn favoriete producten zitten erin.

Het voelt een beetje als Oprah en haar favorites, want ook ik koos een selectie van mijn favoriete Foodelicious producten voor je uit. Maar dat is nog niet alles!

Lees meer »