Menu Vind Restaurant
Vegetarisch eten met kinderen

Vegetarisch eten met kinderen

Onlangs was het de Week zonder vlees, die ook op de school van onze dochter werd besproken. Vegetarisch eten doen wij eigenlijk best regelmatig. Niet bewust eigenlijk, maar vooral omdat ik vaak kook met groente als uitgangspunt.

Toch besloot onze dochter (bijna 8) dat ze vanaf nu alleen nog maar vegetarisch wil eten. Ehrm. Oké. Tuurlijk. Wie zijn wij om haar daar niet in te ondersteunen. Dus ging ik, samen met haar, aan de slag om te kijken hoe we dat praktisch zouden invullen.

Lees meer »

Smulpaapje in Editie NL

Smulpaapje in Editie NL

Vorige week was er voor mij om meerdere reden een hoera! stemming. Niet alleen omdat Gault Millau in België, samen met kinderen, een kindersterrengids uitbracht. Maar ook omdat het AD, dat daar een artikel over schreef, Smulpaapje noemde als voorbeeld van hoe het in Nederland (online) kan.

Dat artikel kreeg een staartje. Want diezelfde dag nog werd ik gebeld door Editie NL. Of ze mij hierover een aantal vragen mochten stellen. En dat telefonische interview leidde er uiteindelijk toe dat we vrijdagmiddag een item hebben opgenomen voor de uitzending van Editie NL van maandag aanstaande op RTL 4!

Lees meer »

In de keuken van... Just Meet Leiden

In de keuken van... Just Meet Leiden

Nadat ik ooit met de hele kleuterklas van onze dochter mocht eten bij een echt restaurant, ging ik vandaag met de kookclub van de BSO van onze dochter (die inmiddels 7,5 is) een kijkje nemen in een echte restaurantkeuken.

Want iedere week kookt de kookclub in de BSO samen een gerechtje. Wisselend hartig en zoet, maar ze doen alles zelf. Van receptuur lezen, tot afwegen, snijden en in de oven zetten. Een geweldige manier om, onder begeleiding!, te leren koken.

Lees meer »

Culinaire gids voor kinderen in Belgie ook in Nederland?

Culinaire gids voor kinderen in Belgie ook in Nederland?

Toen ik vanmorgen het bericht las dat in het Belgische Hasselte de culinaire gids Gault Millau een kindergids uit heeft gebracht, samengesteld door kinderen ging mijn hart meteen sneller kloppen!! Want hoe gaaf is dat?!

Zou het dan eindelijk zo ver zijn dat de wereld (oké, de Benelux) klaar is voor Smulpapen in restaurants. Niet alleen meer standaard kindermenu's, maar gewoon lekker en vers eten voor de kleinste gasten?!

Lees meer »

Bakken met muesli

Bakken met muesli

SAMENWERKING – Fan van Rude Health was ik al een tijdje. Ik heb hun granola in huis, voor als ik geen zin heb om het zelf te maken. En de enige amandelmelk die ik lekker vind, is ook van hen en gebruikte ik o.a. in mijn boek Wat lunchen we vandaag? maar ook voor een smoothie hier op de site.

Super blij ben ik dan ook dat Rude Health sinds kort bij de Appie in het schap ligt, zodat ik het kan mee bestellen met mijn wekelijkse boodschappen. Dus toen ze me vroegen of ik met de muesli, die vanaf vandaag bij Albert Heijn verkrijgbaar is, een recept voor ze wilde ontwikkelen was dat een ‘Ja, d’uh… momentje’ 😉

Lees meer »

365 dagen ZONDER Honig challenge

365 dagen ZONDER Honig challenge

Het is dat ik stevig zat, anders was ik zojuist van mijn stoel gevallen. En hard ook.Want via Koken met Karin las ik - met mijn mond open - dat een gezin in Almere een "challenge" aangaat om een heel jaar lang te koken met de pakjes en zakjes van Honig. Echt. Lees maar, het staat hier.

WAAROM?!?! kon ik alleen maar heel hard roepen naar mijn scherm. Waarom wil je, als ouders van opgroeiende kinderen, dat hun magen gevuld worden met pakjes en zakjes. Echt. Waarom?!

Lees meer »

Terugblik 2017

Terugblik 2017

Wat is dit jaar bizar snel voorbij gevlogen. Niet normaal gewoon. En wat is er, wéér, een hoop tofs gebeurd. Ik heb het idee dat ieder jaar dat ik deze terugblik schrijf het jaar ervoor gaver en gaver is. En vorig jaar was ook al zo'n awesome jaar.

Het is in alle opzichten een wervelwind aan gebeurtenissen geweest. Maar wat mij betreft zijn we eigenlijk pas nét begonnen...

Lees meer »

Top 5 recepten 2017

Top 5 recepten 2017

Ik hou er van. Terugkijken op het afgelopen jaar. Niet alleen kwamen jullie met héél veel meer bezoekers naar de site, jullie bekeken ook héél veel recepten. Inmiddels staan er meer dan 800 (!!) recepten op Smulpaapje. Maar er zijn ieder jaar wel weer duidelijke favorieten te zien.

Wat waren in 2017 de recepten die het meest bezocht werden op Smulpaapje? Ik zette ze voor je op een rijtje!

Lees meer »

Top 5 artikelen 2017

Top 5 artikelen 2017

Naast recepten schrijf ik steeds vaker ook artikelen, met nieuws, weetjes en/of interviews waarvan ik denk dat die passen bij Smulpaapje. Het zijn artikelen waar ik blij van word om ze te schrijven. Of juist als ik me ergens over opwind. Soms is het ook een aankondiging van een actie of een reisverslag.

Dit waren de vijf artikelen die jullie het afgelopen jaar het meest hebben gelezen. Wat zou je volgend jaar graag (meer) willen lezen? Ik hoor het heel graag!

Lees meer »

Feestelijke aanbieding Wat lunchen we vandaag?

Feestelijke aanbieding Wat lunchen we vandaag?

We kunnen er niet meer omheen, de feestdagen komen er aan. En of je nu aan Sinterklaas, Kerst of iets anders doet, mocht je nog op zoek zijn naar een origineel kadootje dan heb ik een super leuke aanbieding voor je.

In 'Wat lunchen we vandaag?' zitten een aantal pagina's met toffe lunchtrommelbriefjes die je kunt uitknippen, voor in de trommel van je kind(eren). Ook zit er een weekplanning in, voor extra gemak bij het vullen van die trommels. Maar het is eigenlijk zonde om die uit het boek te knippen, vind je ook niet? Heb ik een oplossing voor!

Lees meer »