Menu Vind Restaurant
* maandag 30 november 2015 *

Smulpaapje eet bij – Dim Sum Now

Susan Aretz – Smulpaapje ontdekt

review

Kleine gestoomde Oosterse gerechtjes. Licht, puur maar vol van smaak. Maak kennis met dim sum. Een nog onontgonnen culinair terrein in Nederland, maar volgens mij is dat snel voorbij.

Want met de komst van Dim Sum Now, is wat ons betreft de trend ingezet en mogen vele vestigingen (liefst landelijk!) snel volgen. Waarom? Dat lees je hier!

Dim Sum Now

Kon je Dim Sum Now eerst alleen in een foodtruck op verschillende festivals vinden. Nu vind je ze, in hun eerste stenen restaurant, aan de Ferdinand Bolstraat in Amsterdam. De beslagen ramen, van de stoom, zeggen alles. Hun slogan ‘baskets of steamy goodness’ bevestigt dat. Hier wordt dim sum gestoomd.

Yum cha

Dim sum, ook wel yum cha genoemd, is een (veelal) klein hapje, met ontelbare varianten aan vullingen. In een stoommandje worden die, boven kokend water, gaar gestoomd. Geserveerd met hoisin- of chilisaus eet je ze, met stokjes natuurlijk!, als lunch of diner. Dim sum kan eigenlijk de hele dag, volgens de enthousiaste eigenaren. Wij mochten proeven!

Wat eet je bij Dim Sum Now

Wij waren er voor de lunch en mochten een keur aan dim sum proeven. Kleine gevulde dim sum, gestoomde gyozo (ook een gebakken variant). Pure smaken. Geen opsmuk. Erbij een schaaltje edemama’s (gestoomde sojabonen) en zeewiersalade. Heerlijk! Daarna de fantastische BBQ-bun. Vergeet bapao! Je wilt dit vanaf nu véél liever.

Oh nee wacht, het lotus blad gevuld met kleefrijst, gamba en kip. Gestoomd in het blad, geurig, kleverig, smaakvol. Mmmmm! Je begint het door te krijgen hé? Genieten was het! Als afsluiter een custard bun, overgoten met dulche de leche. Bijzonder, want de Oosterse keuken doet niet echt aan desserts. Dit was meer dan lekker!

Uit eten met kinderen

Dit is nou typisch zo’n plek waar je gewéldig met kinderen naar toe kunt. Een cleane zaak, weinig opsmuk. Hier ga je niet uren tafelen. Hier kom je om lekker te eten, geen getreuzel, de dim sum staat snel op tafel. Pure smaken ook. De dim sum wordt traditioneel gemaakt en aangeleverd, maar is ontdaan van alle onnodige en onnatuurlijke toevoegingen. Dus geen vet-sin, geen Msg, geen kleurstoffen. Top!

Dim Sum dé nieuwe trend

Wat mij betreft mag dim sum heel snel dé nieuwe foodtrend worden. Met nog heel veel meer van dit soort heerlijke tentjes zonder pretentie, maar mét geweldig eten. Dim Sum Now vind je voorlopig op de Ferdinand Bolstraat 36 in Amsterdam. Ze zijn iedere dag geopend vanaf 11.00u tot 22.oou. Je kunt er trouwens ook afhalen, mocht je toch liever thuis eten!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier