Menu Vind Restaurant
* zaterdag 23 januari 2016 *

Ontbijtvariatie week 3

Susan Aretz

ontbijt

Het begint al aardig tweede natuur te worden om tijdig na te denken over mijn ontbijtjes. Tegelijkertijd ga ik er wel ook lekker flexibel mee om. Eigenlijk net als met het weekmenu voor ons avondeten.

Een dag zin in iets anders, gewoon lekker doen. Het moet wel leuk blijven. Hoe mijn derde week eruit zag? Wederom gevarieerd en lekker, kijk maar!

Zondag – honing sinaasappelpancakes

Eigenlijk had ik deze gisteren willen maken, maar vrijdagavond aten we al pannenkoeken dus schoven de ontbijtpannenkoekjes een dag op. Onze kleuter mocht uitkiezen welke en dat werden deze. Het recept is voor veel, dus een deel aten we vandaag als ontbijt, de rest heb ik ingevroren voor een andere (drukkere) dag die we wel lekker willen beginnen. Het recept staat al op Smulpaapje en vind je hier

Maandag – cinnamon toast

Simpel, maar zó lekker. Weer zo’n lekker receptje uit All Day Breakfast (had ik al verteld hoe  ik van dat boek hou!) Ik had er speciaal ongesneden brood voor gekocht, zodat ik lekker dikke plakken kon snijden. Suiker/kaneelmengsel ’s avonds al gemaakt, dus ’s ochtends het brood alleen nog even broodrooster, koffie zetten en klaar.

Dinsdag – avocado & ei

Dat brood van gister was nog niet op, dus roosterde ik vandaag nog een dikke snee, halve avocado erop, beetje Maldonzout, zwarte peper en een eitje, klaar! Het blijft zo’n fijn begin van de dag, en ook onze kleuter weer blij.

Woensdag – brood uit de oven met bosbessen

Dit recept kwam ik op Pinterest tegen en moést ik maken! Het recept heb ik wel iets aangepast. Het was een uitkomst voor de restjes brood die ik nog over had. ’s Avonds in de koelkast gezet, ’s ochtends nog even in de oven. Mmmm!

Omdat ik op woensdag thuis werk had  ik tijd voor het ovendeel, ik kan me voorstellen dat de meesten het liever in het weekend maken. Het recept krijg je dan ook vandaag van me! (klik hier)

Donderdag – ontbijtwrap

Hier hik ik al een tijdje tegen aan, want het klinkt eigenlijk meer als iets dat je ’s avonds eet en tóch wilde ik het uitproberen. Er zijn vele soorten ontbijtwraps (of burrito's) gevuld met bonen, spek, salsa, je kunt het zo gek niet bedenken. Ik hield het iets simpeler, maakte 'm de avond te voren al klaar.

Op de ochtend zelf bleek wel de tortilla wat zachter geworden, en de avocado iets verkleurd maar de smaak eigenlijk heel lekker. En lichter dan brood met dezelfde ingrediënten. In de lunchtrommel van onze kleuter ging er ook eentje mee, die zeer enthousiast werd ontvangen "dit zou ik ook wel als ontbijt lusten", en laat er nou net nog eentje over zijn.. Drie keer raden dus wat die op vrijdag at ;-) Het recept zal ik nog met jullie delen!

Vrijdag – granola & yoghurt

Ik deed het iets minder uitgebreid en inmiddels begint dit al een soort traditie te worden voor de vrijdagochtend. Na een hele week ontbijtjes voorbereiden eet ik vandaag weer lekker een bakje yoghurt met zelfgemaakte granola. En met wat variatie in fruit en noten verveelt het nog steeds niet!

Zaterdag - brioche broodjes

Bij Marks & Spencer lagen briochebroodjes, die er onwijs lekker uitzagen. In de trein naar huis proefde ik er al eentje en ja hoor, smullen! Dus vandaag lekker makkelijk. Briochebroodjes dus, met een lekkere lik hazelnootpasta. Hardgekookt eitje. Goeie kop koffie erbij. Niks meer aan doen! Fijn weekend allemaal

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier