Menu Vind Restaurant
* donderdag 26 november 2015 *

Kidslunch bij Niven overdonderend succes

Susan Aretz

Al sinds het prille begin van Smulpaapje maak ik me hard voor goed eten voor kinderen in restaurants. Kleine gasten nu, zijn grote gasten later. Die scheep je niet af met (alleen) gefrituurd eten. Afgelopen zomer was er de actie tegen kinderen in de horeca. Een beeld van schreeuwende kinderen, de schrik van de horeca.

Om te laten zien dat dat heus niet altijd het geval is en dat kinderen op allerlei plekken in de horeca, van eetcafé tot sterrenrestaurant welkom zijn werd gisteren de  allereerste Kids-lunch georganiseerd

Uit eten met kinderen

Al eerder las je hoe Francesca Kookt en ik hierover schreven en dus uiteindelijk samen deze lunch organiseerden. In een recordtijd van minder dan 24 uur waren álle couverts in restaurant Niven gereserveerd. We hebben zelfs tafels erbij moeten zetten, zodat alle 84 gasten konden mee eten. Ongekend. Mijn mond is viel letterlijk open toen ik dat bericht kreeg. Hoé gaaf!

voorgerecht: Noordzeekrab en gele groente

Kidslunch in Michelinrestaurant

Op woensdag 25 november was het dan zo ver. Een restaurant met 50! kinderen en hun ouders. De een in een nog mooiere feestjurk/-outfit dan de ander. Uit eten gaan is tenslotte een feestje. Zenuwachtige ouders ook in sommige gevallen, want “gaat mijn kind zich gedragen in zo’n chique restaurant?” Maar ouders weten dondersgoed naar welk restaurant ze met hun kind kunnen. Zo ook vandaag.

Rogvleugel & wortel met risotto

Speciale Kidslunch

Speciaal voor deze lunch werd een driegangenmenu geserveerd, met voor de kinderen heerlijke sappen erbij. Kleurrijk, puur, héérlijk. Zoals we van Niven gewend zijn. Kinderen konden aan tafel meteen na binnenkomst, fijn voor de ongeduldigste onder hen. Maar qua eten werd geen water bij de wijn gedaan. Ouders en kinderen aten allebei hetzelfde. Precies zoals Smulpaapje het graag ziet.

Mini magnum & Pina Colada (alcoholvrij)

En ja, dat betekent dat niet iedereen alles lekker vindt. Maar er werd volop geproefd en gesmuld. Het menu? Gele groenten met krab * Wortel met kabeljauw * Mini magnum en pina colada (alcoholvrij) * Donkere chocolade met banaan en zoete aardappel. Met recht een culinair feestje voor klein én groot!


En gesmuld werd er hoor!

Nationale pers

Dat onze actie de pers ook niet is ontgaan merkten we meteen na bekendmaking van de lunch. Heel gaaf ook dat veel horecamedia het oppakte. Restaurants dragen, als het gaat om het eten, tenslotte bij aan de (eet)beleving van kinderen in restaurants. Maar ook de nationale pers was geïnteresseerd. Francesca en Niven schoven aan bij Paul van Liempt Live (RTLZ) en Niven op de ochtend zelf nog bij Gerard Ekdom op Radio 2. Namens Vrouw.nl van de Telegraaf was tijdens de lunch een filmteam aanwezig. En zelfs het Jeugdjournaal maakte een reportage die dezelfde avond nog is uitgezonden. Hoe cool is dat?!

Smulpaapje restaurants

We zouden het super tof vinden dit initiatief volgend jaar te herhalen en dan liefst met nóg meer restaurants die een zelfde lunch organiseren. Daarnaast hopen we vooral dat restaurants, voor zo ver nog niet gedaan, ook de handschoen oppakken en gewoon lekker gaan koken voor hun kleine gasten. Want het is natuurlijk het állergaafst als Smulpaapje op termijn zó vol met Smulpaapjeproof restaurants staat, dat er in iedere provincie ontelbare opties zijn om lekker met je kind uit eten te gaan! Nu zijn dat er al meer dan 200. Je vindt ze hier. Ontbreekt jouw favoriet? Laat het ons weten!

Goodiebag

Met dank aan een aantal geweldige sponsors gingen de kinderen niet alleen met een gevulde maag, maar ook met een gevulde goodiebag naar huis. Dank je wel aan Honingtomaatjes, Le Creuset, The Cooking Resolution, Cawston Press, Kookpunt en Olli JeuJeu voor jullie bijdrage daaraan.

Apetrots

Voor nu kijken we vooral apetrots terug op een heerlijke middag in Rijswijk en hopen we dat goed voorbeeld goed doet volgen. Nogmaals dank je wel aan Niven en zijn team voor het openstellen van het restaurant voor deze middag, aan Umami Management voor de PR, aan Rinze Vegelien voor de fotografie (incl alle foto's in dit artikel, muv de zwart/wit) en een díkke high five met Francesca Kookt voor het geweldige teamwerk! Tot volgend jaar?!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier