Menu Vind Restaurant
* woensdag 21 december 2016 *

Menu van de week (week 52)

Susan Aretz – Weekmenu's

weekmenu

Het laatste weekmenu van dit jaar. En aangezien dat tussen de kerstdagen en oud & nieuw valt heb ik een menu samengesteld met lekkere, makkelijke maaltijden.

Een aantal goedgevulde soepen, iets waar ik altijd blij van word als ik een aantal dagen flink getafeld heb. Maar ook voedzame maaltijden, met lekker wat groente. Om al die borrelmomenten een beetje te compenseren ;-)

Wontonsoep Smulpaapje

Maandag            Wonton noodle soep

Na 2 dagen volop genieten met kerst vandaag even rustig aan. En hoe leuk is het om met de kids de keuken in te duiken om de wontons samen te maken

Dinsdag               Rode kool, puree & karbonade

Ouderwetse Hollandse pot. Ik kan er soms zó naar verlangen. En als je kerstvakantie hebt, maak dan je rode kool lekker zelf!

Woensdag          risotto met spruitjes

Als ik wat meer tijd heb vind ik niks lekkerder dan Zen in de risotto te roeren. Dit is een fijne wintervariant.

Donderdag         pastasaus met pompoen

Maak meteen wat extra pastasaus en vries die in voor als na de kerstvakantie alle drukte weer begint

Vrijdag                 maaltijdsoep met bonen & prei

Een goed gevulde maaltijdsoep, met smaken waar iedereen in het gezin blij van wordt. Budgetvriendelijk ook, wat extra fijn is met al die feestdagen!

Ontbijttip             smoothiebowl

Schiet fruit eten er een beetje bij in momenteel, dan maak je dat met dit gezonde ontbijtje heel smakelijk een beetje goed ;-)

Boodschappenlijstje

4 mini paksoi
2 lentuitjes
250g varkensgehakt
wonton velletjes (uit de vriezer bij de toko)
Udon noodles
1 witte ui
1 kleine rode kool
1 sinaasappel
50-75g gedroogde cranberries
750g aardappels
2 ribkarbonades (biologisch)
1 rode ui
2  appels, zoals Elstar
10 verse salieblaadjes
250ml cider - of gebruik een lekkere appelsap
200g spruitjes (netto opbrengst), gehalveerd
400g risotto
verse krulpeterselie
75g Gorgonzola
125g bacon
400g pompoenblokjes
4 grote vleestomaten
1 puntpaprika
1 venkel
500g prei
1 klein blikje tomatenpuree
1 grote pot witte bonen in tomatensaus (700g)
250g rookworst van de slager
250g mangostukjes (uit de diepvries)
2 (gele) kiwi’s
1 avocado
75g baby spinazie
1 pak amandelmelk
1 banaan
1 groene kiwi
 

Controleer de voorraad- / koelkast of je het volgende (nog) in huis hebt

sojasaus
rijstazijn
sesamolie
maïzena
Mangoazijn (of gebruik witte wijnazijn)
kruidnagels
laurierblad
suiker
Roomboter of lekkere olijfolie
Melk
Zeezout
Nootmuskaat en versgemalen zwarte peper
mosterd
slagroom
kippenbouillonblokjes
groentebouillonblokjes
gedroogde rozemarijn
knoflook
olijfolie
zout en peper
Parmezaanse kaas
granola
kokossnippers

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier