Menu Vind Restaurant
* zaterdag 31 december 2016 *

Menu van de week #1

Susan Aretz – Weekmenu's

weekmenu

Net als afgelopen jaar gaan we komend jaar ook gewoon verder met het Smulpaapje weekmenu. Volop afwisselende gerechten voor het hele gezin. Liefst snel op tafel, soms goed al voor te bereiden. Een week lang lekker eten, zonder gedoe.

Ook dit jaar mét boodschappenlijstje en een check wat je nog in je voorraadkast moet hebben staan. Het wordt weer smullen!

gebakken wintergroente.jpg

Maandag            Gebakken wintergroente met hamburgers
Gebakken aardappeltjes zijn lekker. Twee soorten gebakken aardappeltjes is nóg lekkerder. Maar die aardappeltjes gecombineerd met knolselderij en appel is helemaal je van het.

Dinsdag              mediterrane kipschotel
Super mals word je kip door dit stoofpotje. Je waant je even in Mediterrane sferen. Dat dit ook een heel vriendelijk gerecht is voor je portemonnee komt door de stukken kip die worden gebruikt.

Woensdag          hete bliksem met speklapjes
Vandaag stappen we de Hollandse keuken in. Het resultaat is mijn variant op de klassieke hete bliksem

Donderdag         frittata met bloemkool
Gecombineerd met de spinazie en feta maak je een makkelijke, lekkere en snelle eenpansmaaltijd waar iedereen in het gezin van mee kan genieten!

Vrijdag                 shakshuka
Een eenpansmaaltijd, waar je met knapperig brood in zacht gegaarde groente doopt, met als topper een eitje erin. Ideaal ook om restjes groente op te maken!

Ontbijttip             zwarte rijst met mango
Een ontbijtje dat je van te voren maakt en de dag erna in no time van geniet. Ook heerlijk om in het weekend klaar te maken voor snelle doordeweekse ontbijtjes!

Boodschappenlijstje Smulpaapje weekmenu

2 rode uien
450g knolselderij (netto gewicht)
350g zoete aardappel (netto gewicht)
350g gewone aardappel (netto gewicht)
2 appels
2 grote kippenbouten (800g)
3 uien
5 tenen knoflook
250g (regenboog) wortel
350g kriel in schil
100-150g groene olijven
4 tomaten
1L kippenbouillon
1 blikje tomatenblokjes
1,5kg aardappelen, geschild en in kwarten
4 rijpe peren (ongeveer kilo)
4 Speklapjes (liefst van een goede slager!)
500g bloemkoolroosjes (ongeveer 1 bloemkool)
100g spinazie
75g feta
1 doos eieren (10st)
2 paprika’s (geel en rood), in reepjes
paar sliertjes saffraan
1 blik tomatenblokjes
optioneel; 1el sumak
200g zwarte rijst (o.a. bij Ekoplaza)
1 rijpe mango
1 limoen
2 rijpe bananen
amandel/kokosmelk (Alpro)
2 passievruchten, zo rimpelig mogelijk

Controleer je voorraad- en/of koelkast of je dit nog hebt

paprikapoeder
gemberpoeder
zout & peper
neutrale olie
tomatenpuree
2 takjes rozemarijn (of 1 tl gedroogde rozemarijn)
gedroogde salie
½ liter halfvolle melk
(room) boter
nootmuskaat
Cajunkruiden
creme fraiche
komijnzaad
vanille extract
halfvolle yoghurt
blanke amandelen
kokossnippers
 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier