Menu Vind Restaurant
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. ...
 9. 41
Weekmenu #18

Weekmenu #18

Vanaf 8 mei heb ik een week lang een pop-up in de Stadskantine, waarbij 7 dagen lang er gerechten op de kaart staan die ik bedacht hebt. Nu snap ik ook dat niet iedereen in de gelegenheid is om daar voor naar Amsterdam te komen.

Dus ik heb voor jullie een weekmenu in petto met 5 van de gerechten daarin, die ook deze week geserveerd worden. In dit geval moet je alleen wel even zelf de keuken in 😉

Lees meer »

Smulpaapje pop-up

Smulpaapje pop-up

Hoe tof is dit?! Jullie zijn allemaal welkom om aan te schuiven in Smulpaapjes eigen pop-up restaurant in de Stadskantine in Amsterdam. Een week lang worden daar mijn gerechten gekookt en op zaterdag én zondag schuif ik ook zelf aan!

Vanaf maandag 8 mei, om 17u tot en met zondag 14 mei staan er alleen maar Smulpaapje gerechten op de kaart. En die zijn uiteraard voor grote én kleine Smulpaapjes geschikt!

Lees meer »

Weekmenu #17

Weekmenu #17

Als je een week lang zonder na te hoeven denken gevarieerd met je hele gezin aan tafel wilt, dan is dit weer een top weekmenu voor jou! Het boodschappenlijstje doen we er voor je bij, je hoeft alleen nog maar de boodschappen te regelen.

Wat dacht je van een goedgevulde maaltijdsoep? Een vegetarische milde curry? En nog heel veel meer lekkers, deze week in het Smulpaapje weekmenu!

Lees meer »

Tips om gezond(er) te eten in de Efteling

Tips om gezond(er) te eten in de Efteling

“We willen jou als echte ‘food lover’ en als moeder op zoek naar bijzondere plekken om te eten met kids graag uitnodigen de Efteling eens van deze andere kant te komen bekijken en te ontdekken hoe het attractiepark inspeelt op trends als gemak, snelheid, duurzaam en gezond” Zo begon het mailtje dat ik van de PRafdeling van de Efteling kreeg.

Dan heb je mijn nieuwsgierigheid wel opgewekt, want de meesten van jullie weten wel dat ik niet heel enthousiast ben over de eetopties in de meeste pretparken. Ook over de Efteling heb ik me al eens eerder kritisch uitgelaten. Challenge accepted dus!

Lees meer »

Smulpaapje ondersteunt het voedingseducatieproject van basisschool De Kaap

Smulpaapje ondersteunt het voedingseducatieproject van basisschool De Kaap

Het is een van de projecten waar ik, achter de schermen, al maanden mee bezig ben. Een project dat heel dicht aan mijn hart ligt, omdat ik het zo ongelofelijk belangrijk vind. Kinderen betrekken bij eten.

Zodat ze leren wat eten met ze doet. Zodat ze de kans krijgen om ingesleten gewoontes te veranderen. Zodat ze op de lange termijn beter leren eten.

Lees meer »

PRIMEUR: 2e Smulpaapje boek dit najaar in de winkel

PRIMEUR: 2e Smulpaapje boek dit najaar in de winkel

Als je 5 jaar Smulpaapje viert is het natuurlijk geweldig om heel veel kadootjes weg te mogen geven. Maar stiekem had ik zelf ook nog wel een wens. Een van de mooiste cadeaus denkbaar dit jubileumjaar.

Ik ben dan ook echt ‘over the moon’ dat ik jullie kan laten weten dat dat kadootje - niet alleen voor mij, maar eigenlijk ook hartstikke vor jullie - er komt want er komt namelijk een 2e boek!!! Laat de kurken maar knallen ;-)

Lees meer »

Weekmenu #16

Weekmenu #16

Laten we hopen dat het weer een beetje meewerkt het paasweekend, want in dit weekmenu alvast een eerste BBQ recept (kan ook uit de pan, dus geen zorgen!)

Daarnaast lekkere makkelijke maaltijden, met goed wat groente en op vrijdag een afhaalklassieker in een zelfgemaakt jasje!

Lees meer »

Weekmenu #15

Weekmenu #15

We komen nog meer in de Paassfeer met dit voorjaarsweekmenu. In tegenstelling tot de reguliere weekmenu’s niet met een boodschappenlijstje. Dat komt omdat ik jullie vooral heel veel suggesties wil geven. Wat je op het menu zet bepaal je daarna zelf.

Daarnaast wel ook een menusuggestie voor als je met Pasen lekker, maar toch makkelijk, snel en familyproof wilt koken!

Lees meer »

Masterclass Robèrt van Beckhoven

Masterclass Robèrt van Beckhoven

Op weg naar Oisterwijk realiseerde ik me dat de review van zijn nieuwste boek de dag erna online zou komen en dat ik er niks uit had gemaakt. Waarom niet zul je denken? Want ik kook/bak áltijd uit boeken die ik review.

Omdat ik zelf brood bakken “eng” vind. Het vergt geduld. En als ik iets niet heb… Kortom, de masterclass van Robèrt van Beckhoven die ik zou volgen die dag kwam precìes op tijd 😉

Lees meer »

Lekker met minder suiker

Lekker met minder suiker

Het Diabetesfonds heeft samen met Ekoplaza de handen in een geslagen om 5 weken lang 'eten met minder suiker' onder de aandacht te brengen. En hoewel ik geen anti-suiker fanaat ben, ben ik het wel eens dat langzamerhand suiker - in bekende of minder bekende vorm - in wel heel veel producten sluipt.

Maar hoe weet je nu of ergens suiker in zit en hoeveel? Want suiker komt in allerlei namen voor op etiketten. En of ze nu natuurlijk (honing) zijn of toegevoegd (maisstroop) het is en blijft allemaal suiker en je lijf ziet het verschil niet. Daarom, met dank aan het Diabetesfond, hieronder een overzicht van de verschillende namen voor suiker. Dan weet je wat je eet!

Lees meer »

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. ...
 9. 41