Menu Vind Restaurant
Weekmenu #8

Weekmenu #8

Het is zo leuk om te horen dat jullie blij zijn met de inspiratie, in de vorm van deze wekelijkse menu's. Dat maakt het voor mij ook leuk om steeds een menu samen te stellen dat goed met een gezin te maken is, betaalbaar is en ook nog een beetje lekker snel op tafel staat. Ik hoop dat dat ook deze week weer gelukt is.

Want op het menu een pastasaus met flink wat groente, die zelfs de notoire groentehater lust (verstoppen is een kunst!) maar ook een ontbijtje dat past bij de koude dagen die eraan komen, een lekker vegetarisch gerecht en een stamppotje. Dat wordt weer smullen!

Lees meer »

In de keuken met... Nadia Zerouali

In de keuken met... Nadia Zerouali

Wie aan het gezicht van de Marokkaanse en Midden-Oosten keuken denkt, komt al snel uit bij Nadia Zerouali. Jaren was ze, samen met Merijn Tol, het gezicht op 24Kitchen om deze, toen nog onbekende keukens, een stapje dichter bij te brengen.

Maar ze maakte ook, samen met Merijn, zeven kookboeken. Is een van de gezichten van Binnenstebuiten (NPO) en schrijft voor diverse kooktijdschriften. Maar hoe eet deze, altijd goedlachse, Marokkaanse Winterswijkse thuis. Ik spreek haar, thuis in Almere, onder het genot van vers gebakken cake (dat recept mag ik ook met je delen!) en heel veel thee.

Lees meer »

Smulpaapje in Editie NL

Smulpaapje in Editie NL

Vorige week was er voor mij om meerdere reden een hoera! stemming. Niet alleen omdat Gault Millau in België, samen met kinderen, een kindersterrengids uitbracht. Maar ook omdat het AD, dat daar een artikel over schreef, Smulpaapje noemde als voorbeeld van hoe het in Nederland (online) kan.

Dat artikel kreeg een staartje. Want diezelfde dag nog werd ik gebeld door Editie NL. Of ze mij hierover een aantal vragen mochten stellen. En dat telefonische interview leidde er uiteindelijk toe dat we vrijdagmiddag een item hebben opgenomen voor de uitzending van Editie NL van maandag aanstaande op RTL 4!

Lees meer »

In de keuken van... Just Meet Leiden

In de keuken van... Just Meet Leiden

Nadat ik ooit met de hele kleuterklas van onze dochter mocht eten bij een echt restaurant, ging ik vandaag met de kookclub van de BSO van onze dochter (die inmiddels 7,5 is) een kijkje nemen in een echte restaurantkeuken.

Want iedere week kookt de kookclub in de BSO samen een gerechtje. Wisselend hartig en zoet, maar ze doen alles zelf. Van receptuur lezen, tot afwegen, snijden en in de oven zetten. Een geweldige manier om, onder begeleiding!, te leren koken.

Lees meer »

Weekmenu #7

Weekmenu #7

Laten we eens een reisje rond de wereld doen in smaken. Want er zijn over de wereld zo veel onverwacht lekkere én kindvriendelijke smaken te ontdekken, waar je wellicht in eerste instantie niet aan zou denken om die thuis te maken.

Denk bijvoorbeeld eens aan een makkelijke milde curry uit India, een Arabische couscous, of Aziatische noodles. Maar zeker ook een ouderwetse schnitzel. Het wordt weer smullen deze week!

Lees meer »

Culinaire gids voor kinderen in Belgie ook in Nederland?

Culinaire gids voor kinderen in Belgie ook in Nederland?

Toen ik vanmorgen het bericht las dat in het Belgische Hasselte de culinaire gids Gault Millau een kindergids uit heeft gebracht, samengesteld door kinderen ging mijn hart meteen sneller kloppen!! Want hoe gaaf is dat?!

Zou het dan eindelijk zo ver zijn dat de wereld (oké, de Benelux) klaar is voor Smulpapen in restaurants. Niet alleen meer standaard kindermenu's, maar gewoon lekker en vers eten voor de kleinste gasten?!

Lees meer »

Weekmenu #6

Weekmenu #6

Deze week focussen we in het weekmenu niet alleen op wat op je bord belandt, maar ook naar wat het kost. Een goedkoop weekmenu kan prima als je slim inkoopt, een basis voorraad in huis hebt én je zoveel mogelijk van je boodschappen opmaakt.

Dus koken we deels uit de voorraadkast, maken we pesto zelf in plaats van het te kopen en kiezen we niet alleen voor de smakelijkste, maar ook de meest budgetvriendelijke kip. Oh ja, en we eten natuurlijk lekker. Dat verandert nooit.

Lees meer »

Indiaas restaurant Veda in het Kurhaus in Scheveningen

Indiaas restaurant Veda in het Kurhaus in Scheveningen

Ze zijn nog niet zo lang open, dit nieuwe Indiase restaurant op de 1e verdieping van het statige Kurhaus. Een wellicht niet zo voor de hand liggende plek, maar het moment dat je het restaurant binnenloopt vergeet je dat je in Scheveningen bent.

Wij werden van harte welkom geheten door de eigenaar, die van oorsprong uit New Delhi komt en trots is dat zijn keten restaurants, die ook door heel India geopend zijn, nu ook in Nederland zit.

Lees meer »

Weekmenu #5

Weekmenu #5

Het is grappig om met enige regelmaat door je eigen site te grasduinen en nog steeds recepten te ontdekken die ook jaren nadat ik ze gemaakt heb nog even lekker zijn. Het was dan ook niet zo’n moeite om weer een lekker weekmenu samen te stellen.

En slinger dit weekend even de oven aan, voor een slow roast. Daar ga je dagenlang plezier van hebben. Dat beloof ik je. De rest van de week is, zoals je inmiddels gewend bent, makkelijk en snel!

Lees meer »

In de keuken met… Bart van Olphen

In de keuken met… Bart van Olphen

Wie aan duurzame vis denkt, denkt tegenwoordig steeds vaker aan Bart van Olphen. Mister Fish Tales, die zich al meer dan een decennium inzet om er voor te zorgen dat de generatie na ons ook nog op verantwoorde manier vis kan eten.

Maar eet Bart thuis ook vis? En wat staat er altijd in zijn koelkast? In deze editie van In de keuken met… komen we er achter waar je Bart voor mag wakker maken én wie de jeugdheld is die aanschuift voor zijn ultieme diner!

Lees meer »