Menu Vind Restaurant
Wat lunchen we vandaag? - nog 3 weken!

Wat lunchen we vandaag? - nog 3 weken!

Het aftellen is voor mij nu echt begonnen. Nog 3 weken en dan is de boekpresentatie van mijn tweede boek - Wat lunchen we vandaag? - een feit. De weg daar naartoe kent vele mijlpalen. Als de inhoud af en goedgekeurd is. De fotoshoot, om alle recepten mooi op de foto te krijgen, afronden is ook zo'n mijlpaal. Dat je boek al te reserveren is, dan wordt het nóg echter.

Maar we voegen er vandaag weer eentje toe. Het inkijkexemplaar, met de primeur van de eerste foto's en recepten, staat nu ook online!

Lees meer »

Wat lunchen we vandaag? - (terug) naar school special

Wat lunchen we vandaag? - (terug) naar school special

Voor ons is het al weer zover. Vanaf maandag mogen we weer de dagelijkse lunchtrommel gaan klaarmaken want de vakantie zit er al weer op. Waar zijn die afgelopen zes weken gebleven?!?! En de komende weken zullen meerdere ouders zo'n wat vliegt de tijd moment beleven.

Maar het is ook een leuke en spannende tijd voor heel veel ouders. Want misschien gaat je kind wel voor het eerst naar ‘de grote school’ of gaat hij/zij weer een groep verder, zoals bij ons het geval is. Hoe dan ook, het betekent dat het tijd is voor een Lunchtrommel (terug) naar school special!

Lees meer »

Weekmenu #34

Weekmenu #34

Wat zijn jullie favoriete Smulpaapje gerechten vroeg ik op Facebook? De antwoorden waren nogal divers, en dat was meteen een prima aanleiding om ze mee op te nemen in het weekmenu deze week. Want variatie en diversiteit, daar houden we van op Smulpaapje!

Dus dank je wel Linda, Corine en Leonie. Jullie favorieten schitteren in het menu van deze week!

Lees meer »

All day breakfast By Jarmusch Rotterdam

All day breakfast By Jarmusch Rotterdam

Het is eigenlijk gek dat we in Nederland nog steeds niet echt een 'uit ontbijten' cultuur hebben, daar waar dat in heel veel andere landen al zoveel meer ingeburgerd is. Gelukkig is er nu het Rotterdamse By Jarmusch, waar je de hele dag kunt ontbijten.

Maar je kunt er nog veel meer, zoals ik ontdekte toen ik er onlangs mocht komen proeven. En dat smaakte zeker naar meer kan ik je vertellen!

Lees meer »

Smulpaapje eet bij - Nelis West

Smulpaapje eet bij - Nelis West

Dat restaurant Nelis al jarenlang succesvol in Amsterdam Oost zit wist ik, als niet Amsterdammer, niet. Maar dat ze in Amsterdam West zitten is me inmiddels meer dan duidelijk. Want dat mocht ik ervaren toen we er deze zomer op uitnodiging aten en genóten van wat we kregen voorgeschoteld.

Beide restaurants hanteren dezelfde filosofie; goed eten, zonder opsmuk. En daar word je blij van kan ik je vertellen. Kom, ik stel je voor aan Nelis West

Lees meer »

Weekmenu #33

Weekmenu #33

Het lekkerste en het mooiste van zomerproducten, dat vieren we deze week in het Smulpaapje weekmenu. Want je vindt nu volop mooie, rijpe tomaten. Het mosselseizoen is in volle glorie. En daar maak je een aantal van de gerechten uit dit weekmenu mee.

Maar het wordt óók weer eens tijd voor een lekker weekendontbijt. Kortom, variatie genoeg in het menu van deze week!

Lees meer »

De veelzijdigheid van een vegetarische barbecue

De veelzijdigheid van een vegetarische barbecue

Al een aantal jaren genieten we intens van koken op de barbecue. En ik zeg bewust koken, omdat sinds we een Black Bastard hebben (een kamado BBQ zoals ‘ie ook wel wordt genoemd) we meer doen dan alleen vlees grillen.

Met steeds meer BBQ’s kun je dit trouwens doen, dus niet alleen met de bekendere Big Green Egg (ook een kamado) maar ook met bijvoorbeeld een Weber barbecue. Maar wist je dat met een barbecue ook fantastische vega gerechten kunt maken? Ik ga het je laten zien!

Lees meer »

In de keuken met - de mannen van CityGuys

In de keuken met - de mannen van CityGuys

De mannen van het zeer succesvolle ‘urban blog’ CityGuys gaan meerdere keren per week voor hun site uit eten. Hoe ontstond deze bijzondere site en hoe ziet hun leven, dat draait om eten & drinken in Amsterdam, er uit.

Ik ging de keuken in met deze CityGuys, maar daarvoor moesten we wel naar de keuken van iemand anders. Waarom? Lees maar!

Lees meer »

Smulpaapje jr interviewt... Smulpaapje sr

Smulpaapje jr interviewt... Smulpaapje sr

Het is een van de leukste interviews die ik ooit heb gegeven. Want vanochtend werd ik, geheel spontaan en niet gescript, geïnterviewd door mijn eigen dochter. En aangezien zij the Original Smulpaapje is werd het dus een Smulpaapje interviewt Smulpaapje ;-)

Wat houdt een Smulpaapje van 7 bezig? Wat wilde zij van haar moeder weten? Je ziet het hier!

Lees meer »

Weekmenu #32

Weekmenu #32

Ook al zijn wij al weer lang en breed terug van vakantie, we blijven culinair gezien gewoon nog even rondreizen. Langs Mexico, via Azië, Italië en Spanje.

En gelukkig blijft het weekmenu verder zo vertrouwd als je van Smulpaapje gewend bent. Lekker, makkelijk te maken en smakelijk voor klein én groot. Aan taaaafel!

Lees meer »