Menu Vind Restaurant
Kerstdiner op school - makkelijke recepten

Kerstdiner op school - makkelijke recepten

Als je denkt dat het bedenken van een kerstmenu voor thuis al gedoe is, dan komt er ook nog eens het kerstdiner op school bij. Maar net als dat ik jullie graag op weg help met suggesties voor het kerstmenu, zo ga ik jullie dit jaar ook weer helpen met een aantal makkelijke recepten die je mee kunt nemen naar school.

In 'Wat lunchen we vandaag?' vind je volop recepten voor deze gelegenheid, maar als vervroegd kerstkadootje aan jullie zet ik er hier ook een aantal op een rijtje, plus een recept uit het boek. Alles voor een stressvrije kerst, vind je ook niet?!

Lees meer »

Mijn 5 tips voor een relaxte Kerst (met kinderen)

Mijn 5 tips voor een relaxte Kerst (met kinderen)

Regelmatig krijg ik de vraag hoe wij Kerst vieren, en hoe we het gezellig houden met ons 7- (sorry, 7 ½) jarig dametje. Ik vind dat een bijzondere vraag, want er wordt ons nooit gevraagd hoe we het op zaterdag leuk met haar houden.

Maar dat komt denk ik omdat Kerst, per definitie, een bijzondere tijd moet zijn. Gek eigenlijk hé.. Want we hebben 363 andere dagen per jaar waarop dat ook kan. Maar kom, ik geef je mijn top tips voor een relaxte Kerst.

Lees meer »

Smulpaapje familie kerstmenu

Smulpaapje familie kerstmenu

Een 100% stressvrij kerstmenu, dat is wat ik dit jaar voor je in petto hebt. Gerechten die je voor kunt bereiden, waar je zeker van weet dat ze lukken én - niet geheel onbelangrijk - die bij iedereen in de smaak gaan vallen, groot én klein.

Het Smulpaapje familie kerstmenu is daarnaast budgetvriendelijk, en eigenlijk ook op alle andere feestelijke momenten heel erg lekker. Kom, ik laat je zien wat er op het menu staat!

Lees meer »

Alternatieve kerstmenu’s (vlees * vis * vega)

Alternatieve kerstmenu’s (vlees * vis * vega)

Zoals ik al aangaf, ik hou van relaxte kerstdagen. Daarnaast geloof ik er in dat je het hele jaar gewoon lekker moet eten, en dat je met of zonder reden regelmatig iets feestelijks op tafel kunt zetten.

Dus staan er op Smulpaapje al heel veel recepten die ook met Kerst niet misstaan. Uit die recepten, die ook nog eens fijn budgetvriendelijk zijn, heb ik drie alternatieve kerstmenu’s samengesteld. Eentje met vis, eentje met vlees en een vega menu. Uiteraard geschikt voor het hele gezin!

Lees meer »

In de keuken met… Karin Luiten

In de keuken met… Karin Luiten

Koken met Karin, zo kennen de meeste mensen haar. Kookboekauteur, culinair journalist voor Trouw en de onvolprezen Koningin van het koken zonder pakjes & zakjes. Dat is Karin Luiten en ik dook met haar haar Amsterdamse keuken in.

Wat kookt deze “Lady in Red” thuis, eet ze écht nooit uit zakjes & pakjes en waar kun je haar wakker voor maken?

Lees meer »

Smulpaapje weekmenu #49

Smulpaapje weekmenu #49

Ik help je op weg bij de dagelijks terugkerende vraag 'Wat eten we vandaag?' Zet in het weekend, of als je tijd hebt, een grote pan pastasaus op zodat je maandag lekker snel aan tafel kunt. Dan staan er de rest van de week alleen maar gerechten op de planning die in max. een half uur op tafel staan.

Een goedgevulde stamppot, een verrassend rijstgerecht en een lekker gevulde Mexicaanse maaltijdsalade. Voor het weekend een tip voor je nieuwe favoriete ontbijt. Eet smakelijk maar weer!

Lees meer »

Smulpaapje weekmenu #48

Smulpaapje weekmenu #48

Je hoeft niet iedere keer zelf te bedenken wat je gaat eten, ik help je daar graag bij. Daarom is er iedere week een Smulpaapje weekmenu, met volop recepten en inspiratie voor het hele gezin. Kindvriendelijk ja, maar ik noem het liever gezinsvriendelijk.

Want apart eten koken voor kinderen, da's toch niet meer van deze tijd. Lekker samen eten en genieten natuurlijk weer wel! Weten wat er deze week op het menu staat? Lees gauw verder...

Lees meer »

Feestelijke aanbieding Wat lunchen we vandaag?

Feestelijke aanbieding Wat lunchen we vandaag?

We kunnen er niet meer omheen, de feestdagen komen er aan. En of je nu aan Sinterklaas, Kerst of iets anders doet, mocht je nog op zoek zijn naar een origineel kadootje dan heb ik een super leuke aanbieding voor je.

In 'Wat lunchen we vandaag?' zitten een aantal pagina's met toffe lunchtrommelbriefjes die je kunt uitknippen, voor in de trommel van je kind(eren). Ook zit er een weekplanning in, voor extra gemak bij het vullen van die trommels. Maar het is eigenlijk zonde om die uit het boek te knippen, vind je ook niet? Heb ik een oplossing voor!

Lees meer »

Smulpaapje weekmenu #47

Smulpaapje weekmenu #47

In het kader van de kookboeken7daagse maakte ik een top 10 met mijn eigen favoriete kookboeken, want er staan er méér dan genoeg in de kast. Hoe leuk om dan ook het weekmenu samen te stellen met gerechten uit die boeken, die ik voor Smulpaapje reviewde.

In dit Smulpaapje weekmenu dan ook gerechten van Jamie Oliver, Denise Kortlever, Donal Skehan, Yvette van Boven, Karin Luiten én Rutger van den Broek. Heb een smakelijke week!

Lees meer »

In de keuken met... tourchef Bob Rijsbergen

In de keuken met... tourchef Bob Rijsbergen

Wat eten foodprofessionals thuis, een kijkje achter de schermen. Dat is wat ik met deze interviewreeks wil laten zien. Maar hoe kook je als je in het theater kookt? Welke beperkingen en/of mogelijkheden heb je dan? Hou je rekening met wát je kookt. Waar doe je dan je boodschappen?

Dat is de wereld van chef Bob Rijsbergen, die al een aantal jaren ervoor zorgt dat Jocheym Myjer en zijn crew tijdens de tour door Nederland lekker eten. Ik dook met hem, letterlijk en figuurlijk, in de keuken die dit keer stond opgesteld in ’t Spant in Bussum. Jochem kennen jullie wel, maar wie is Bob en hoe kwam hij in deze (mobiele) keuken terecht?!

Lees meer »