Menu Vind Restaurant
Weekmenu #27

Weekmenu #27

Vanaf deze week gaan we het iets anders doen met het weekmenu. Niet langer één grote boodschappenlijst, maar een overzichtelijke lijst per dag en gerecht. Maak je het menu voor de hele week niet in zijn geheel, dan kun je toch gemakkelijk per gerecht de boodschappen vinden.

Wat er niet veranderd is, is dat er een weekmenu voor je klaarstaat met variatie, makkelijk te maken doordeweekse gerechten waar het hele gezin van kan genieten.

Lees meer »

Ontbijtgranen test

Ontbijtgranen test

Het is niet mijn stijl om dingen die ik thuisgestuurd krijg te ‘bashen’ maar ik word soms wel zodanig verrast dat ik me afvraag waarom een product bestaat. Zo ook toen ik onlangs koeken kreeg toegestuurd die bedoeld zijn als ontbijt on the go, en die lekker lang energie zouden afgeven.

Dan gaan mijn radars malen. Want waarom een ontbijt met 11 (!) gram suiker, per 50 gram koekje. Waarom zou je dat willen eten, maar bovenal klopt de claim van lang energie wel? Tijd om 3 soorten granenontbijt te testen en uit te vinden of die claim wel klopt.

Lees meer »

Alles wat je wilt weten over langoustines

Alles wat je wilt weten over langoustines

Onlangs was ik, namens Smulpaapje, te gast bij een zogenoemde seafood boil met langoustines! Op een zonnige dinsdagmiddag in Amsterdam leerde ik er alles over de langoustine, de manieren waarop je langoustines kunt klaarmaken én natuurlijk wat een seafood boil precies inhoudt.

In dit artikel vertelt ik je er alles over en ook hoe je zo'n langoustine het beste kunt ontdoen van z'n pantser!

Lees meer »

Weekmenu #26

Weekmenu #26

Wat dacht je van een weekmenu compleet met barbecue en een tropisch ontbijt? Een weekmenu boordevol zomerse gerechten, nu de zomer dan toch echt begonnen is?

Precies, dat dacht ik ook: boodschappen doen en aan de slag! Alles wat je moet weten, vind je hieronder.

Lees meer »

The Making of - Wat lunchen we vandaag? deel 2

The Making of - Wat lunchen we vandaag? deel 2

Vorige keer nam ik jullie al mee in alle mijlpalen die er te markeren zijn bij het maken van mijn nieuwe boek ‘Wat lunchen we vandaag?’ Want voordat het boek in de winkel ligt zijn dat er al meer dan genoeg.

En het houdt nog even niet op, want ook in dit deel van de Making Of weer een paar héle spannende momenten… zou de cover bijvoorbeeld al bekend gemaakt mogen worden….

Lees meer »

Restauranttips voor de wijk Mitte in Berlijn

Restauranttips voor de wijk Mitte in Berlijn

In welke vakantie je ook met je kinderen (of misschien wel lekker een paar dagen zonder ze…) naar Berlijn gaat, je kunt niet genoeg restauranttips hebben.

Dus toog ik afgelopen Pinksteren opnieuw naar Berlijn om jullie daar van te voorzien. Ik weet het, zwaar leven. Maar ik doe het met plezier. Voor jullie uiteraard 😉 De meeste tips – op een paar uitzonderingen na – zijn voor restaurants in de wijk Mitte, waar ik verbleef.

Lees meer »

Het tofste foodfestival van Berlijn – Festival der Kulturen

Het tofste foodfestival van Berlijn – Festival der Kulturen

Je zou bijna denken dat als je met enige regelmaat in Berlijn komt, je wel een keer uitgekeken raakt en eigenlijk niks nieuws meer kunt ontdekken. Gelukkig is het tegendeel waar. Want Berlijn is iedere keer weer opnieuw een feestje!

Berlijn tijdens de Pinksterdagen is al helemaal te gek, want dan is er een wel héle goede reden om naar Berlijn te gaan. Ik vertel je er meer over!

Lees meer »

Weekmenu 25

Weekmenu 25

We gaan gewoon nog even lekker door met de frisse en zomerse gerechten! We starten de week met de restjes van de slow barbecue, die je zondag bijvoorbeeld kunt houden in het kader van Vaderdag, en daarna gaan we los met lekker wat supersnelle gerechten.

Als tegenhanger gooien we er voor het weekend een stevige bacon & egg sandwich tegenaan. Want zeg nou zelf, wie kan er nee zeggen tegen bacon?!

Lees meer »

Weekmenu #24

Weekmenu #24

De zomer komt er echt weer aan, beloofd! Dus in dit weekmenu alvast een heleboel frisse, zomerse gerechten. De gerechten komen, zoals je inmiddels misschien al wel van me gewend bent, uit alle windstreken.

Uiteraard sluiten we de week af met een heerlijk ontbijtje voor Vaderdag! Eet je mee?

Lees meer »

Weekmenu #23

Weekmenu #23

Alweer een weekmenu boordevol variatie. Van stevig gehaktbrood tot lichte courgetti, van bowls van Vietnamese springrolls tot taartjes van Engels ontbijt. De fritters van zoete aardappel en halloumi zijn hier in huis inmiddels favoriet!

Sla dus snel de ingrediënten in en maak er weer een heerlijke week van!

Lees meer »