Menu Vind Restaurant
Weekmenu #43

Weekmenu #43

In alle hectiek rond Koffietijd en het feit dat het herfstvakantie is, en mijn ritme daardoor volledig aan gort is, was ik bijna vergeten dat er natuurlijk wel gewoon een weekmenu op de site moet komen. Gelukkig is het nooit heel veel moeite en blijft het leuk om te kiezen uit een archief vól aan recepten.

Wat gaan we deze week eten? Welke recepten zijn makkelijk en lekker voor het hele gezin? Ik laat het je graag weer zien in een gloednieuw Smulpaapje weekmenu!

Lees meer »

Susan Aretz in Koffietijd

Susan Aretz in Koffietijd

Er staan drie wekkers. Om 5.55u. Om 6u. En om 6.05u. Onder geen beding wil je dat je - op de dag van je tv debuut - het risico loopt dat je door een wekker heenslaapt. Wie mij een beetje kent weet echter dat ik ruím voor alle wekkers wakker ben en koffie sta te maken om 5.30u.....

Op mijn gemak rijd ik naar de studio van Koffietijd. Want daar mag ik vandaag, voor het eerst, live tijdens de uitzending koken uit mijn boek - Wat lunchen we vandaag? - en ga ik, in de tuin zo blijkt later, hartige wafels maken. Hoe tof!

Lees meer »

In de keuken met… Hidde de Brabander

In de keuken met… Hidde de Brabander

Hidde is patissier, chef bij 24 Kitchen, schreef het boek Patisserie en zijn tweede boek 'De Brabander bakt' komt over 2 weken uit. Een man die dag in, dag uit bezig is met lekker eten. Maar Hidde is ook vader van twee jonge kinderen en net als iedere ouder bezig met wat eten we vanavond? Hoe ziet zijn week er uit qua eten? Wat ligt er áltijd in de koelkast en waar kun je hem voor wakker maken?

In deze aflevering van in de Keuken met.. ontdekken we de bourgondische voorliefde van Hidde én komen we er achter waarom er wat hem betreft geen excuses zijn om niet goed samen met je kinderen te eten. Kom, we duiken de keuken in!

Lees meer »

TV debuut

TV debuut

Tja, als je het als kop boven je artikel zet wordt het wel héél echt hé. En ongetwijfeld zou ik er heel kalm en stoer over moeten doen, maar heel eerlijk... ik vind het nogal wat. Met je hoofd op nationale televisie. Oh ja en live ook nog eens. Gil je met me mee? Aaaaarrggggh!!! ;-)

Maar goed, televisie dus. Komende week, op RTL4. Maandagochtend kook ik live bij Koffietijd. De hele week zie je me - iedere middag! - ergens tussen 17-18u bij 5uur Live, ook op RTL4. Wat ga ik doen? Ik vertel het je!

Lees meer »

Weekmenu #42

Weekmenu #42

Komende week ga je me, als je Koffietijd en/of RTL 5uur Live kijkt, héél veel tegenkomen. Want, naast live in de uitzending maandag 16 oktober, zie je me de gehele herfstvakantie - dagelijks tussen 17u - 18u - met een kort filmpje een recept uit mijn nieuwe boek 'Wat lunchen we vandaag?' maken. Super spannend!

Daarom in dit weekmenu een aantal van de recepten die ik komende week op televisie maak, of varianten daarop. Natuurlijk ook weer inclusief boodschappenlistje!

Lees meer »

Weekmenu #41

Weekmenu #41

Het is grappig om op je eigen site ook met enige regelmaat weer de inspiratie te vinden voor de terugkerende vraag 'Wat eten we vandaag?' In dit weekmenu dus een deel van de gerechten die wij afgelopen week aten. Omdat ik er zin in had, op verzoek van ons dochter en gewoon omdat ze te lekker zijn om niet te eten.

Geniet van afwisseling, makkelijk te maken en met het hele gezin aan tafel met dit Smulpaapje weekmenu.

Lees meer »

In de keuken met... Mathijs Vrieze

In de keuken met... Mathijs Vrieze

Mathijs kende ik, voor ik hem een aantal jaren geleden persoonlijk ontmoette, eigenlijk vooral van televisie. De guitige tv chef die nooit sacherijnig lijkt te zijn. In het echt is ‘ie nog véél leuker en er was genoeg aanleiding om hem te vragen voor deze interview reeks.

We doken letterlijk de keuken in, om samen te koken, te filmen en heel veel te kletsen. Over eten, over vriendschap, over zijn carrière én over zijn toekomstplannen.

Lees meer »

Weekmenu #40

Weekmenu #40

Het najaar heeft ook wel weer zo z'n voordelen. Lekker, langzaam gegaarde stoofpotjes. Soep met pompoen en zoete aardappel. We geven ons maar gewoon over aan het feit dat het nu dan écht herfst is.

Het stoofvlees zet je lekker in het weekend al op, zodat je je maandag makkelijk en zonder stress begint. De rest van de week alleen maar makkelijke en snelle maaltijden, waar het hele gezin blij van wordt.

 

 

Lees meer »

Weekmenu #39

Weekmenu #39

Ook met een gezin aan tafel kun je prima Vietnamees eten, dat laat ik je in dit weekmenu graag zien met een eenvoudig gerecht voor Vietnamese gehaktballetjes. Maar ook de klassieke bolognesesaus vind je deze week terug in het Smulpaapje weekmenu. Maak 'm komend weekend al klaar en je zult me op maandag dankbaar zijn ;-)

Kortom, weer volop variatie, makkelijke maaltijden met genoeg uitdaging voor grote én kleine smaakpapillen. Eet smakelijk!

Lees meer »

Tijd voor culinair Texel

Tijd voor culinair Texel

Ieder 2e weekend van september is het Texel Culinair. Een jaarlijks terugkerend culinair festival op een van de mooiste waddeneilanden van ons land. Ik mocht daar dit jaar bij zijn en ontdekte dat Texel, culinair gezien, nog veel meer moois biedt.

Ik neem je mee langs een aantal (culinaire) pareltjes, maar raad je vooral aan om zelf, samen met je kind(eren) Texel te gaan ontdekken. Want eenmaal geweest, is voor altijd verkocht!

Lees meer »