Menu Vind Restaurant
Weekmenu #24

Weekmenu #24

Afwisseling en smaakverkenning, dat staat er in dit weekmenu centraal. Daar hoef je niet uren voor in de keuken te staan, maar kan al met een paar kleine stapjes. Een curry, maar dan met bekende ingrediënten. Een pastaatje, maar dan met een net iets spannendere saus.

Zo is het voor groot en klein deze week weer lekker om gezamenlijk te genieten van wat het Smulpaapje weekmenu te bieden heeft.

Lees meer »

Weekmenu #23

Weekmenu #23

Ik weet niet hoe het met jullie zit maar ik kijk enórm uit naar de rap naderende zomervakantie. Maar tegelijkertijd moet er ook nog héél veel voor die tijd gebeuren. Tijd dus om makkelijk te eten, maar lekker ook op reis te gaan door de verschillende wereldkeukens voor alvast wat vakantiegevoel.

Dus Italiaanse gerechten aan het begin van de week, Aziatische snelle gerechten daarna en we eindigen met een ouderwetse Hollandse eenpansmaaltijd, maar dan eentje anno 2018. Eet smakelijk!

Lees meer »

Weekmenu #22

Weekmenu #22

Deze week staat er weer lekker veel groente op het menu, op een manier dat ook kinderen het lekker vinden. Milde groente, met hier en daar een wellicht nieuwe smaak ertussen, in vertrouwde gerechten zoals pasta of in een salade die ook kinderen lekker vinden.

Het weekend pakken we lekker uit met een ontbijtje vol seizoensproducten. Het boodschappenlijstje zit er als altijd ook weer bij. Wel zo makkelijk!

Lees meer »

Weekmenu #21

Weekmenu #21

Mooie voorjaarsdagen vragen wat mij betreft om lekkere, makkelijke en wat lichtere gerechten. Die stoppen we dan fijn in dit weekmenu. Maar ook een lekker recept om dit weekend door je kind(eren) te laten maken, mijn dochter gaf alvast het goede voorbeeld.

Kortom, weer een week waarin je alleen maar de boodschappen hoeft te doen en ik de rest alvast voor je geregeld heb!

Lees meer »

Smulpaapje kidsworkshop tijdens Taste op Amsterdam 2018

Smulpaapje kidsworkshop tijdens Taste op Amsterdam 2018

Tijdens Taste of Amsterdam, zaterdag 2 en zondag 3 juni aanstaande, is er een speciale kidskeuken voor alle kleine Smulpaapjes die met hun ouders meekomen naar dit toffe foodfestival. Want in de NEFF keuken verzorg ik beide dagen een hele smakelijke workshop, speciaal voor kids.

Ter ere van de 10e editie van Taste of Amsterdam en i.s.m. sponsor NEFF is er een namelijk een eigen kidsprogramma, waarbij je niet alleen mag proeven maar ook zelf je handen uit de mouwen mag steken!

Lees meer »

Weekmenu #20

Weekmenu #20

Het gemak van een weekmenu, na de vele jaren dat ik ze al voor jullie en ook thuis maak, is inmiddels wel duidelijk. Zelfs als je niet alle gerechten maakt is het heerlijk om niet dagelijks te hoeven stressen over wat je nu weer op tafel zet.

Gewoon in één keer alle boodschappen halen en waar het kan maaltijden voorbereiden. Zo makkelijk en lekker kan het zijn. Dit is het weekmenu voor komende week. Enjoy!

Lees meer »

In de keuken met… Donal Skehan

In de keuken met… Donal Skehan

De vorige keer dat Donal Skehan in Nederland was (2016) zat ik in het buitenland. Dit keer miste ik hem bíjna wegens een surprise dagje weg met mijn lief. Maar gelukkig was er toch nog een uurtje één op één tijd met deze charmante Ierse kookboekenauteur.

En in dat uurtje kwam ik alles te weten over zijn obsessie met vissaus. Vroeg ik hem naar zijn favoriete kookseizoen en ontdekte ik dat hij een bijzonder Nederlands trekje bezit als het aankomt op boodschappen doen. Kom, we gaan de keuken in met… Donal Skehan

Lees meer »

Smulpaapje weekmenu #19

Smulpaapje weekmenu #19

Ik hoop dat jullie een heerlijke meivakantie hebben gehad. Als dit weekmenu online komt hebben wij er net een aantal heerlijke dagen bij familie in Berlijn opzitten. Berlijn is niet alleen een prachtige, maar ook een smakelijke stad.

Dat blijkt wel weer als je de gerechten in dit weekmenu ziet, die bijna allemaal zijn geïnspireerd op eerdere tripjes naar dit culinair walhalla. Nu hoef je dus niet de auto of het vliegtuig in om daarvan te genieten. Dat doe je deze week gewoon lekker thuis!

Lees meer »

Weekmenu #18

Weekmenu #18

Na bijna een week in het Midden-Oosten te hebben doorgebracht is het niet zo raar dat dit weekmenu minstens één recept bevat met een Midden-Oosters tintje. Een vrije interpretatie overigens, maar dat maakt het ook meteen lekker toegankelijk.

Bovendien wordt het komende week weer lekker qua weer, dus vind je ook weer lichtere gerechten in dit weekmenu terug én een lekker BBQ recept. Eet smakelijk alvast!

Lees meer »

In de keuken met... Ron Simpson (the Avocado Show)

In de keuken met... Ron Simpson (the Avocado Show)

Vorig jaar was er reuring in Amsterdam. Er zou een restaurant komen waarbij maar één ingrediënt centraal stond, de avocado. Nog voor de opening had The Avocado show al de nodige pers, positief én negatief, gehad. Iedereen had er een mening over. Ik had er ook zo mijn aannames over.

Want is een conceptrestaurant niet een beetje liefdeloos? Gaat het alleen om de Instagrammable plaatjes? Of wordt er ook nagedacht over de smaak van de gerechten? Feit was dat ná de opening mensen het er voor over hadden om in de rij te staan (er kan niet gereserveerd worden) om er te eten en het concept een dikke vette hit bleek.

Tijd dus voor een goed gesprek met Ron Simpson, een van de oprichters/eigenaren van dit concept.

Lees meer »